100 Valentijn dates: originele dates (romantisch, goedkoop,…)

(Last Updated On: February 2, 2022)

Valentijnsdag staat voor de deur, en als je op zoek bent naar leuke, romantische, en betaalbare ideeën voor afspraakjes, zoek dan niet verder!

We hebben een lijst samengesteld van 100 geweldige date ideeën die je geliefde een speciaal gevoel zullen geven. Of je nu op zoek bent naar iets low-key of meer avontuurlijk, we hebben je gedekt. Dus pak je partner en maak je klaar om het in stijl te vieren!

valentijnsdates
valentijnsdates

Foto door Crew op Unsplash

Inhoud:

100 Valentijnsdag-datums:

Leuke, Romantische, en Betaalbare Ideeën

Valentijnsdag staat voor de deur, en misschien ben je nog op zoek naar een paar leuke, romantische en betaalbare ideeën voor afspraakjes en dates?

We hebben een lijst samengesteld van 100 geweldige date ideeën die je geliefde een speciaal gevoel zullen geven.

Of je nu op zoek bent naar iets low-key of iets avontuurlijkers; we hebben allerlei dates voor jou opgelijst. Dus, grabbel je partner erbij en maak je klaar om het in stijl te vieren!

We hebben leuke ideeën voor Valentijnsafspraakjes: voor stellen die al lang bij elkaar zijn, nieuwe stellen, originele Valentijnsafspraakjes, goedkope Valentijnsafspraakjes, Valentijnsdates voor thuis, …

1. Picknick in het park

Ga picknicken in het park: Pak een paar boterhammen in, wat fruit, een fles wijn, en geniet van een middag in de zon.

Picknick-idee: Als je je picknick extra bijzonder wilt maken, pak dan een deken in met een hoop kleine hapjes. Je kunt er ook wat leuke spelletjes bij doen zoals jeu de boules of frisbee om het interessant te houden.

2. Diner bij kaarslicht

Houd een diner bij kaarslicht thuis of in een restaurant naar keuze: een romantisch diner bij kaarslicht is een perfecte manier om je partner te laten zien hoeveel je om hem of haar geeft.

Idee voor een diner bij kaarslicht: Wil je het extra speciaal maken, kook dan een maaltijd thuis of kies een restaurant met een gezellige en intieme setting. Bonuspunten als je een plek kunt vinden die live muziek biedt!

3. Trip down memory lane

Maak een rit down memory lane (bezoek plaatsen die bijzondere herinneringen bewaren): bezoek oude trekpleisters opnieuw, bezoek plaatsen waar je elkaar voor het eerst ontmoette, of bezoek een plek die veel sentimentele waarde heeft voor jullie.

Memory Lane Idee: Als je de date nog specialer wilt maken, neem dan een plakboek mee en vul het met foto’s en herinneringen uit jullie tijd samen.

4. Bezoek een plaatselijk museum

Bezoek een plaatselijk museum – kunst, natuurhistorie, enz,… : Musea kunnen een geweldige manier zijn om een middag door te brengen en ze hebben vaak speciale tentoonstellingen rond Valentijnsdag.

Museum-idee: Als je in de buurt van een grotere stad woont, zijn er waarschijnlijk verschillende musea die op bepaalde dagen korting of zelfs gratis toegang geven. Kijk op hun websites voor meer informatie.

5. Neem samen een kookles

Waarom niet samen een kookles nemen? Kooklessen zijn een geweldige manier om nieuwe recepten te leren en wat quality time met je partner door te brengen.

Kookles idee: Als je op zoek bent naar iets leuks en unieks, neem dan samen een kookles aan een plaatselijke kookschool of zelfs online.

date-ideeen-valentijn
date-ideeen-valentijn

Foto door Jarritos Mexican Soda op Unsplash

6. Ga schaatsen

Ga schaatsen op de plaatselijke ijsbaan: schaatsen is een leuke en betaalbare manier om een middag of avond door te brengen.

Idee: Als je geen eigen schaatsen hebt, kun je bij de meeste ijsbanen tegen een kleine vergoeding schaatsen huren. Kijk op hun website of bel van tevoren voor meer informatie.

