Top 100 goede voornemens voor 2023

(Last Updated On: December 30, 2022)

Kan jij nog wel wat inspiratie gebruiken voor je goede voornemens in 2023? Het nieuwe jaar staat weer bijna voor de deur en wij mensen maken al eens graag een lijstje met goede voornemens. Ondergetekende als lijstjesfreak al helemaal!

Soms is het al wat moeilijker om eens na te denken wat jij graag zou willen veranderen in je leven: wil je graag wat afvallen, wil je meer plezier in de slaapkamer of ben je van plan om – als het eindelijk weer mag – de hele wereld af te reizen?

Ik heb goede voornemens voor jou verzameld, mét een handige uitleg hoe je die goede voornemens aan kan gaan pakken, want met alleen een opsomming ben je natuurlijk niet echt veel.

Ben jij net zoals ik ook zo gek op goede voornemens? Ik schreef ook een artikel over hoe je goede voornemens kan volhouden.

voornemens-2023
voornemens-2023

Photo by Christophe Rollando on Unsplash 

Inhoud:

Goede voornemens: inspiratie (2023)

#1. Stoppen met roken

Dit goede voornemen staat héél vaak op verschillende lijstjes. Terecht, natuurlijk! We weten allemaal dat roken ongezond is – en al helemaal tijdens deze pandemie – maar toch kan het erg moeilijk zijn om je rookverslaving te doorbreken.

Zet de eerste stap door eens te gaan praten met je huisarts: die kan je erg goede tips geven om te stoppen met roken én het helpt een beetje als motivatie. Laat het ook zeker aan je familie en vrienden weten, zo kunnen zij je helpen. Nog wat extra duidelijke en 100% goedgekeurde medische informatie over stoppen met roken lees je hier.

#2. Meer sporten

Ook erg belangrijk: meer gaan sporten. Deze staat ook op mijn eigen lijstje goede voornemens. Ik vind het niet leuk om te sporten, dus dat doe ik lang niet genoeg. Komt er nog bij dat ik overdag tijdens mijn job de hele dag door zit. ‘ S avonds ga ik nog lekker door met zitten, want dan werk ik aan mijn blogs. Oeps… Eentje om met veel prioriteit aan te pakken!

Ik schreef een artikel over thuis sporten waar je hopelijk veel inspiratie uit kan halen zolang de sportscholen gesloten zijn.

#3. Gewicht verliezen en afvallen

Ook deze staat op mijn lijstje voor dit jaar: wat afvallen. Bah, ik heb er al geen zin in… Maar, sinds mijn vriend en ik samenwonen, ben ik bijna 10 kilo bijgekomen. Tel daar nog het vele zitten bij van de laatste maanden en dus enkele coronakilo’s en je zal begrijpen dat het stilletjesaan nodig wordt om in te grijpen.

Niet persé om het getal op de weegschaal of omdat ik wel wat verschil zie in de spiegel, vooral omdat ik weet dat het niet goed is voor mijn gezondheid. Eigenlijk wil ik dus vooral beter gaan eten en véél meer bewegen, dat is ook beter dan een dieet.

Lees ook: mijn Weigt Watchers ervaring

#4. Een nieuwe taal leren

Een nieuwe taal leren wordt erg vaak genoemd als je mensen vraagt naar hun goede voornemens. Voor mij zit een nieuwe taal er voorlopig niet in (ik spreek en schrijf er al enkele en da’s voldoende voor mij) maar het kriebelt al enkele jaren om Latijn weer op te pakken.

Op school moest ik dat studeren en ik haatte dat echt ongelofelijk: vooral omdat ik helemaal verkeerd studeerde en het een ‘moetje’ was. Daar reageerde deze toenmalige puber namelijk niet zo goed op 😉 De laatste maanden kriebelt het om weer die vocabulaire en grammatica te gaan studeren, ook omdat ik denk dat het goede hersentraining zou zijn.

Een grote aanrader als je een nieuwe taal wilt leren: de app Duolingo!

