Bloompost ervaring en review: brievenbusbloemen

(Last Updated On: September 16, 2021)

Toen ik enkele weken geleden de website van Bloompost tegenkwam, werd ik heel erg enthousiast. Hier in België zaten we alweer een jaar geleden alweer maanden in lockdown  en wilde ik graag mijn ouders en grootouders verrassen met een leuk cadeautje in de brievenbus.

Daarvoor moeten ze niet persé de deur gaan opendoen en krijgen ze toch een leuk cadeautje. Ik heb eerst voor mezelf 2 bestellingen geplaatst en na mijn eerste goede ervaring met Bloompost, heb ik gelijk besteld voor mijn ouders en grootouders.

IMG_9869
IMG_9869

Bloompost ervaring

Ik bestelde voor mezelf voor op mijn kantoortje 2 leuke sets: een setje droogbloemen en een setje luchtplantjes. Van die luchtplantjes had ik nog nooit gehoord, maar het leek me wel iets leuks om eens te gaan uittesten.

Toen die bestelling goed binnengekomen was, werd het tijd om ook mijn ouders en grootouders te gaan verblijden met een brievenbuscadeautje!

IMG_9876
Er was iemand hier al héél nieuwsgierig naar de nieuwe droogbloemen op het kantoortje.

Hoe werkt Bloompost?

Eigenlijk werkt hun systeem heel erg gemakkelijk: je kiest uit wat je graag als brievenbuspost wilt gaan versturen. Een boeketje droogbloemen, leuke luchtplantjes, een mooie puzzel of zelfs een flesje wijn… het kan allemaal.

Je kiest welk product je wilt gaan verzenden en daarna kies je of je er nog een kaartje aan wilt toevoegen, of een leuke slinger of heerlijke reep Tony Chocolonely chocolade. Kwestie van je pakketje helemaal compleet te maken 😀

Daarna vul je in wanneer het pakket geleverd moet worden (dat is bij mij trouwens bij 4/5 pakketjes goed gegaan) en betaal je. Klaar!

Bloompost: gratis wenskaart

Heel leuk: bij ieder pakketje dat opgestuurd wordt, krijg je een bonnetje om gratis een leuke wenskaart toe te voegen aan het pakketje. Ze hebben echt heel veel kaartjes om uit te kiezen en aangezien ik 2 pakketjes voor mezelf besteld had om uit te testen, had ik dus 2 gratis kaartjes die ik later zelf nog kon gebruiken.

Wat heb ik ondertussen al uitgetest?

Bloompost luchtplantjes

Deze vind ik zo grappig! Je moet wel een beetje friemelen aan de koperen houdertjes om de plantjes te doen passen (of, dat was bij mij tenminste wel zo), maar ze staan erg leuk.

Na 2 maanden zijn mijn plantjes nog niet heel erg gegroeid en ik weet niet goed of ik kan verwachten dat deze luchtplantjes nog veel zullen groeien. In ieder geval staan ze heel erg leuk in mijn rekje op mijn kantoortje!

IMG_9878
Droogbloemen van Bloompost

Bloompost droogbloemen

Ook testte ik zelf een setje droogbloemen voor in mijn kantoor, een ander setje stuurde ik als cadeautje naar mijn moeder.

Mijn eigen setje droogbloemen (de Bloomposy) zie je ook in de video hieronder. Ik heb mijn droogbloemetjes verdeeld over enkele cute lege flesjes die ik speciaal hiervoor had bijgehouden. Kleine tip: hou je fluffy viervoeter weg van die pluimen 😀 Maya had er hier ietsje te veel interesse in 😉

luchtplantjes-bloompost
luchtplantjes-bloompost

Voor mijn moeder kocht ik de Bloomposy Pastel

Wel ga ik je alvast een tip geven: je pampaspluimen spray je het beste wat in met een beetje haarlak! Zo blijven die pluimen veel langer goed 🙂 

Bloompost kerstboompje

Deze wilde ik eerst naar mijn moeder opsturen, en ik geraakte maar niét door de check-out en kon Nederland niet naar België veranderen. Heel storend, dus ik besloot dan maar even contact op te nemen met de klantendienst.

