Verschillende soorten smartphone hoesjes +waar dienen telefoonhoesjes voor?

(Last Updated On: June 12, 2022)

Als je bent zoals ik, gaat je smartphone om de paar dagen wel een keer tegen de vlakte. Op dat vlak is onhandig echt my middle name, helaas…

Nu, net omdat ik zo ontzettend onhandig ben (bizar genoeg alleen op dat vlak, heel gek), kan ik je zeker wel enkele tips geven om je smartphone toch zo lang mogelijk deukvrij, krasvrij en gebroken-glas-vrij te houden!

Waarom een telefoonhoesje gebruiken?

Met een telefoonhoesje bescherm je je nieuwe smartphone tegen vuil, krassen en soms zelfs water of een val. In dit artikel leggen we uit welke verschillende soorten hoesjes er zijn en waar je op moet letten bij het kopen van een hoesje.

 

Welke soorten telefoonhoesjes zijn er?

 

Er bestaan steeds meer verschillende soorten telefoonhoesjes: de meest gekende zijn de silicone cases die ontzettend populair zijn. Deze kan je zelfs in bepaalde webshops laten bedrukken om ze leuk te gaan personaliseren. Er zijn nog andere soorten smartphonehoesjes:

  1. silicone telefoonhoesjes
  2. telefoonhoesjes met lanyard of koord
  3. lederen hoesjes
  4. bumperhoesjes
  5. hardcase hoesjes (backcover)
  6. insteekhoesje
  7. flip case
  8. book cover smartphonehoesje
  9. flipcover
  10. gepersonaliseerde smartphone hoesjes

 

Siliconen telefoonhoesjes

Wat is een silicone telefoonhoesje?

De siliconen telefoonhoesjes zijn dé hoesjes die we tegenwoordig vaak gebruiken: ze zijn nog zacht genoeg om gemakkelijk over je telefoon te krijgen, en beschermen je telefoon goed tegen valschade.

 

Deze hoesjes sluiten vaak erg nauw aan en hebben dankzij hun silicone materiaal een schokdempende of schokabsorberende werking.

 

Enige nadeel van deze hoesjes is dat de siliconen soms verkleuren. Verder ben ikzelf altijd erg fan van deze softcase hoesjes en gebruik ik ze zelf ook. Bekijk zeker dit leuke iPhone 12 hoesje.

soorten-smartphonehoesjes
soorten-smartphonehoesjes

Telefoonhoesjes met koord

Wat is een telefoonhoesje met lanyard?

Een nieuwe rage: de telefoonhoesjes met een koord of lanyard eraan: heel handig als je je telefoon graag bij je wilt hebben, maar je geen of te kleine zakken hebt.

 

Zeker bij vrouwenkleding is er iets vreemds aan de hand met onze zakken: daar past amper wat in! Vergeleken met de zakken die mannen in hun kleding krijgen, kunnen zij vaak hun smartphone wel kwijt in hun zakken.

 

Daarom zijn deze hoesjes zo handig: je kan én een leuk en beschermend hoesje kiezen voor je telefoon en je kan de telefoon altijd gemakkelijk meedragen.

Lederen hoesjes

Wat is een lederen hoesje?

 

De lederen hoesjes worden gemaakt van oftewel echt leder of nepleer: of je nu dus vegan bent en graag cruelty free spulletjes in je leven wilt, je kan je smartphone ook heel goed beschermen met een (nep) lederen hoesje.

 

Deze hoesjes worden vaak gebruikt door mensen die graag een meer zakelijke look aan hun telefoon willen geven en zo hun mobieltje wat te upgraden.

 

De voorkant en achterkant van je telefoon zijn goed beschermd tegen krassen, zeker als je geneigd bent om je smartphone snel-snel in je zakken te steken of in je tas te gooien (vlakbij je sleutels, ken je dat?).

telefoon-hoesjes
telefoon-hoesjes

Bumperhoesjes

Wat is een bumperhoesje?

