kapsels

15x Hoe krijg je krullen zonder hitte? (slapen, knotjes, t-shirt,hair plopping, rietjes…)

krullen zonder hitte

Laatste update

Krullen zonder hitte, hoe krijg je die dan? Krullen maken met een stijltang, krullen maken met een krultang of je haar krullen met een fohn/haardroger, dat wist je allemaal al. Maar wist je dat er ook veel manieren zijn om krullen in je haren te krijgen zonder hitte te moeten gebruiken? We sommen graag de populairste technieken voor je op zodat ook jij aan de slag kan om krullen zonder hitte te maken (en zo terug gezond haar kan krijgen).

(bron foto)

Waarom krullen zonder hitte?

Maar waarom zou je dan eigenlijk krullen zonder hitte maken? Je weet vast al wel dat je haren krullen met allerlei heat tools erg slecht is voor je haren. En ja, zelfs als je allerlei hittebeschermers gebruikt… die kunnen je haren nooit voor 100% beschermen. Net daarom is het een goed idee om eens te ontdekken hoe je op andere manieren krullen kan maken. Hoe deden vrouwen dat ook voor de krultang, haardroger, stijltang,… uitgevonden waren? Zij hadden ook hele slimme tips & tricks om een prachtig krullenkapsel te krijgen. Dus, het loont zeker de moeite om enkele van deze technieken eens te proberen en om te kijken of dit soort krullen zonder warmte misschien wel iets voor jou zijn.

Nog meer kapselinspiratie?

kapsels 2020haarkleuren 2020korte kapsels 2020kapselskorte kapselsbobkapselskapsels met ponykapsels voor dun haar

Krullen zonder hitte met rollers

Rollers zijn misschien wel de bekendste manier om krullen in je haren te krijgen zonder hitte te moeten gebruiken. Er bestaan verschillende soorten en maten rollers, het hangt maar net af van wat je graag wilt maken van type krul. Wil je vooral flink veel volume en een beetje slag in je haren? Dan kies je best de grotere rollers, wil je graag kleine krulletjes die erg duidelijk gedefinieerd zijn? Dan zijn de kleine rollers het beste. Het beste resultaat behaal je met rollers als je haren nog wat vochtig zijn (niet kletsnat) en als je een klein beetje haarlak of mousse in je haren aanbrengt alvorens je je haren in de rollers rolt.
Schuimrollers koop je hier

Krullen door vlechtjes

Dit deden we als kind ook enorm veel: we gingen slapen met vlechtjes en hadden de ochtend erna slag in onze haren! Of zoals wij dat noemden, ‘bekjes’. Echte krullen zal je niet krijgen door met (vochtige) vlechten te slapen, maar er zal zeker weten wel wat meer schwung in je haren zitten! Ook hier geldt: grote vlechten zullen zorgen voor grote slag in je haren, kleine vlechtjes voor kleine en gedefinieerde ‘krulletjes’.

Krullen met een haarband

Wist je dat je met een haarband je haren ook heel makkelijk kan krullen? Je moet wel eventjes goed oefenen hoe je je haren in de haarband moet steken, maar dit is echt een hele fijne methode! Ook heel fijn aan deze methode om krullen te krijgen zonder hitte, is dat je veel aangenamer slaapt met deze methode. En aangezien ik dit zelf ook al enkele keren getest heb, moet ik je vertellen dat dat wel heel erg fijn is. Niets zo vervelend als ‘s ochtends opstaan met nog half-vochtige haren en de helft van je rollers etc die uitgevallen zijn tijdens de nacht. Ik ben geen rustige slaper, nee :p
Koop hier mooie haarbanden

Krullen met een t-shirt (hair plopping)

Behalve krullen maken met een haarband, rollers of vlechtjes kan je ook een krullencoupe krijgen door je haren te krullen met een t-shirt! Het liefst van al een t-shirt van zacht katoen. Hoe werkt deze krulmethode? Dit is hair plopping, misschien komt deze term je wel bekend voor? Oké, eerst en vooral: dit is een perfecte methode als je uit de douche komt. Ontwar je haar, droog het een klein beetje met een handdoek. Maar deppend drogen he, nooit wrijven!

Krullen met papillotten

Nog een andere manier om je haren te krullen zonder warmte: papillotten! Rond 2010 of 2011 was het zo populair om je haren te krullen p deze manier. Het is nog steeds een hele goede manier om. Ook hier is het handig om te weten dat de dunnere papillotten voor heel strakke krullen zorgen, terwijl de grote papillotten eerder voor waves gaan zorgen.

Krullen met een staart

Ook dit is een methode die ikzelf ook al eens toepas, omdat het zo makkelijk is! Ik maak meerdere staarten (meestal hoge paardenstaarten) als mijn haren handdoekdroog zijn. Daarna wikkel ik ze om mijn vingers en zet ik de gemaakte ‘loop’ vast met bobby pins. Hier slaap ik mee en de volgende dag sta je op met krullen. Deze methode is ook nog aangenaam om in te slapen.

Krullen maken met rietjes

Deze methode om krullen te krijgen heb ik zelf nog niet geprobeerd aangezien er hier geen plastic rietjes in huis komen 😉 Maar mocht je nog rietjes hebben liggen of je wilt rietjes nog een tweede leven geven, kan je deze methode zeker eens proberen. Ga hier geen plastic rietjes voor kopen, er zijn zat andere methodes in dit artikel uitgelegd waar je niet speciaal plastic voor in huis moet halen.

Hoe maak je krullen met rietjes? Hou er rekening mee dat deze methode héél erg lang duurt: je bent makkelijk enkele uren zoet om je haren te krullen. Plus: dit laat je best door iemand anders doen, want bij jezelf is dit echt geen simpele methode! Daartegenover staat dan weer wel dat je prachtige krulletjes krijgt met deze methode!

Knotjes: makkelijk krullen zonder hitte maken

Ook met knotjes kun je supergemakkelijk krulletjes maken. Het is tegenwoordig weer hip om knotjes te dragen (bekijk hier deze space buns haartrends) en als je ze ook ‘s nachts laat zitten,  sta je ‘s ochtends op met grove krullen.

(bron)

Krullen maken met twisted buns /bantu knots

In dit filmpje ontdek je nog een andere manier van krullen maken zonder warmte: bantu knots.

Krul je haren met sokken (sock buns krullen)

Je haren krullen met pennen of potloden

Curlformers

Babydoekjes

Toiletpapier

Vochtige doekjes

Welke soorten krullen bestaan er? Welke kan je maken met deze methodes?

You Might Also Like