#5. Minder shoppen

Vaak shoppen we nu al wat minder nu we soms in lockdown zitten, toch is het belangrijk om je shopgewoontes eens goed onder de loep te nemen. Zelf was ik jarenlang flink shopverslaafd en gebruikte in winkelen om mijn emoties op te krikken of weg te duwen.

Ik pakte dat probleem aan en ging meer sparen: daardoor ging ik minder shoppen. Toegegeven, ik shop nog steeds, maar ik denk veel meer na over mijn aankopen.

#6. Minder miskopen doen

Net omdat je minder shopt, kan je ervoor zorgen dat je ook minder miskopen in huis haalt. Daarnaast helpt het ook om een kleurenanalyse te laten doen of een figuuranalyse.

#7. Make-up leren aanbrengen

Misschien ben je nog niet zo goed in het aanbrengen van make-up of ben je lichtjes jaloers als je een filmpje bekijkt van een beauty-Youtuber? Dan is het misschien tijd om zelf ook te leren hoe je make-up kan aanbrengen.

Hoe smokey eyes maken, hoe rode lippen dragen,…

#8. Tijd besteden aan je huidverzorging

Een goed voornemen dat ik je echt aanraad om te maken: je huidverzorging serieus nemen! Ik schreef enkele maanden geleden over hoe ik mijn hormonale acné aanpakte, waardoor mijn huid er echt flink op verbeterde.

Wil je graag weten wat jouw huidtype is en hoe je je huid goed kan verzorgen? Dan is 2021 het ideale moment!

#9. Vaker een haarmasker in je haren doen

Nog een goed voornemen op beautygebied, dit keer een voor je haar: regelmatiger een haarmasker in je haren doen. Dit haarmasker is ons favoriete haarmasker en is fijn om iedere paar dagen te gebruiken.

#10. Beter slapen

Ga je vaak te laat slapen, ondanks je voornemens iedere dag? Of lukt het net helemaal niet goed om te slapen als je in bed ligt? Het helpt om beter te slapen als je zorgt voor een fijne avondroutine.

#11. Vaker seks hebben

Nog een goed voornemen dat op veel lijstjes terecht zal komen: weer vaker seks hebben. Is de ‘honeymoonfase’ van de relatie wat voorbij en hebben jullie als koppel nog maar erg sporadisch seks?

Praat er zeker ook eens over met je partner, misschien zijn jullie allebei ontevreden over je seksleven maar weten jullie het niet van elkaar?

Ideale site om eens uit te testen: OMGyes (hier léér je hoe je fantastische seks kan hebben).

#12. Nieuwe standjes ontdekken

Eens nieuwe dingen proberen in bed kan alles weer helemaal in vuur en vlam zetten – jullie zelf inclusief. Is een van je goede voornemens om nieuwe standjes te proberen? Blader bijvoorbeeld eens door de Kamasutra of door de website die ik hierboven vernoemd heb. Je zal heel snel inspiratie vinden!

#13. Grootouders vaker bezoeken

Het kon veel minder dit jaar: je grootouders gaan bezoeken. Net omdat ze vaak in een rusthuis zitten of omdat ze een groot risico lopen om besmet te geraken met Covid-19.

Ik weet één ding zeker: zodra mijn grootouders meer bezoek mogen krijgen en het veilig is voor hen als voor mij (ze nemen het niet nauw genoeg met de coronaregels in het Armonea rusthuis waar mijn grootouders allebei wonen en zijn dankzij een idioot incident met een Sinterklaasfeestje (voor hoogbejaarden… zegt toch érg veel over hoe kinds we onze bejaarden behandelen) allebei helaas besmet met het virus.

#14. Minder televisie kijken

Een goed voornemen dat je zeker sinds de komst van Netflix veel vaker hoort: veel minder televisie of series kijken. Zelf heb ik ondertussen al meer dan 5 jaar geen televisie-abonnement meer omdat het de moeite niet is.

We kunnen echt wel toekomen met streaming.

