Onze favoriete gezelschapspelen (ook voor 2) voor volwassenen

(Last Updated On: December 3, 2021)

Mijn vriend en ik spelen graag gezelschapspelen met onze vrienden, familie en ouders, maar soms is het niet zo gemakkelijk om leuke gezelschapspellen te spelen als we maar met ons 2 zijn.

Zeker nu veel mensen thuiszitten (hoewel velen van ons gewoon moeten doorwerken thuis), kijken veel mensen extra tv, series, films en ontdekken ze weer hoe leuk het is om met het gezin een gezelschapspelletje te spelen. Ineens zijn bordspelen weer populairder dan ooit!

Leukste gezelschapsspelen voor 2 personen (volwassenen)

Qwixx

Dit is een van mijn persoonlijke favorietjes en we hebben het alweer veel te lang niet meer gespeeld, vind ik! Mijn lief vindt dit niet zo’n heel leuk spel, maar ik ben dan weer helemaal gek van de tactiek die erachter schuilt. Dit is ook een ideaal spelletje om met kinderen te spelen die al kunnen tellen, maar nog oefening kunnen gebruiken: de eerste keer dat wij het speelden, was met mijn nichtjes en dat ging heel goed.

De Slimste Mens

‘De Slimste Mens’ kochten we eigenlijk als pensioencadeautje voor mijn vader, die nog maar onlangs op pensioen ging. Hij is helemaal gek van de quiz op tv en de spelletjes-app, dus dit leek ons een volgende stap. Superleuk spel, maar je moet wel in de gaten houden dat er niemand valsspeelt 😉 Dit spel kan je ook gemakkelijk met 2 spelen.

Saboteur: duel

Oh, Saboteur vind ik ook zo’n leuk spel! En vergis je niet: die kaboutertjes zien er dan misschien wel heel erg onschuldig uit… ze zijn het heel zeker niet! Echt een superleuk spel om te spelen met 2 (maar er is ook een versie om met meerdere spelers te spelen). Pret gegarandeerd!

7 Wonders: duel

Dit moet een van de eerste spellen zijn die we gekocht hebben om samen met ons tweetjes te spelen. Het had een hoog Anno-gehalte, als je die games kent. Dus: dit spel sprak ons aan. Dit is een heel erg tactisch spel waarbij je moet proberen om zoveel mogelijk punten te scoren en zo snel mogelijk het beoogde aantal punten te halen. Je kan je tegenstander dwarszitten maar blijf opletten, je tegenstander kan stiekem zijn of haar strategie uitvoeren! Hier heb je wel wat concentratie voor nodig, maar hij hebben het spel gelijk enkele keren gespeeld, zo leuk vonden we het!

Exploding Kittens

Volgens mij is dit het eerste spel dat we voor ons beiden gekocht hebben, mijn vriend had het als cadeau gehaald. Een erg leuk spel en het kan met 2 gespeeld worden, maar misschien is het toch leuker om met een grotere groep te spelen. Er bestaat nu trouwens ook een app van, erg leuk om te spelen (zeker je geluid opzetten).