Aangezien ik ondertussen al 2 bestellingen naar België had laten sturen, vond ik het heel gek dat ik ineens niet meer kon afrekenen. Wat bleek? De kerstboompjes werden helemaal niet naar België verstuurd. Oh 🙁 Vond ik wel een beetje tegenvallen en ik zou hen dan ook zeker aanraden om het even wat duidelijker op de website te plaatsen. Deze kon ik dus spijtig genoeg niet zelf bestellen om naar België te sturen.

Bloompost Happy Butterfly allium bloembollen

Voor mijn vader, een groot liefhebben van allerlei planten, bloemen en zijn moestuin, besloot ik hem een cadeautje te geven dat hij wat langer kon gebruiken: bloembollen! Zelf heb ik sinds dit jaar enkele alliumbollen uitgeplant (die zijn super bijvriendelijk en vlindervriendelijk en zien er nog eens leuk uit ook) en ik bedacht me dat hij daar – zeker nu hij ook veel bezig is om zijn tuin zo vlinder- en bijvriendelijk mogelijk te maken – zeker blij zou zijn.

Toen hij zijn pakketje aankreeg, bedankte hij mij voor de ‘ajuinenbolletjes’, haha! Ze zullen zeker weten uitgeplant worden in het bijenhoekje van zijn tuin. Yay!

Alle bollen zijn trouwens kiembaar, of hoe moet ik dat uitleggen. Geen lege of verrotte bloembollen in dit pakketje!

Bloompost Amaryllis boeketje

Voor mijn grootouders, die al maanden in een strenge lockdown zaten in een verzorgingstehuis (misschien had je al gehoord op het nieuws van een verzorgingstehuis waar – idioten dat het zijn – er een Sinterklaasfeest werd gegeven en er daardoor ondertussen meer dan 100 besmettingen uitbraken in dat rusthuis? Daar wonen mijn beide grootouders helaas, en zijn ze dan ook allebei besmet geweest met het Coronavirus 🙁 ), wilde ik weken geleden – dus voor het befaamde Sinterklaasincident en voor ze überhaupt besmet waren – ook graag een klein cadeautje bezorgen.

Er mocht wekenlang maar 1 iemand per week op bezoek komen, en dat ook nog maar in een heel beperkt tijdsframe. Ze werden verplicht om op hun kamer te zitten en mochten ook wekenlang niet even de gang op om hun benen te strekken, eten moest ook op de kamer gebeuren. Je kan je dus wel voorstellen dat ze echt wel wat opvrolijking konden gebruiken.

Daarom stuurden we hen een boeketje met verse amaryllisbloemen in kerstthema. Het idee was dat ze dan tenminste op hun kamer een leuk boeketje hadden om even van te kunnen genieten en een soort van kerstversiering.

Ook al stond hun naam HEEL duidelijk op de verpakking én op het kaartje, vond de verpleging het daar kennelijk nodig om het niet aan henzelf op de kamer te bezorgen. Het werd in de gemeenschappelijke ruimte gezet – je weet wel, de ruimte waar ze niet meer mogen komen – omdat de verpleging dacht dat het voor hén was. Ik ben er dus wel wat huiverig voor geworden om iets naar mijn grootouders te sturen, als het dan toch door het personeel gezien wordt als ‘voor hen’.

Maar: het pakketje werd dus wel gewoon goed geleverd en toen mijn moeder er op bezoek was, heeft ze de bloemen nog gezien en er een foto van kunnen maken. Gewoon jammer dat het nooit bij mijn grootouders op de kamer heeft gestaan, wat toch de bedoeling was. Maar daar kan Bloompost natuurlijk niets aan doen!

Brievenbusbloemen: mijn ervaring?

Dus, al bij al… hoe zou ik mijn ervaring beschrijven met deze brievenbusbloemen? Heel erg positief!

Hieronder vind je mijn eerste reactie op de setjes die ik voor mezelf besteld had en zie je live hoe zo’n pakketje eruitziet voor de ontvanger:

 

Ik kijk er alvast naar uit om de brievenbusbloemen van Bloompost ook nog uit te gaan testen met Valentijn, Pasen, Moederdag, Vaderdag,…

Lees ook: leuke cadeaus voor vaderdag

Lees ook: Bloomon review