#15. Vaker gezelschapsspellen spelen

Misschien kan je nummer 14 wel combineren met het volgende goede voornemen: meer gezelschapsspelen spelen. Het is nog zo leuk, maar ook bij ons schiet het er regelmatig bij in, hoor. Er is altijd wel wat anders te doen…

Riep ik vorige week nog enthousiast: “Zullen we tijdens onze vakantie anders iedere dag een nieuw spel uittesten?”, hebben we er nog geen enkele gespeeld. Oeps… En dat terwijl er hier een hele hoop nieuwe bordspelen op ons liggen te wachten omdat mijn vriend enkele maanden geleden het ene nieuwe bordspel na het andere kocht 😀

Lees ook: de leukste bordspelen voor 2 personen

#16. Je huis declutteren en ontspullen

A-ha! Sinds de opkomst van minimalisme en mevrouw Marie Kondo, is dit ook een klassieker aan het worden op de nieuwjaarslijstjes: je huis eindelijk eens gaan ontspullen en declutteren.

Ik kan het je van harte aanraden, eerlijk gezegd: het heeft mijn leven veranderd! Ik was eerst een ongelofelijke shopaholic, maar nu niet meer… mede dankzij ontspullen. Weet je niet goed hoe je moet beginnen? Ik schreef een artikel over leren ontspullen.

Wil je nog meer hulp? Ik ben bezig aan een e-book over ontspullen met een handig stappenplan, ik hou jullie op de hoogte!

#17. Naar dierproefvrije producten overstappen

Dit is er eentje voor de beauty- en verzorgingslovers: overstappen naar dierproefvrije producten. Zelf bestaat mijn make-up en beautycollectie voor ongeveer 80% uit cruelty free producten en daar ben ik erg blij mee.

Ook je verzorgingsproducten kan je zo veel mogelijk dierproefvrij maken, net als alle schoonmaakproducten in je huis!

Lees ook: Welke cosmeticamerken testen op dieren

Lees ook: cruelty free cosmeticamerken / dierproefvrije cosmeticamerken

#18. Je haren minder stylen met hitte

Een voornemen waar je haren je ongelofelijk dankbaar voor zullen zijn: je haren veel minder vaak met extreme hitte gaan stylen.

Maar, wat moet je dan met je haar doen? Lees ook onze tips: krullen maken zonder hitte.

#19. Een nieuwe hobby zoeken

Heb je met de lockdowns en überhaupt de coronatijd gemerkt dat je je vaak verveelde en niet goed wist wat je met je tijd aan moest vangen? Dan is het misschien eens tijd om te zoeken naar een nieuwe hobby zodat je je niet verveelt!

#20. Aan mealplanning doen (weekmenu)

Komt dit je bekend voor: je shopt iedere week of twee weken losse ingrediënten met een vaag idee in je hoofd waar het voor zal dienen. Met exacte recepten hou je geen rekening, het zal allemaal wel goedkomen.

Fast forward naar enkele weken later en een koelkast vol verlepte groenten en producten die dringend op moeten, of al flink over de datum zijn. Oeps…

Daarom is het dus zo belangrijk om aan weekmenu’s en mealplanning te doen: je bespaart niet alleen flink wat geld (minder take-away, hello) maar ook zorg je zo voor minder verspilling en afval.

goede-voornemens-2
goede-voornemens-2

#21. Een maaltijdbox uittesten

Geen zin om iedere week opnieuw een menu uit te moeten denken (I feel ya… ik heb een hékel aan de vraag “Wat eten we vandaag?”) en wil je liever dat alles tegelijk thuis geleverd wordt? Dan moet je écht eens een maaltijdbox gaan uittesten.

Wij zweren ondertussen al bijna een volledig jaar bij de maaltijdboxen van Hello Fresh (onze Hello Fresh ervaring) en Marley Spoon (Marley Spoon ervaring).