7. Speel minigolf

Minigolf is altijd een leuke manier om een middag door te brengen. Plus, het is betaalbaar en kan door alle leeftijden worden beoefend.

Midgetgolf-idee: Wil je de afspraak nog specialer maken, probeer dan te spelen op een midgetgolfbaan die een themaruimte heeft of andere unieke mogelijkheden biedt. Maak er een gezellige wedstrijd van tussen jullie twee.

8. Sterrenkijken

Ga sterrenkijken in een park of sterrenwacht in de buurt: sterrenkijken is een leuke manier om een avond door te brengen en het is vaak gratis!

Idee: Als je op zoek bent naar iets specialers, probeer dan eens een starparty bij te wonen of een sterrenwacht te bezoeken.

9. Toerist in je eigen stad

Speel toerist in je eigen stad – bekijk de bezienswaardigheden die je nog nooit hebt gezien.

Als je op zoek bent naar iets leuks en betaalbaars, waarom dan niet toerist spelen in je eigen stad?

Toeristisch Idee: Maak een wandeling door de binnenstad, bezoek een plaatselijk park, of ga een nieuw restaurant proberen.

10. Ga naar een comedy show

Comedy shows zijn altijd een leuke manier om samen een avond door te brengen. Ze zijn grappig, betaalbaar, en ze hebben er vaak goede drankspecials.

11. Houd een filmavond

Een klassieke filmavond is altijd een leuke manier om saampjes een date-avond door te brengen. Pof wat popcorn, krul je op de bank, en geniet van een paar uur amusement.

Filmavond idee: Als je het extra speciaal wilt maken, probeer dan een film te huren van  Netflix of Disney+ in plaats van naar de bioscoop te gaan. Je kunt er ook wat hapjes en drankjes bij doen om het meer als een feestje te laten voelen.

12. Maak een toeristische rit

Maak een toeristische rit en geniet van het mooie landschap om je heen. Als het een tijdje geleden is dat jullie samen tijd hebben doorgebracht, waarom dan niet een gezellige rit maken? Het is leuk, betaalbaar, en kan bijna overal gedaan worden.

Kijk in je plaatselijke omgeving naar leuke plaatsen om te zien. Misschien vind je zelfs wel een paar verborgen juweeltjes waarvan je het bestaan niet wist.

13. Bezoek een wijnmakerij

Bezoek een plaatselijke wijnmakerij en geniet van een paar glazen wijn: een uitstapje naar de plaatselijke wijnmakerij is altijd een leuke manier om een middag of avond door te brengen.

Date-idee: Wil je de afspraak nog specialer maken, probeer dan een wijnproeverij bij te wonen of bezoek een wijnmakerij die rondleidingen aanbiedt.

14. Ga lasergamen

Lasergamen in je plaatselijke arena: lasergamen is altijd een leuke manier om een middag of avond door te brengen. Plus, het is betaalbaar en kan door alle leeftijden worden beoefend.

Wil je de date nog specialer maken, probeer dan te spelen in een laser tag arena die een themaruimte heeft of andere unieke mogelijkheden biedt.

15. Winkelen (retail therapy)

Geef je over aan wat winkelen (etalageshoppen of samen op koopjesjacht gaan! )

Dus… waarom elkaar niet stylen en jullie nieuwe outfits shoppen?

16. Maak een wandeling

Maak samen een pittoreske wandeling: Een leuke manier om een middag of avond door te brengen is door samen een pittoreske wandeling te maken. Wandelingen zijn leuk, goedkoop, en kunnen door alle bijna leeftijden worden gemaakt.

Wandelidee: Als je de date nog specialer wilt maken, probeer dan te wandelen in een park of natuurreservaat.

romantische-valentijn-dates
romantische-valentijn-dates

Foto door Priscilla Du Preez op Unsplash

17. Kook samen het avondeten

Kook samen thuis het avondeten – het is een geweldige manier om een avond door te brengen en je kunt daarna genieten van het resultaat van je harde werk!

