Hoe je je hobby omzet in een droombaan

(Last Updated On: April 16, 2023)

Hoe je je hobby omzet in een droombaan

van-hobby-naar-droombaan
van-hobby-naar-droombaan

Foto Rachael Gorjestani on Unsplash

Hé, knutselaars! Ben je het zat om vast te zitten in een baan die je niet toestaat om je creatieve potentieel te ontplooien? Nou, vrees niet! Er zijn genoeg creatieve vacatures waar je je artistieke vaardigheden kunt uitoefenen terwijl je een salaris verdient.

 

Nu, als we zeggen “creatieve ambachtelijke banen”, hebben we het niet over de traditionele kunst en ambachten die je misschien thuis met je kinderen doet. We hebben het over echte banen waarbij creativiteit een rol speelt, zoals grafisch ontwerp, receptionist, scrum coach, parttime hulp, inkomensconsulent, en meer.

 

Dus, zonder verder oponthoud, laten we enkele van de beste creatieve knutsel banen die er zijn eens nader bekijken.

 

Grafisch ontwerper

 

Als je oog hebt voor design en houdt van het creëren van visuele content, dan is grafisch ontwerp misschien wel de perfecte ambachtelijke baan voor jou. Als grafisch ontwerper ben je verantwoordelijk voor het maken van alles van logo’s tot reclameborden en websites, en je moet kunnen samenwerken met klanten en andere leden van een team.

 

Maar, laten we eerlijk zijn, het leukste van grafisch ontwerper zijn is de hele dag spelen met kleuren, lettertypes en afbeeldingen. Bovendien kun je doen alsof je een chique kunstenaar bent door woorden als “negatieve ruimte” en “visuele hiërarchie” te gebruiken.

 

Receptioniste

 

Geloof het of niet, receptioniste zijn kan een creatieve job zijn! Zeker, je bent misschien het grootste deel van je dag bezig met het beantwoorden van telefoons en het begroeten van klanten, maar je hebt ook de mogelijkheid om de receptie er uitnodigend uit te laten zien en aan te laten voelen. Je kunt creatief zijn met decoraties, muziek en zelfs snacks!

 

Zie jezelf als de eerste indruk van het bedrijf – je hebt de macht om mensen zich welkom en comfortabel te laten voelen zodra ze de deur binnenlopen. En, hé, misschien kun je zelfs stiekem een beetje knutselen tijdens je vrije tijd.

 

hobby-droombaan
hobby-droombaan

 

Foto Christin Hume op Unsplash

Scrum Coach

 

Dit klinkt misschien een beetje intimiderend, maar luister naar ons. Als je van agile ontwikkeling houdt en graag met teams werkt, kan het geweldig zijn om scrum coach te worden. Als scrum coach ben je verantwoordelijk voor het begeleiden van teams bij het scrum proces en helpt hen op koers te blijven.

 

Maar, laten we eerlijk zijn, het beste deel van een scrum coach is dat je je eigen woordenschat mag maken. Je kunt termen als “sprint planning” en “dagelijkse stand-ups” gebruiken alsof het niets voorstelt. En als je je echt creatief voelt, kun je zelfs je eigen agile methodologie bedenken!

 

Part-Time Helper

 

Als je een manusje-van-alles bent en graag mensen helpt, kan een part time helper een geweldige optie zijn. Als parttime helper kun je overal bij helpen, van boodschappen doen tot het organiseren van iemands thuiskantoor.

 

Maar, laten we eerlijk zijn, het beste deel van een part time helper is dat je iemands persoonlijke assistent wordt. Je kunt doen alsof je een chique executive assistant bent en zelfs een power suit dragen (of op zijn minst een mooie blouse).

 

Inkomensadviseur

 

Als je goed bent met cijfers en graag mensen helpt hun financiën te beheren, kan een inkomen consultant een geweldige pasvorm zijn. Als inkomensadviseur werk je samen met particulieren of bedrijven aan financiële plannen en strategieën.

 

Maar, laten we eerlijk zijn, het beste deel van een inkomensadviseur is dat je de hele dag over geld mag praten. Je kunt doen alsof je een topman van Wall Street bent en je eigen financiële jargon verzinnen, zoals “portefeuille diversificatie” en “risicotolerantie”.

 

Er zijn dus genoeg creatieve en ambachtelijke banen waarmee je je artistieke vaardigheden kunt uitoefenen en tegelijkertijd een salaris verdient. Neem dus geen genoegen met een saaie baan waarin je je niet kunt uitdrukken – ga op zoek naar een baan waarin je creatief kunt zijn!