Nog een heel populair type hoesjes: bumperhoesjes. Wat dat zijn? Bumperhoesjes zijn hoesjes die vooral de zijkanten en boven- en onderkant van je smartphone flink gaan beschermen. Die krijgen dus een bumper.

 

Deze hoesjes zijn vaak gemaakt voor mensen die hun smartphone moeten gebruiken in een wat ruwere omgeving of voor mensen die écht heel erg onhandig zijn. De bumpers zijn vaak ook wat dikker, waardoor de achterkant en voorkant van je smartphone ook wat meer bescherming krijgt.

smartphone-hoesjes
smartphone-hoesjes

Hardcase hoesjes (backcover)

Wat is een hardcase telefoonhoesje?

Dit zijn de ‘klassieke’ hoesjes. die bijna iedereen wel heeft: plastic hoesjes die vaak versierd zijn met de leukste designs. Deze hoesjes voor je telefoon zijn hardere hoesjes en klik je op de achterkant van je smartphone: daarom heten ze hardcase telefoonhoesjes of backcover hoesjes.

Deze hoesjes beschermen vaak iets minder goed omdat ze hard zijn en niet echt een beschermend materiaal hebben. Daarom zou ik je zeker aanraden om zeker een screenprotector te gebruiken bij deze hoesjes. Zoek je nog een iPhone 11 hoesje?

Insteekhoesje of pouch

Wat is een pouch of insteekhoesje voor je smartphone?

Een insteekhoesje – de naam verraadt het al – is een hoesje waar je je telefoon in stopt. Het zijn ‘zakjes’ waar je je telefoon kan insteken.

Deze hoesjes beschermen je smartphone goed, maar zijn ietsje onhandiger in gebruik. Misschien zijn deze hoesjes net een heel erg goed idee als je te veel tijd doorbrengt op je smartphone en iets nodig hebt waardoor je niet gelijk op je smartphone kan kijken.

Deze pouch hoesjes of insteekhoesjes worden vaak gemaakt met verschillende materialen: je kan insteekhoesjes kopen die gemaakt zijn van leer of nepleer (die kwam je hierboven in het artikel al tegen), maar als je meer bescherming wilt tegen water en vocht, kan je een hoesje uit Neopreen kopen.

Ben je zelf creatief? Je kan ook zelf een pouch maken of haken of met de naaimachine.

Flip case

Wat is een flip case?

Een flip case is een case die je kan openklappen (flippen) op een verticale manier. Hierbij is je scherm heel goed beschermd tegen valschade.

Book cover smartphonehoesje

Wat is een book cover smartphonehoesje?

Een book cover is een soort flip case, maar gaat open op een horizontale manier (en dus niet op een verticale manier. Vaak kan je in een book cover ook nog enkele bankpasjes kwijt en ze worden ook vaak gebruikt als portemonnee.

soorten-telefoonhoesjes
soorten-telefoonhoesjes

Flipcover

Wat is een flipcover?

Wat is het verschil tussen een book case en een flip cover? Bij een book case klik je de smartphone in het hoesje en vaak zie je de voorkant van je smartphone niet meer. Flipcovers daarentegen hebben vaak een doorzichtig vakje zodat je je scherm nog kan zien én je moet er vaak de achterkant van je smartphone voor verwijderen (niet altijd).

Gepersonaliseerde smartphone hoesjes

De bovenstaande hoesjes kan je vaak personaliseren: bijna alle types kunnen tegenwoordig aangepast worden. Zo kan je zelf je look van je smartphone helemaal zelf bepalen!

 

Wat zijn jouw favoriete smartphone hoesjes die je iedere keer opnieuw kiest? Ik overweeg tegenwoordig om een hoesje met lanyard omdat ik dan geen zakken in mijn kleding hoef te hebben.

Lees ook: iPhone tips

Lees ook: Hoe je smartphone personaliseren

Lees ook: refurbished iPhone kopen

Lees ook: Hoe anoniem bellen met je iPhone

Lees ook: welke iPhone past bij jou?

Lees ook: smartphone batterij langer laten meegaan