18. Ga een eindje fietsen

Maak een ontspannen fietstochtje door je buurt: een leuke manier om een middag of avond door te brengen is door een fietstochtje te maken. Het is leuk, betaalbaar, en kan door alle leeftijden gedaan worden (zeker met een elektrische fiets).

19. Ga naar de film

Ga naar de film en geniet van een avondje uit: een uitstapje naar de film is altijd een leuke manier om een avond door te brengen.

Plus, het is betaalbaar en kan door alle leeftijden leuk gevonden worden.

20. Maak je eigen fotoalbum/scrapbook

Maak je eigen fotoalbum/scrapbook van jullie favoriete herinneringen samen: Een fotoalbum of plakboek maken is een leuke manier om een middag of avond door te brengen. Bovendien heb je dan een blijvende herinnering aan alle mooie momenten die je samen hebt gedeeld.

Idee voor een fotoalbum: Wil je het extra speciaal maken, probeer dan je fotoalbum te maken bij een plaatselijke winkel zoals Hema.

21. Ga kamperen in je achtertuin

Ga kamperen in je achtertuin: een leuke manier om een middag of avond door te brengen, is door een fietstochtje te maken.

22. Ga eten op het dak van je huis

Ga dineren op het dak van je huis: een leuke manier om een avond door te brengen is door te dineren op het dak van je huis. Het is een leuke, unieke ervaring die je altijd bij zal blijven.

23. Houd een spadag thuis

Ontspan in een bad gevuld met rozenblaadjes en lavendelolie, geef elkaar massages, enz…

Lees ook: ons badritueel 

24. Speel videospelletjes

Speel samen videospelletjes: Een leuke manier om een middag of avond door te brengen is door samen videospelletjes te spelen. Het is leuk, betaalbaar, en kan door alle leeftijden gespeeld worden.

25. Sterrenkijken

Ga sterrenkijken op een heldere nacht: sterrenkijken is altijd een romantische bezigheid en het kan bijna overal gedaan worden.

Sterrenkijken Idee: Als je de date nog specialer wilt maken, probeer dan sterren te kijken bij een plaatselijke sterrenwacht.

goedkope-dates-Valentijn
goedkope-dates-Valentijn

Foto door freestocks op Unsplash

26. Maak voor elkaar ontbijt op bed

Maak voor elkaar een ontbijt op bed: een leuke manier om een vroege ochtend of weekend door te brengen is door elkaar ontbijt op bed te maken.

Het is een leuke, ontspannende manier om de dag te beginnen.

27. Speel waarheid of durven

Speel waarheid of durven: een leuke manier om een middag of avond door te brengen is door truth or dare te spelen. Het is leuk, betaalbaar, en kan door alle leeftijden worden gespeeld.

Wil je de date nog specialer maken, probeer dan waarheid of durf Jenga te spelen.

28. Doe samen vrijwilligerswerk

Doe samen vrijwilligerswerk bij een plaatselijke daklozenopvang, dierenasiel, enz.

Samen vrijwilligerswerk doen is een leuke manier om een middag of avond door te brengen en je kunt je goed voelen over het helpen van je gemeenschap.

29. Maak elkaar aan het lachen

Maak elkaar aan het lachen met grapjes, grappige verhalen, enz..

Een geweldige manier om een middag of avond door te brengen is door elkaar aan het lachen te maken. Lachen is tenslotte het beste medicijn!

30. Houd een picknick in je achtertuin

Houd een picknick in je achtertuin: Een leuke manier om een middag of avond door te brengen is door te picknicken in je achtertuin.

Picknick-idee: Als je het extra speciaal wilt maken, probeer dan je picknick-eten helemaal zelf te maken (en doe dit gelijk ook lekker samen).

31. Speel basketbal

Speel samen basketbal: waarom zou je niet samen van wat sport genieten tijdens een date?

Basketbal is een geweldige manier om wat vriendschappelijke competitie te houden en veel plezier te hebben.

32. Maak een wandeling op het strand

Maak een wandeling op het strand: Er zijn veel manieren om een middag of avond door te brengen.

Een strandwandeling maken is een prima optie omdat het ontspannend en romantisch is, en door alle leeftijden kan worden genoten.

originele-Valentijnsdates
originele-Valentijnsdates

Foto door Alan Quirvan op Unsplash.

