De beste tips om een tweedehands auto te kopen

(Last Updated On: June 12, 2022)

De beste tips om een tweedehands auto te kopen

De meeste mensen die ervoor kiezen om een auto te kopen zullen op zoek gaan naar een tweedehands auto.

Dit is natuurlijk niet zo heel erg raar, een nieuwe auto is namelijk niet te betalen als je niet een heel groot budget hebt.

Nu is het wel zo dat er het nodige komt kijken bij het kopen van een tweedehands auto als je zeker wilt weten dat je met een goede aankoop thuis zal komen.

Zelf heb ik alleen nog maar tweedehands auto’s gekocht omdat ik niet graag veel geld uitgeef aan een auto en ik liever in één betaling de auto heb en geen lening wil aangaan.

Gelukkig hebben we het vandaag wat makkelijker voor je gemaakt. In dit artikel hebben we namelijk de beste tips voor je verzameld als het aankomt op het kopen van een tweedehands auto!

tweedehands-auto-kopen
tweedehands-auto-kopen

 

Ga op zoek naar de juiste auto

Het leukste van allemaal is natuurlijk om de auto te kiezen die je graag wilt kopen. Neem de tijd om na te denken over hoe je deze auto gaat gebruiken.

Als je bijvoorbeeld een gezin hebt, wil je genoeg ruimte voor iedereen van je gezin met een beetje extra ruimte voor spullen als boodschappen. Als veiligheid een topprioriteit is dan kan je op zoek gaan naar een auto die hier bekend om staat.

Verklein jouw selectie door een lijstje met handige must-have functies te maken. Zoek vervolgens naar modellen met die functies met een vergelijkingswebsite. Deze handige sites maken het mogelijk om gelijk in kaart te brengen welke tweedehands auto’s er op dit moment te vinden zijn en zo kom je er ook achter wat je écht belangrijk vindt bij je volgende auto.

Wil je graag in Zeeland een auto kopen? Dit autobedrijf Zeeland helpt je graag verder met extra informatie over de tweedehands auto van je dromen!

Check de voertuighistorie

Voordat je zomaar besluit om een auto te kopen die je op Marktplaats of Autoscout hebt gezien zou je echt even stil moeten staan bij de voertuighistorie. Met behulp van het voertuigidentificatienummer (VIN) kun je een gedetailleerd verslag krijgen van de geschiedenis van de auto.

Het is een snelle manier om te weten of je wel voor die auto zou moeten gaan. In sommige gevallen zullen online autohandelaren links hebben naar gratis voertuighistorierapporten.

Is dit niet te vinden dan is het de moeite waard om er een te kopen. Als een auto een ernstig ongeluk heeft gehad en door de verzekeringsmaatschappij is total loss is verklaard dan kan hij nog steeds rijden.

De verzekeringsmaatschappij zal echter een “bergingstitel” uitgeven om toekomstige kopers te waarschuwen.

Wil je een auto kopen bij een betrouwbare partner? Occasions Zeeland nodig? Dan moet je zeker eens rondsurfen op de website.

Maak altijd een proefrit 

Tot nu toe heb je nog niet echt met de gekozen auto gereden. Dit is dan ook gelijk de volgende stap om te ondernemen als het aankomt op het kopen van een tweedehands auto. Tenzij je een monteur bent, kun je niet verwachten dat je een auto echt kunt inspecteren als je er zomaar een beetje naar kijkt.

Je kunt de auto wel goed testen door er een stukje in te rijden. Kies een testrit die van alles wat heeft: heuvels, ruw wegdek, bochten en zelfs een stuk snelweg.

Rijd de auto met de radio uit, dit zorgt er namelijk voor dat je motor kunt horen. Mocht er echt iets mis zijn met de auto dan zal je hier zo snel mogelijk achter komen. 

 

Lees ook: mijn auto gaat naar de sloop

Lees ook: rijbewijs halen: kies een goede rijschool

Lees ook: zelf je auto onderhouden

Lees ook: een auto online kopen

Lees ook: tips om een tweedehands auto te kopen

Lees ook: welke automatten kopen?