#22. Leuke brievenbuscadeautjes sturen

Dit ben ikzelf nog maar sinds kort aan het doen, maar ik ben fan: brievenbuscadeautjes! Wij hebben voornamelijk brievenbusboeketten gestuurd (lees hier mijn Bloompost ervaring), maar die waren iedere keer echt heel erg de moeite waard. Grote aanrader, zeker als je je geliefden nog eens iets leuks wilt sturen in deze vreemde tijden.

#23. Minder shoppen in de sale

In december en januari is er vaak een grote sale in de winkels en webshops: misschien wil jij net veel minder gaan winkelen? Ik shop nu zelf veel minder in de sale, maar dat heeft wel wat oefening gekost.

Tip van mij: maak een lijstje voor de sale van wat je nodig hebt en hou je alléén aan dat lijstje!

#24. Je huis minimaliseren

Ben je al flink in de weer met ontspullen? Na ontspullen of declutteren kan het zijn dat je nog wat extra nood hebt aan rust en ‘witruimte’: heerlijke leegte!

Nadat je al enkele rondes ontspullen achter de rug hebt, raad ik je aan om nog wat verder te gaan als je het nog niet genoeg vindt: zelf heb ik deze challenges al gedaan:

Lees ook zeker ‘Spark Joy’ van Marie Kondo.

#25. Meer boeken lezen

Wil jij dit jaar graag veel meer boeken lezen maar heb je geen tijd? Dan kan je ofwel een tijdstip per week vrijmaken om te lezen, maar je kan ook eens beginnen aan audioboeken. Ik testte Audible (mijn Audible review) en ik ben echt helemaal om!

Heerlijk om naar een audioboek te luisteren terwijl ik de was opvouw, stofzuig, poets,…ik kan in ieder geval niet meer zonder. Tijd om echt uitgebreid te gaan lezen heb ik niet, maar dankzij die audioboeken kan ik toch nog de boeken meepikken die ik graag wilde ‘lezen’.

goede-voornemens-2023
goede-voornemens-2023

Photo by Christophe Rollando on Unsplash

#26. Vaker een bad nemen

Een bad werkt ontspannend: het doet ongelofelijk deugd aan je spieren en zeker als je tijdens je badje ook nog eens kijkt naar je favoriete Netflixserie of Youtuber, lig je snel relaxed in je badje. Ook hier: probeer hier echt wat tijd voor vrij te maken als je dit mist!

Lees ook: ons badritueel

#27. Gezonder gaan eten

Wil jij gezonder gaan eten? Je hoeft zeker geen extreme diëten te gaan volgen, maar zorg ervoor dat je meer groenten en fruit eet per maaltijd.

Lees ook: Meer groenten en fruit eten

#28. Mooie foto’s leren maken

We maken tegenwoordig allemaal wel foto’s met onze smartphone en laten die daar vervolgens gewoon op staan zonder er nog wat mee te doen. Misschien een leuk goed voornemen voor dit jaar: verwijder ongebruikte foto’s en leer hoe je ze leuk kan bewerken.

#29. Digitale detox

Zie jij door alle social media het bos niet meer? Dan wordt het misschien eens tijd om aan een digitale detox te doen. Gooi Facebook en co van je smartphone en ga eens zonder!

#30. Je boekhouding sneller in orde maken

Als ZZP’er moet ik ook ieder kwartaal mijn boekhouding in orde hebben. Zelf ben ik hier best wel stipt in – géén lastminutewerk voor mij, daar word ik alleen maar zenuwachtig van – en maak ik er iedere 2 weken even wat tijd voor vrij.

#31. Stoppen met alcohol drinken

Heb jij door de Coronaperiode ook een slechte relatie gekregen met alcohol? Als iemand die niet drinkt, viel het mij de laatste maanden énorm op hoeveel mensen nu ‘s avonds en ‘s middags enkele glazen wijn/bier/… nodig hebben.

Zodra het een nood wordt, is het ongezond. Dat geldt niet alleen voor alcohol, maar ook voor mijn blikje Cola dat ik iedere dag wil drinken 😉

Afhankelijk van je eigen karakter reageer je beter op cold turkey of op geleidelijk afbouwen, dit zal je zelf moeten ondervinden.