33. Maak een doe-het-zelf project (DIY)

Maak samen een doe-het-zelf project: Een doe-het-zelf project maken is altijd leuk, maar het kan nog leuker zijn als je er samen een maakt.

Je kunt zoveel plezier beleven aan iets maken en dan genieten van je eindproduct!

34. Speel paintball

Speel paintball: Dit date idee is perfect voor wie een beetje spanning wil. Samen paintballen zal ervoor zorgen dat jullie een band krijgen!

35. Bak samen taarten

Maak samen een taart: yummm, probeer samen een taart te bakken! Probeer een paar recepten uit en ga voor een smaaktest!

Misschien vinden jullie samen wel een nieuwe favoriet dessert!

36. Maak een lijst van dingen die je leuk vindt aan je partner en deel ze

Maak een lijst van dingen die je leuk vindt aan je partner en deel ze met je partner: dit is een geweldige manier om een middag of avond door te brengen, want het zal jullie beiden eraan herinneren waarom jullie in de eerste plaats verliefd werden op elkaar.

37. Bezoek een museum

Bezoek een museum: Een leuke manier om een middag of avond door te brengen is door een museum te bezoeken. Het is een leuke, leerzame manier om je tijd door te brengen.

Museum Idee: Wil je de afspraak nog specialer maken, probeer dan een museum te bezoeken dat met jullie interesses te maken heeft.

38. Speel kaart- of bordspelletjes

Speel samen kaart- of bordspelletjes: Een leuke manier om een middag of avond door te brengen is door samen kaart- of bordspelletjes te spelen. Het is een leuke, betaalbare manier om je tijd door te brengen.

Bordspel-idee: Wil je de afspraak nog specialer maken, probeer dan een van de nieuwere, meer uitdagende bordspellen te spelen, zoals Pandemic Legacy.

Lees ook: leukste bordspellen voor 2 personen

39. Maak samen een zonsondergang/zonsopgang wandeling

Maak samen een wandeling tijdens zonsondergang/opgang: als je behoefte hebt om wat tot rust te komen en samen wat quality time door te brengen, maak dan een romantische zonsopgang- of zonsondergangwandeling.

40. Neem een lesje wijnproeven

Neem een lesje wijnproeven: Dit date idee is perfect voor wie iets nieuws wil leren en tegelijk plezier wil maken! Je kunt lessen volgen bij je plaatselijke wijnwinkel of zelfs online.

41. Maak samen een zelfgemaakte pizza

Maak samen een zelfgemaakte pizza: Dit afspraakjes-idee is perfect voor wie van koken houdt! Je kunt je eigen deeg en toppings maken, en dan na afloop van je heerlijke creatie genieten.

Pizza-idee: Als je de date nog specialer wilt maken, probeer dan hartvormige pizza’s of calzones te maken in plaats van gewone.

42. Maak samen een fotoalbum

Maak samen een fotoalbum: Een leuke manier om een middag of avond door te brengen is door samen een fotoalbum te maken. Maak dus eens tijd van dit vaak genoemde goede voornemen en doe nu eens écht wat met al die duizenden foto’s op jullie smartphones.

Het is leuk, gemakkelijk en je kunt het doen in het comfort van je eigen huis!

43. Ga bowlen

Ga eens bowlen: Dit date-idee is perfect voor wie van bowlen houdt! Je kunt naar je plaatselijke bowlingbaan gaan en samen van een paar spelletjes genieten.

Bowling-idee: Als je de date nog specialer wilt maken, probeer dan voor of na je spel wat cocktails aan de bar te bestellen. Maar euh, niet te veel… je wilt het spel toch nog steeds winnen, toch?

44. Doe samen vrijwilligerswerk bij een plaatselijke liefdadigheidsinstelling of goed doel

Doe samen vrijwilligerswerk bij een plaatselijke liefdadigheidsinstelling of asiel: Dit idee is perfect voor wie iets terug wil doen voor de gemeenschap! Je kunt samen vrijwilligerswerk doen bij je plaatselijke liefdadigheidsinstelling of opvanghuis en mensen in nood helpen.

