Ons badritueel: stappenplan voor een heerlijk ontspannend bad

(Last Updated On: December 27, 2021)

Mijn vriend en ik gaan graag samen in bad: voor ons is het een momentje om eventjes te ontspannen van de drukke dag die achter ons ligt en om aan onze avond te beginnen. We sluiten de werkdag (grotendeels) af, praten gezellig bij over vanalles en nog wat en we genieten van elkaars gezelschap.

Ik heb zelf eigenlijk best wel een uitgebreid badritueel, als ik dat zo zie… dus ik dacht: laat ik daar ook eens een artikel over schrijven!

badritueel
badritueel

Photo by Maddi Bazzocco on Unsplash

Stappenplan: heerlijk ontspannen bad

Niet te warm, niet te koud

Allereerst: de temperatuur van het water! Ik ben een koukleum en gebruik het bad ook vaak om mijn spieren wat te laten ontspannen. Zeker nu we de laatste weken weer veel in huis aan het verbouwen zijn en ik aan het schilderen ben (trapje op, trapje af), kunnen mijn arme spieren het warme water echt wel appreciëren. Daarom vind ik het belangrijk om goed te letten op de temperatuur van het water, van een te koud bad houdt niemand!

Amandelolie

Next up én het grote geheim van mijn poezelig zachte huid: ik gebruik iedere keer enkele druppels amandelolie in bad. Vroeger had ik een klein flesje, maar ondertussen heb ik een grote literfles amandelolie aangeschaft waar we al zeker een jaar mee doen.

Het maakt je huid superzacht en zorgt ervoor dat je huid goed gehydrateerd is. Ik hoef na het bad helemaal geen bodylotion meer te gebruiken omdat de amandelolie zijn werk al gedaan heeft. Ik kocht mijn grote fles trouwens bij een online drogist, het was in de winkels wat moeilijker om te vinden.

Badbruisbal of bubbels

Ook erg fijn om te gebruiken: een lekkere badbruisbal of een beetje douchegel in jouw favoriete geur om zalig veel bubbels in je bad te krijgen! Het is een extra die zeker niet hoeft, maar je badje veel gezelliger maakt.

Ik let trouwens wel erg op welke bruisballen ik in het bad gooi: sommige hebben zo veel kleurstof en glitters, dat je anders vlak na je bad eerst nog een halfuur je bad moet staan boenen… niet zo ontspannend, toch?

Een badkussen

Dit hebben we pas recent aan ons badritueel toegevoegd: ik kocht voor mijn vriend een heerlijk badkussen zodat hij goed ligt als hij alleen in bad gaat. Er zijn veel verschillende soorten badkussens, maar ik kocht een ‘stoffen’ variant die je ook nog eens gemakkelijk schoon kan maken.

Kaarslicht

Ook heel belangrijk voor ons badritueel: kaarslicht! Er staan enkele kaarsjes in onze badkamer (wel opletten: wij hebben een kleine badkamer en dus wordt het snel warm door de kaarsen en door het hete badwater) die we aansteken als we samen in bad gaan.

Je kan kiezen voor gewone kaarsen of voor heerlijk geurende geurkaarsen! Je vindt een groot assortiment lekkere kaarsen bij Plein.nl.

Geen smartphone

Nog een belangrijke regel, zeker als we samen in bad gaan: geen smartphone! Als ik alleen in bad ga, zit ik toch vaak nog op Youtube of Vinted te kijken, maar als we samen van een badje genieten, is het wel écht de bedoeling dat we wat tijd voor elkaar vrijmaken en met elkaar babbelen.

 

Wat zijn jouw ultieme tips om heerlijk te ontspannen in bad? Laat ze hieronder zeker ook even weten in de comments!