#32. Minder alcohol drinken

Is alcohol volledig afzweren te veel van het goede voor jou? Misschien wi je dan wel je alcoholconsumptie wat afbouwen dit jaar (misschien mogen er ook nog wat kilootjes af? Een van de beste stappen die je dan zet, is stoppen met alcohol).

Stel een limiet voor jezelf op (wel eentje die al flink minder is dan wat je nu drinkt) en hou je daaraan.

#33. Je mailbox opgeruimd houden

Heb jij ook een mailbox met duizenden ongelezen mails? Ik ken het… dit is voor mij ook een voornemen om mijn mailbox veel beter opgeruimd te houden!

Ga zeker ook eens op Youtube kijken welke methodes er allemaal zijn.

#34. Een fijne avondroutine hebben

Sinds ik een goede avondroutine heb voor mezelf, slaap ik veel beter. Op dagen dat ik tot vlak voor ik in bed kruip, nog op mijn laptop bezig ben (life of a blogger), slaap ik gegarandeerd veel slechter.

Ontdek waardoor jij ontspannen wordt voor je gaat slapen en probeer dat in een routine te stoppen.

goede-voornemens-1
goede-voornemens-1

Photo by Dinara Guseinova on Unsplash

#35. Een fijne ochtendroutine hebben

Nog eentje van hetzelfde kaliber als hierboven: een fijne ochtendroutine! Is jouw ochtend een opeenvolging van reacties in de plaats van zelf kiezen wat je wilt doen? Dringend tijd om orde in je ochtendroutine te brengen!

#36. Minder roddelen

Dit is een goed voornemen waar veel mensen iets aan zullen hebben: minder roddelen. Niet alleen minder roddelen zal deugd doen, ook minder snel in vooroordelen denken. Doe je dat toch, corrigeer jezelf dan gelijk: zo leer je roddels en vooroordelen tegenspreken voor jezelf.

Niemand wordt gelukkiger van roddels en vooroordelen: ik vind het zelf ook héél irritant als mensen in mijn buurt roddelen of met belachelijke vooroordelen op de proppen komen en zal dan ook snel er wat van zeggen. Kom op, mensen kunnen beter dingen doen met hun tijd dan roddelen, vooroordelen en ander gif spuien.

#37. Proberen om iedere dag ergens dankbaar voor te zijn

Sommige dagen plof je in bed en lijkt het alsof de hele wereld vergaan is: niets liep lekker, misschien kreeg je heel slecht nieuws te horen,…

Hoewel het niet meer dan normaal is om je daar ook gewoon rot over te voelen, is het gevaarlijk om dat slechte gevoel de overhand te laten nemen, alsof je door een golf in de zee opgeslokt wordt.

Daarom kan het je erg helpen om toch aan 1 positief iets te denken dat die dag gebeurd is: de kat kwam extra lief knuffelen, je hebt minder geld uitgegeven dan verwacht, je kreeg een leuk complimentje,… alle ‘kleine’ dingen tellen ook mee!

#38. Een instrument leren spelen

Als je graag een instrument zou willen leren spelen, kan je het nieuwe jaar gebruiken om een instrument te leren spelen.

Tijdens de lockdowns zijn de muziekscholen gesloten, maar je kan nu vaak leuke tutorials volgen op Youtube of een online cursus kopen.

#39. Minder op je mobiel zitten

Kijk, dit is een voornemen dat ik beter zelf ook eens moet gaan proberen: wat minder op mijn mobiel gaan zitten. Er bestaan heel handige apps om je app-gebruik (oh, ironie) te gaan meten: hoe lang zit je op een dag op Facebook of Instagram? Hoe vaak neem je je smartphone vast op een dag?

Zelf al een keertje gemeten en jeetje, ik viel achterover van de resultaten! Echt een grote aanrader!

Nog een tip: laat je smartphone regelmatig eens ergens liggen in huis. Een hele fijne manier om wat af te kicken, net als je smartphone in een kast of tas leggen!