45. Plant bloemen/kruiden in de tuin (of pot ze zelfs gewoon op de vensterbank)

Dit afspraakjes-idee is perfect voor wie van de natuur houdt! Je kunt samen wat bloemen of kruiden planten en er dan van genieten ze in de loop van de tijd te zien groeien.

46. Maak een mix-tape van je favoriete liefdesliedjes

Maak een mix-tape van je favoriete liefdesliedjes: Dit idee is perfect voor wie naar wat zoete, romantische muziek wil luisteren. Je kunt een mixtape maken van je favoriete liefdesliedjes en er samen heerlijk naar luisteren.

47. Maak een lijst van je droombestemmingen

Maak een lijst van alle plaatsen waar je graag heen zou reizen en droom over de avonturen die je samen zou kunnen beleven.

48. Maak een plakboek van je favoriete herinneringen samen

Maak samen een plakboek van je favoriete herinneringen: Een leuke manier om een middag of avond door te brengen is door samen een plakboek te maken. Het is leuk, gemakkelijk en je kunt het doen in het comfort van je eigen huis!

49. Ga naar een concert

Ga naar een concert: dit date idee is perfect voor wie van live muziek houdt! Je kunt een paar plaatselijke muzikanten hun favoriete nummers zien spelen in het park of zelfs in een club.

Concert-idee: Wil je de date nog specialer maken, probeer dan naar een openluchtconcert te gaan in plaats van een binnenconcert. Je kunt dekens en hapjes meenemen voor extra romantiek!

50. Ga samen op een roadtrip

Ga samen op een roadtrip: Dit date idee is perfect voor wie van reizen houdt! Je kunt samen op roadtrip gaan en nieuwe plaatsen verkennen. Zorg gewoon dat je een goede GPS hebt en voldoende snacks!

Als je de date nog specialer wilt maken, probeer dan op een road trip te gaan om een paar van je favoriete plaatsen te bezoeken. Je kunt herinneringen ophalen aan alle leuke tijden die je daar beleefd hebt!

51. Speel samen muziek – zing mee of geniet gewoon van het luisteren naar jullie favoriete deuntjes

Speel samen muziek – zing mee of geniet gewoon van het luisteren naar je favoriete deuntjes.

Dit date-idee is perfect voor wie van instrumenten spelen houdt! Je kunt een paar van je favoriete liedjes spelen op de piano, gitaar of er zelfs gewoon samen naar luisteren.

52. Schrijf liefdesbrieven

Schrijf elkaar brieven waarin je je liefde uit (of e-mail/sms als dat meer je ding is).

53. Ga naar de dichtstbijzijnde boerenmarkt en kook een maaltijd met verse ingrediënten

Ga naar de dichtstbijzijnde boerenmarkt en kook een maaltijd met verse ingrediënten: perfect voor wie van koken houdt! Je kunt je plaatselijke boerenmarkt op gaan en er heerlijke producten vinden.

Als je de date nog specialer wilt maken, probeer dan meerdere markten aan te doen, zodat je van elke markt verschillende soorten voedsel kunt kopen.

54. Ga samen naar een drive-in film

Ga samen naar een drive-in film: je kunt een paar oude klassieke films gaan bekijken in je plaatselijke theater of ze zelfs gewoon op Netflix in bed bekijken met popcorn en warme chocolademelk als binnen wilt blijven.

Lees ook: de leukste romantische films op Netflix

55. Ga een coole nieuwe bar of café in de stad proberen

Ga een coole nieuwe bar of café in de stad bekijken: dit afspraakje is perfect voor wie graag op ontdekkingstocht gaat!

Je kunt naar de dichtstbijzijnde stad gaan en een paar van hun geweldige restaurants, bars en cafés gaan uitproberen.

56. Houd een geïmproviseerd dansfeest (of lip sync battle…) in je huiskamer

Houd een geïmproviseerd dansfeest (of lip sync battle…) in je huiskamer: Dit is ideaal voor wie van plezier houdt! Je kunt wat van je favoriete muziek aanzetten en je gewoon laten gaan.

