Je sloopauto verkopen? Mijn auto moet naar de sloop

(Last Updated On: June 12, 2022)

In januari moest mijn auto naar de keuring om jaarlijks gekeurd te worden. Ik wist al wel dat mijn auto niet lang meer goedgekeurd zou worden of dat ik er redelijk wat kosten aan zou hebben om enkele onderdelen te vervangen: dat is al enkele jaren zo, en ik hou daar ook een beetje rekening mee in mijn achterhoofd.

Maar toch: dit jaar was het zover en kregen we te horen dat ik mijn auto nog een jaartje mag gebruiken, maar daarna is het naar de sloop met mijn auto… dat wordt mijn auto verkopen.

 

Te veel roest? 

 

Waarom? Er zit te veel roest aan de carrosserie. Dat was nu al enkele jaren zo, maar kregen we iedere keer opgelost.

Na nader onderzoek dit jaar, bleek het dat er echt te veel roest aanwezig was en dat het nu ook de carrosserie zelf begint aan te tasten, en dat wordt te gevaarlijk. Dit is dus mijn laatste jaar met mijn auto’tje! 

 

Sloopauto verkopen? 

 

Dus, wat gaat er dan gebeuren met mijn auto? Ik zou het zo onhandig vinden als ik dan zelf nog mijn auto moet wegrijden naar de sloper en maar moet zien hoe ik dan terug  thuis geraak… geen zin in!

Het zou voor mij dus heel erg handig zijn als ik mijn auto gewoon voor de deur kan laten ophalen. Ik heb alvast beslist dat ik mijn sloopauto ga verkopen over enkele maanden.

 

Gelukkig bestaan er bedrijven die dat doen! Daarnaast komen ze je auto niet alleen ophalen, maar kan je alles ook nog eens super gemakkelijk online regelen.

 

Heb je een sloopauto waar je vanaf wilt en wil je de auto laten ophalen? Dan zit je goed, bij OSW: zij regelen alles voor jou! Zo ontvang je binnen 2 uur het hoogste bod voor jouw sloopauto en hebben ze een landelijke sloopauto ophaaldienst. Met andere woorden: heb jij ook zo’n auto staan die je binnenkort moet laten slopen?

Dan komen zij helemaal gratis je auto ophalen in Nederland. Het aanmelden van schade auto’s is bij hen geheel gratis, makkelijk en vrijblijvend.

auto-slopen
auto-slopen

 

Ook alles bij het RDW wordt geregeld

 

Maar, als je dan je auto laat ophalen, wordt dan alles wel in orde gemaakt? Ja, bij OSW werken ze alleen maar met bedrijven die erkend zijn en waarvan het meerendeel ook bij de RDW is aangesloten. Zo kan je dus ook gelijk de RDW vrijwaring voor je sloopauto ter plekke regelen en ben je daar ook weer vanaf. 

 

Maar goed, het gaat heel gek zijn om mijn auto te verkopen voor de sloop. Sinds we samenwonen, heb ik mijn auto hier weer staan – nadat ik jarenlang niet meer met mijn auto gereden heb omdat het niet zo handig was in een stad waar ik had moeten betalen voor een parkeerplek – maar ik rij helemaal niet zo veel met de auto. Ik heb nog steeds wel wat last van rij-angst en ik vind het niet fijn om te rijden.

Ik ben ook de enige van ons tweetjes met een rijbewijs, dus de verantwoordelijkheid valt altijd bij mij… niet zo tof. Ik woon in België en mag nu Antwerpen, Gent en Brussel al niet meer binnen met mijn huidige auto, maar we gaan niet gelijk een auto kopen die wel in die steden mag… kost me veel te veel geld en ondertussen mogen cruiseschepen wél in Antwerpen aanmeren, ja, dahaaag! 

 

Hopelijk verloopt het verkopen van mijn sloopauto binnenkort vlotjes, het gaat zo gek zijn! 

 

Lees ook: mijn auto gaat naar de sloop

Lees ook: rijbewijs halen: kies een goede rijschool

Lees ook: zelf je auto onderhouden

Lees ook: een auto online kopen

Lees ook: tips om een tweedehands auto te kopen

Lees ook: welke automatten kopen?