#40. Jezelf minder vaak laten afleiden

Deze tip of goed voornemen heeft ook wel wat te maken met minder smartphonegebruik en het is er ook eentje waar ik het zelf moeilijk mee heb: ik ben een notoire multitasker…

Als ik ga wandelen, luister ik een Podcast of naar een Youtubevideo (lang leve Youtube Premium), ook tijdens het schoonmaken luister ik wel naar een podcast of audiobook (mijn Audible ervaring).

Als dit ook een werkpunt is voor jou, is het zeker een idee om écht eens niet te multitasken of niets te doen.

#41. Naar een psycholoog gaan

Het afgelopen jaar was heel zwaar voor veel mensen: er was meer eenzaamheid, maar ook onzekerheid over het leven, je baan,… Ikzelf bijvoorbeeld ben nogal kwaad geworden op de mensheid en de algemene domheid van mensen. Het kan natuurlijk snel te veel worden, zeker nu we al maanden bezig zijn in deze vreemde wereld vol lockdowns, onzekerheid en een heel toekomstperspectief dat wegvalt.

Naar een psycholoog gaan zou doodnormaal moeten zijn: zelf heb ik dat ook gedaan na een hele pijnlijke en smerige break-up en dat heeft me echt ontzettend geholpen. Niet alleen maar om over die break-up te geraken op een gezonde manier, maar ook met hoe ik sinds dan in mijn leven sta.

Het is zo veel meer dan alleen maar praten, je krijgt ook handvaten aangereikt om je leven weer met beide handen aan te pakken en om op een gezonde manier verdriet te verwerken, trauma’s,…  Echt, als je ergens mee zit en je wilt graag eens met iemand praten die je ook echt kan helpen (het grote verschil met familie, vrienden en kennissen).

Lukt het niet goed om snel een afspraak te krijgen? Begrijpelijk… er zijn vaak lange wachtlijsten. Tegenwoordig kan je ook online hulp krijgen, zeker een optie om eens te bekijken!

#42. Afspraken vastleggen bij je gynaecoloog, tandarts,…

Nog een belangrijke: leg al je vaste afspraken al vast bij je tandarts, gynaecoloog,… zeker in deze tijden nu je niet zo gemakkelijk bij een dokter of specialist terechtkan, is het de moeite om al die afspraken alvast in te boeken en in je agenda te stoppen.

Zelf moet ik dit nog even doen: waarom hebben alle specialisten in 2023 nog geen handig systeem om je gewoon makkelijk online in te boeken? Argh! 😀

#43. De garage uitmesten

Hoe lang neem je jezelf al voor om de garage nu eindelijk eens volledig te gaan uitmesten? Is het moeilijk om ook maar iéts uit de garage te gaan halen?

Tijd om je garage uit te mesten! De garage, net als de zolder, is een plaats waar we vaak spullen stockeren die we eigenlijk amper gebruiken. Is het nog wel de moeite om je huis daarom als een opbergruimte te gebruiken?

Kijk wat je kan verkopen of waar je iemand anders gelukkig mee kan maken. Stel je voor dat je weer heel makkelijk bij je spullen in de garage kan?

#44. De zolder uitmesten

Net zoals de garage, gebruiken we vaak de zolder ook om spullen te stockeren die je eigenlijk toch niet nodig hebt. Bekijk zeker ook eens de tips hierboven!

goede-voornemens-3
goede-voornemens-3

Photo by Philip Myrtorp on Unsplash

#45. Een elektrische fiets kopen

Meer fietsen, minder met de auto rijden? Als je toch flink wat afstand moet afleggen, is het een goed idee om een elektrische fiets aan te kopen. Bij mij staat dit ook op het programma, aangezien ik mijn auto ga wegdoen.

#46. Je make-upkwasten vaker wassen

Gebruik jij make-up kwasten? Dan wil ik erom wedden dat je je kwasten zeker niet genoeg wast!