57. Ga knutselen – maak samen een Valentijnskaart, boekenlegger, of fotolijstje

Get crafty – maak samen een Valentijnskaart, bladwijzer, of fotolijstje: perfect voor wie van doe-het-zelf projecten houdt! Je kunt creatief aan de slag met papier en lijmstiften om iets bijzonders voor je liefje te maken.

Ook leuk: beginnen met bullet journalen

Ook leuk: Acryl gieten voor beginners

58. Ga naar een speelhal of pretpark

Ga naar een speelhal of pretpark: Dit date-idee is perfect voor wie graag samen tijd doorbrengt en fun heeft samen! Je kunt naar het dichtstbijzijnde pretpark gaan en in alle attracties rijden die je al zo lang wilt uitproberen.

Arcade of speelhal: Als je de date nog specialer wilt maken, probeer dan in plaats daarvan naar een speelhal te gaan. Je kunt er al je favoriete spelletjes spelen en prijzen winnen!

59. Plant samen een boom en zie hem in de loop van de tijd groeien

Plant samen een boom en kijk hoe die in de loop van de tijd groeit: Dit is perfect voor wie van de natuur houdt! Je kunt samen een boom planten en hem regelmatig water geven (kijk wel even dat je de boom ver genoeg van je woning plant én op de goede plek). Als de boom groeit, heb je een mooie herinnering aan jullie liefde.

60. Breng de dag door met het verkennen van verschillende buurten in je stad

Breng de dag door met het verkennen van verschillende buurten in je stad: Dit afspraakidee is perfect voor wie van sightseeing houdt! Je kunt de dag doorbrengen met het bekijken van alle verschillende buurten in je stad.

61. Bezoek een rommelmarkt of garageverkoop

Ga naar een rommelmarkt of garageverkoop en kijk wat je kunt vinden: Dit afspraakjes-idee is perfect voor wie van winkelen houdt!

Je kunt naar de dichtstbijzijnde rommelmarkt of garageverkoop gaan en kijken of er schatten op je liggen te wachten.

62. Maak samen een lijst van je vijf favoriete herinneringen

Maak samen een lijst van je vijf favoriete herinneringen: ideaal voor wie graag herinneringen ophaalt! Je kunt even de tijd nemen om terug te denken aan alle geweldige tijden die je met elkaar hebt beleefd.

63. Maak een wandeling op het strand (of ander water)

Maak een wandeling op het strand (of een ander water in de buurt): Dit afspraakidee is perfect voor wie graag tijd buiten doorbrengt! Je kunt een wandeling maken bij het dichtstbijzijnde strand, rivier of meer.

64. Neem samen een kookles

Neem samen een kookles: Dit date idee is perfect voor wie van koken houdt! Je kunt samen een kookles volgen en leren hoe je een paar nieuwe gerechten kunt maken.

Hét perfecte moment ook om samen een geheel nieuwe keuken te ontdekken.

65. Maak een lijst van je top vijf favoriete liedjes

Maak een lijst van je vijf favoriete liedjes: Dit date idee is fantastisch voor wie van muziek houdt! Je kunt een lijst maken van je top vijf favoriete liedjes en er samen naar luisteren.

66. Maak een bucket list voor dingen die je in de toekomst samen wilt doen

Maak een bucket list voor dingen die je in de toekomst samen wilt doen. Je kunt een bucket list maken van alle dingen die je in de toekomst samen wilt doen.

67. Ga kamperen (als je niet weg kunt, zet dan een tent op in je huiskamer)

Ga kamperen (als je niet weg kunt, zet dan een tent op in je huiskamer): Deze date is heerlijk voor wie graag tijd buiten doorbrengt! Je kunt op avontuur gaan en kamperen in de vrije natuur.

Als je niet weg kunt, zet dan een tent op in je huiskamer en doe alsof je samen kampeert! Een beetje zoals toen je als kind een tentenkamp maakte!

68. Bezoek een dierentuin, aquarium, of vlindertuin

Bezoek een dierentuin, aquarium, of vlindertuin: Is jouw partner een grote dierenvriend? Dan is dit vast en zeker een leuke date (tenzij hij/zij helemaal niet van dierentuinen houdt, natuurlijk)! Je kunt een bezoek brengen aan de dichtstbijzijnde dierentuin, aquarium, of vlindertuin.

