Hello Fresh: onze ervaring, review, klachten,…

(Last Updated On: June 13, 2022)

Ik vertelde enkele weken geleden al dat we regelmatig maaltijdboxen thuis laten brengen. Hello Fresh maaltijdboxen wisselen we eigenlijk heel regelmatig af met die van Marley Spoon (Marley Spoon ervaringMarley Spoon review) en we kijken daarbij voornamelijk naar de inhoud van de boxen de komende week.

We hebben nu al zeker een tiental van deze boxen gehad, dus wordt het tijd voor een uitgebreide review! Neem lekker een kopje koffie of thee, en lees mee! Wat is onze ervaring met de Hello Fresh box?

Hello Fresh maaltijdbox

Hoe werkt Hello Fresh?

Hello Fresh is een abonnementsformule: je krijgt iedere week (als jij dat wilt) een maaltijdbox toegestuurd met jouw gekozen recepten erin. Je maakt zelf de gerechten klaar.

Hello Fresh inloggen en login

Je maakt eerst een account aan als je voor de eerste keer je bestelling plaatst. Daarna log je in met die gegevens. Je kan inloggen via de website of kiezen of je liever met de app werkt.

Hello Fresh prijs

De maaltijdboxen van Hello Fresh beginnen bij 35,95 euro (1 persoon – 3 maaltijden). Afhankelijk van hoeveel personen er eten van de box, hoeveel recepten/ dagen je nodig hebt en of je ook nog premium recepten wilt, soep erbij, fruit, wijnen of een dessert of kant-en-klare gerechten gaat de prijs omhoog.

Hello Fresh gratis box

Als je zelf enkele boxen hebt gehad, krijg je op den duur enkele codes om gratis boxen weg te geven aan familie en vrienden.

Hello Fresh recepten

Hoe zijn de recepten van Hello Fresh? Wij vinden ze alvast heel erg lekker: uit al die weken dat wij al Hello Fresh thuisgeleverd kregen, kozen we altijd voor recepten met wraps, koriander, hamburgers,…

Wij vinden ze in ieder geval erg lekker en ze zijn zeker niet de typische vlees, aardappelen met groenten-recepten.

Net daarom vinden wij het heel erg fijn om dit abonnement te nemen, de recepten zijn helemaal ons ding. Neem zeker ook eens een kijkje op de website om het menu alvast even te bekijken: zo zie je of het jullie smaak is.

Premium recepten / bourgondische recepten en extra

Bij HelloFresh kan je ook Premium recepten kiezen, die zijn vaak wat meer fancy maar kosten daarom ook wel wat meer. Vind je dat er niet genoeg vlees, vis of groente in het recept zitten?

Voor een kleine meerkost kan je die extra’s er ook nog bijkrijgen. Wijzelf hebben dit nog niet geprobeerd: als je dit voor meerdere gerechten doet, eindig je wel met een erg dure box.

Hello Fresh porties

De porties van Hello Fresh zijn voldoende, maar je mag geen zeer grote eter zijn. Wij komen er met ons tweetjes mee toe en hebben vaak nog wat over om ‘s middags nog van te eten.

Ook de kant-en-klare soepen, maaltijden en dessertjes zijn zeker genoeg om met twee personen van te eten.

Wijnbox, ontbijtbox, soep, bakbox?

Zelf hebben we al de extra soepen uitgetest, die iedere keer heel erg lekker waren. Je krijgt er ook iedere keer een lekker soort brood bij, afhankelijk wat bij de soep past. Ik ben enorme fan van hun naanbrood.

Naast de soepen, hebben we ook al kant-en-klare gerechten getest (die zijn niet duur en op zich echt ideaal als je een hele drukke dag hebt waar je echt geen zin hebt om te gaan koken).

Sinds kort is er ook een optie om een extra ‘bakbox’ toe te voegen aan je bestelling: dan krijg je een extra bakrecept erbij.

Zo hebben wij al brownies gemaakt en carrot cake. Op zich heel typische bakrecepten, maar het was gewoon handig dat het meeste van de ingrediënten al samen mee in de box zat bij de rest van onze gerechten.

Als je graag kookt, of nog meer wilt experimenteren, raden we je zeker aan om dit eens mee te bestellen!

Vegan, glutenvrij, vegetarisch,…?

Bij de recepten zit vanalles, sommige recepten zijn koolhydraatarm. Vegetarische recepten zitten er ook standaard iedere week bij (wij kiezen ook iedere week bewust voor enkele veggie recepten).

Sommige recepten zijn vegan/ veganistisch. Glutenvrije recepten zitten er niet standaard in en zijn eerder ‘per ongeluk’ glutenvrij.

Hello Fresh voor feestdagen? Moederdag, Kerst, Vaderdag, Pasen,…

Enkele van onze maaltijdboxen vielen net tijdens een feestdag (of ervoor, erna): daardoor hebben we enkele van de speciale recepten kunnen proeven die speciaal voor moederdag, vaderdag en Pasen bedoeld waren.

Heel erg lekker en het is natuurlijk gewoon erg tof dat ze die moeite doen. Ook zat er onder andere een flesje bier bij voor Vaderdag en zitten er zo soms eens samples van nieuwe producten in de box. Erg leuk!

Hello Fresh review (België en Nederland)

Onze Hello Fresh review: wij bestellen onze box vanuit België en hij komt uit Nederland bij ons toe.

Op 1 rode ajuin na, zijn de ingrediënten altijd vers geweest en waren de recepten erg lekker… we zijn dan ook niet voor niets al meer dan 4 maanden bezig met maaltijdboxen ondertussen! Soms zijn de recepten niet 100% ons ding, maar dan wisselen we gewoon een keertje af met Marley Spoon (onze Marley Spoon ervaringMarley Spoon review).

Hello Fresh klachten?

Een enkele keer (van onze tientallen boxen die we ondertussen besteld hebben), klopte er iets niet met de box: een rode ajuin was helaas beschimmeld.

Maar: ik heb gewoon via Whatsapp even contact opgenomen met de klantendienst (super handig!) en kreeg snel een antwoord en een korting van 5 euro.

Hello Fresh korting en kortingscode

Omdat we zelf al vele boxen besteld hebben, kunnen we jullie ook een fijne kortingscode geven als je graag deze maaltijdbox eens een keertje wilt testen.

Je moet wel een nieuwe klant zijn, anders werkt de kortingscode niet. Laat hieronder even een reactie achter met een correct emailadres (zet je emailadres niét in de comment zelf) en zeg even dat je graag gebruik wilt maken van de kortingscode, dan kan ik jou een kortingscode mailen van 20 euro!