Een tip: zorg ervoor dat je minder kwasten hebt, zo word je gedwongen om je kwasten veel sneller te wassen. Gebruik alsjeblieft nooit gebruikte kwasten, dat is zo slecht voor je huid en ogen!

Neem iedere week een momentje om je kwasten te wassen: als je het een doodsaaie taak vindt zoals ik, kijk dan ondertussen naar een filmpje van je favoriete Youtuber.

#47. Stoppen met vergelijken

Dit is een moeilijk, maar oh-zo-nodig: stop met jezelf te vergelijken. Punt.

Heb schijt aan alles en iedereen en trek je niets meer aan van wat mensen over je denken. Zelf heb ik het daar jarenlang moeilijk mee gehad, maar heel eerlijk… het intereseert me echt gewoon geen hol meer.

Ik vergelijk mezelf ook gewoon helemaal niet meer met anderen: mijn leven ziet er sowieso heel anders uit en ik wil ook geen ‘standaard’ leven hebben, anders had ik daar wel voor gekozen.

Bedenk je hoeveel gelukkiger je zal zijn als je stopt met jezelf te vergelijken en steek alle moeite die je eerst kwijt was aan alle vergelijkingstijd, in jezelf en aan het werken aan een leuker leven voor jezelf.

#48. Tevreden zijn met je eigen leven

De tip hierboven zal je helpen met deze tip: tevreden leren zijn met je eigen leven. Als je jezelf constant vergelijkt met anderen en je iedere keer slecht uit die vergelijking komt, zal je nooit tevreden kunnen zijn met je eigen leven en met wat je hebt.

Iemand anders heeft het zeker niet altijd beter. Het kan je helpen als je een tijdje geen social media meer gebruikt: daar worden toch alleen maar de goede (fake) momenten op gedeeld.

#49. Meer voor jezelf opkomen

Ook een belangrijke eigenschap voor jezelf: leer voor jezelf opkomen! Of: leer om nog meer voor jezelf op te komen.

Laat je echt heel erg over jezelf heenlopen en lukt het je niet om voor jezelf op te komen? Ook dat is een topic warvoor je naar een psycholoog kan gaan en waarmee je zeker hulp kan krijgen.

#50. Gaan mediteren

Het is een vaak gehoord goed voornemen: ik wil gaan mediteren! Zelf heb ik ook een poosje gemediteerd, maar ik vond het best moeilijk.

De beste tip die ik je kan geven, is de Headspace-app te downloaden. Een heel fijne app die je gaat helpen om echt te leren mediteren. Hou er rekening mee dat je best even een momentje vrijmaakt hiervoor en probeer of je in een aparte kamer kan gaan mediteren.

Het is namelijk nogal moeilijk om ‘tussen de soep en de patatten’ te gaan mediteren 😉

#51. Vaker mensen helpen

Je leven is zo veel fijner als je een soort van zingeving hebt in je leven. In mijn geval zou ik wat vaker mensen willen helpen. 

Hoe en wat, moet ik nog bekijken, maar ik hoop hier echt wat mee te kunnen doen dit jaar!

#52. Een blog starten

Een supergoed idee, al zeg ik het zelf: start een blog! 

#53. Nieuwe recepten leren

Ik kook niet meer graag, dus een goed idee lijkt mij om wat nieuwe recepten te leren. 

#54. Vaker op reis gaan (of uitstapjes)

Belangrijk voor mij: ik wil iedere maand een leuk uitstapje maken. 

Deze week nog ga ik een kleine wishlist maken om te beginnen aan mijn lijstje! 

#55. Minder suiker eten

Deze hoor ik heel vaak: minder suiker eten. Zou jij dit kunnen? Misschien zou het wel een goede challenge zijn voor 30 dagen.

#56. Meer water drinken

Nog een hele populaire: meer water drinken. 

#57. Meer groenten en fruit eten

En jawel, nog zo’n klassieker: meer groenten en fruit eten.

#58. Minder overwerken

Moet je meer op je work-life balance letten? 