69. Houd een afternoon tea party

Houd een afternoon tea party. Je kunt een afternoon tea party houden en samen wat heerlijke lekkernijen delen.

Geen zin om zelf te gaan koken? Geen probleem: je kan op veel plekken een lekkere high tea bestellen en aan huis laten leveren. Of gewoon ergens lekker gaan eten, natuurlijk.

70. Ga naar een boekhandel of bibliotheek en kies boeken uit die je elkaar wilt laten lezen

Ga naar een boekhandel of bibliotheek en kies boeken uit die je elkaar wilt laten lezen: Dit date-idee is perfect voor wie van lezen houdt! Je kunt naar de dichtstbijzijnde boekhandel of bibliotheek gaan en een paar boeken uitzoeken die je elkaar wilt laten lezen.

71. Maak samen je eigen chocolaatjes

Maak samen je eigen chocolaatjes: je kunt samen je eigen bonbons maken en ervan genieten bij een warme kop koffie of chocomelk.

72. Geniet samen van een bad

Geniet samen van een bad: Dit afspraakidee is perfect voor wie van ontspanning houdt! Je kunt samen genieten van een lekker lang bad in bad.

73. Maak voor elkaar ontbijt op bed

Maak voor elkaar ontbijt op bed. Je kunt het favoriete ontbijt van je lief maken en er samen in bed van genieten.

74. Hete luchtballonvaart

Hete lucht ballonvaart: je kunt een tochtje met een heteluchtballon maken en de bezienswaardigheden van je stad in je opnemen.

ps: niet aan te raden als een van beide partners hoogtevrees heeft 😉

75. Maak een charcuteriebord

Maak een vleeswarenplankje en eet het op terwijl je naar je favoriete film kijkt. Je kunt een vleeswarenplankje maken en ervan genieten terwijl je naar je favoriete film kijkt.

76. Spa-date

Spa-date: Dit date-idee is perfect voor wie van ontspanning houdt! Je kunt massages krijgen  en samen van een spadag genieten.

77. Karaoke avond

Karaoke avond: houden jullie wel van zingen? Dan is dit een érg leuke date.  Je kunt naar de dichtstbijzijnde karaokebar gaan en je uitleven met het brullen van je favoriete deuntjes.

Misschien hebben jullie wel een karaokeset thuis staan? Go for it!

78. Paardrijden

Paardrijden: ideaal om samen romantisch bij zonsondergang door de branding te rijden. Je kunt samen gaan paardrijden en wat plezier maken in de vrije natuur.

79. Ga clubben

Ga clubben: als je graag danst, is dit een heerlijke date! Je kunt samen gaan clubben en genieten van een avondje uit in de stad.

80. Ga schaatsen

Ga schaatsen: bind die schaatsen aan en geniet samen!

81. Bestel afhaalmaaltijden voor elkaar

Bestel afhaalmaaltijden voor elkaar. Je kunt afhaalmaaltijden bestellen bij je favoriete restaurant en hen ermee verrassen.

82. Houd samen een kunstavond

Houd samen een kunstavond: Dit date idee is perfect voor wie van kunst en handvaardigheid houdt! Je kunt tekenen, schilderen (hoe te beginnen met acrylgietenacrylgieten voor beginners), breien,…

83. Ga rolschaatsen

Ga rolschaatsen: het is weer helemaal hip om samen te gaan rolschaatsen. Je kunt samen gaan rolschaatsen en plezier maken.

Lees ook: de leukste buitensporten

84. Ga naar een plaatselijk festival of kermis

Ga naar een plaatselijk festival of kermis: geniet van een dagje uit en win een leuke prijs voor elkaar. Of ga lekker idioot staan dansen op jullie favo liedje!

85. Volg een cursus licht-schilderen

Volg een cursus licht-schilderen: Dit date idee is perfect voor wie van fotograferen houdt! Je kunt een cursus licht-schilderen volgen en leren hoe je verbluffende foto’s kunt maken.

86. Masseer elkaar

Masseer elkaar: je kunt je partner een heerlijke massage geven en genieten van wat downtime.

87. Bloemschikles

Bloemschikles: houdt jouw date van bloemen en tuinieren? Dan is een bloemschikles misschien wel een supertoffe date! Je kunt naar een bloemschikles gaan en leren hoe je mooie arrangementen maakt.

88. Maak je eigen wijn

Maak je eigen wijn: Dit date idee is perfect voor wie van een lekker wijntje houdt! Je kunt samen je eigen wijn maken en er samen van genieten. Schat, gaan we samen wijnen?

89. Laat bijpassende tatoeages zetten

Laat bijpassende tatoeages zetten: Dit date idee is perfect voor wie graag geïnkt wordt! Je kunt naar de dichtstbijzijnde tattoo shop gaan en een bijpassende tatoeage laten zetten (of een tatoeage voor een stel).

Geen zin in een echte tattoo? Geen probleem, lees dan zeker gouden tatoeages!

90. Recreëer je eerste afspraakje

Recreëer je eerste afspraakje: Dit afspraakje-idee is heerlijk voor wie van nostalgie houdt! Je kunt je eerste afspraakje naspelen en samen genieten van alle herinneringen.

91. Maak een visiebord

Maak een vision board: Dit date idee is perfect voor wie graag vooruit plant! Je kunt een visiebord maken en dromen over alle dingen die je samen wilt doen.

92. Fondue voor twee

Fondue voor twee: je kunt een fonduepan kopen en samen genieten van heerlijke kaas- of chocoladefondue.

93. Maak een nachoschotel

Maak een nacho schotel: heel eerlijk, dit doen wij sowieso wel vaak! Een lekkere nachoschotel maken met lekker veel toppings (ik HOU van verse guacamole, salsa en een hoooop koriander). Lekker genieten met jullie favo films op de bank!

94. Volg een cursus bloemschikken

Volg een cursus bloemschikken. Je kunt naar een cursus bloemschikken gaan en leren hoe je mooie schikkingen maakt.

95. Maak samen mocktails

Maak samen mocktails. Je kunt thuis niet-alcoholische drankjes maken en er samen met je partner van genieten.

96. Ga rotsklimmen

Ga rotsklimmen: zijn jullie avontuurlijk ingesteld? Je kunt samen gaan rotsklimmen en wat lichaamsbeweging opdoen. Geen outdoor locatie te vinden? Er zijn ook zat indoor klimlocaties waar jullie romantisch samen kunnen gaan klimmen.

97. Neem samen een taalles

Neem samen een taalles. Je kunt samen een taalles volgen en iets nieuws leren.

98. Word barista voor een dag

Word barista voor een dag: dit afspraakjes-idee is perfect voor wie graag een lekkere koffie drinkt! Je kunt barista voor een dagje worden en leren hoe je koffie moet zetten.

99. Maak je eigen hamburgers

Nog zo’n leuk date-idee voor Valentijnsdag: maak je eigen hamburgerbar en maak je eigen hamburgers.

100. Maak je eigen sieraden van zilverklei

Maak als laatste je eigen sieraden van zilverklei en ga samen creatief aan de slag. Het is misschien een leuk idee als je verloofd bent en samen een paar leuke verlovingsringen wilt maken (je kunt ze personaliseren).

We hopen dat je uit onze lijst ten minste een paar date ideeën hebt gevonden om deze Valentijnsdag in praktijk te brengen. Wat je ook gaat doen, we wensen jou en je partner niets dan geluk, liefde en een hoop lol tijdens de dates.

 

Lees ook: Valentijnsdag afspraakjes thuis

Lees ook: Valentijnsfilms op Netflix

Lees ook: Valentijn nail art

Lees ook: Galentijn geschenken

Lees ook: sexy Valentijnsdates

Lees ook: goedkope Valentijnscadeaus

Lees ook: Lingerie voor Valentijn

Lees ook: Valentijn teksten en Valentijn quotes

Lees ook: grappige Valentijnskaartjes

Lees ook: Decoratie voor Valentijn