#59. Meer sparen

Sinds ik zelfstandige ben, heb ik niet goed meer gespaard. 

Mijn focus ligt nu voornamelijk op mijn vennootschap en ik betaal mezelf niet veel geld uit. Daarom lukt het sparen ook niet zo meer.

Eentje om dit jaar op mijn planning te plaatsen!

#60. Een bijbaantje nemen

Heb je iedere maand te veel rekeningen over en te weinig geld? Dan wordt het tijd om een case te bouwen voor opslag!

Zit opslag er niet in? Dan is het tijd voor een bijbaantje: je kan een webshop openen op Etsy, een blog beginnen, tweedehands kleding verkopen,…

#61. Starten als ondernemer

Een heel groot goed voornemen, maar een ontzettend belangrijke en eentje die ervoor kan zorgen dat je hele wereld verandert! 

#62. Meer films kijken

Wil je graag meer goede films kijken? Dan heb ik een ideaal artikel voor jou: de beste films op Netflix.

#63. Een goed doel steunen

Steun jij al een goed doel? Ik weet het… tijdens een recessie is dat niet het eerste op je radar, maar net daarom hebben goede doelen je heel hard nodig! 

Kijk dus eens of je bijvoorbeeld wat spulletjes kan verkopen op Vinted, Marktplaats,… en dat geld misschien kan gebruiken om een goed doel te steunen?

#64. Een bullet journal beginnen

Hoe begin je een bullet journal? Door mijn artikel erover te lezen of mijn Youtubefilmpje erover te bekijken natuurlijk!

Ik heb het enkele maanden niet gedaan, maar heb nu weer helemaal zin om te gaan bullet journalen. 

#65. Een nieuwe baan zoeken

Heb jij iedere zondag een knoop in je maag? Dan wordt het hoogstwaarschijnlijk tijd om eens te kijken voor een nieuwe baan.

Een zware en grote beslissing, maar wel eentje die je leven weer kan veranderen!

#66. Werken aan je relatie

#67. De scheiding aanvragen

#68. Een bucket list maken

#69. Beginnen met investeren

#70. Je omscholen

#71. Vaker complimentjes geven

#72. Een algemene check-up plannen bij je dokter

#73. Je haren minder vaak wassen

#74. Kiezen voor meer duurzame energie

#75. Minder lang douchen

#76. Je friteuse vervangen door een airfryer

Wij hebben dit gedaan en hebben er geen moment spijt van gehad! Geen vuile frituurolie meer in huis,…

#77. Je huis verbouwen

Aangezien veel mensen bezig zijn met verbouwingen, moest deze natuurlijk ook op het lijstje staan. 

Wij zijn na jaren verbouwen eindelijk bijna klaar, en ik kijk er zo ontzettend naar uit! Maak een handig stappenplan waarbij je de vooruitgang van de verbouwingen kan volgen, dat helpt.

#78. Vroeger gaan slapen

Dit is eentje waar ik ook zelf meer op moet gaan letten: op tijd mijn bed inkruipen!

#79. Vaker met de hond gaan wandelen

#80. Mindful zijn

#81. Vaker stretchen of aan yoga doen

#82. Een levensmap maken

#83. Al je wachtwoorden in een passwordmanager stoppen

#84. Vaker knutselen met de kinderen

#85. Iedere maand een boswandeling maken

#86. Minder gamen

#87. Reinig je gezicht iedere avond

#88. Flos iedere dag

#89. Zaai bijvriendelijke en vlindervriendelijke bloemen in je tuin

#90. Eet minder vlees

#91. Ga aan de slag als vrijwilligers

#92. Koop minder plastic

#93. Maak je leven simpeler

#94. Stel een testament op

#95. Regel je orgaandonatie

#96. Laat een tattoo zetten

#97. Verlucht je huis iedere dag

#98. Laat je bed goed verluchten

#99. Ruim je huis iedere avond snel op

#100. Plan regelmatig me-time in

goede-voornemens-2021
goede-voornemens-2023