Welke soorten BH’s zijn er? Informatie & Shopgids

(Last Updated On: September 12, 2022)

Soorten bh’s: welke bh’s zijn er?

Ben je op zoek naar een nieuwe bh, maar weet je niet wat voor bh je nodig hebt? Zoek niet verder! In dit artikel wordt elke bh-soort behandeld, zodat jij precies weet wat elke bh precies inhoudt en welke bh goed bij jou past! Lees je mee?

Soorten bh’s:

 1. Beugel bh

 2. Zoals de naam al zegt hebben beugelbh’s een gevormde beugel. Deze beugel zorgt ervoor dat het decolleté er mooi en rond uitziet. Als je op zoek bent naar een bh die extra ondersteuning biedt, is een beugel bh een goede optie.

  Beugel bh’s zijn ook weer beschikbaar in verschillende soorten. Bijvoorbeeld een balconette-, bandeau-, minimizer- of push-up bh. Deze soorten worden later in dit artikel besproken.

  Een beugel-bh is dus eigenlijk de overkoepelende term voor alle bh’s met een beugel erin.

  t-shirt-bh
  t-shirt-bh
 3. Bustier

 4. De bustier heeft iets weg van een korset, want ze hebben een bredere bh-band dan de gemiddelde bh.

  Een bustier komt vaak tot aan je taille en dat zorgt ervoor dat je deze ook gelijk benadrukt.

  Maar dankzij de bredere bh-band van de bustier, heb je ook meer steun van onderen aan je borsten. Als de bustier vulling heeft, is hij ook goed te gebruiken als topje voor bijvoorbeeld de zomer.

  Heb je veel last van brandend maagzuur? Dan is de bustier waarschijnlijk niets voor jou om te dragen door de extra druk op je maag.

  bustier
  bustier

  Deze prachtige bustier shop je hier

 5. Volle cup bh

 6. Een volle cup  bh is een bh die je volledige borst bedekt. Deze full cup bh’s zijn ideaal als je grotere borsten hebt, omdat ze je net dat extra beetje steun geven.

  Vaak staan de bandjes een beetje dichter bij elkaar, zo krijg je ook extra steun.

  full-cup-bh
  full-cup-bh

  Deze prachtige bustier shop je hier

 7. Prothese bh

 8. Een prothese bh is geschikt voor jou als je een borstprothese hebt: deze bh helpt om de prothese mooi op zijn plaats te houden.

  prothese-bh
  prothese-bh

  Deze prachtige bustier shop je hier

 9. Plunge bh

 10. Een plunge bh is ideaal als je graag kledij met een diepe décolleté draagt: door de plunge bh kan je echt een erg diep décolleté dragen terwijl je borsten toch goed ondersteund worden. Ideaal, nee?

  plunge-bh
  plunge-bh

  Deze prachtige bustier shop je hier

 11. Longline bh

 12. Dit is een bh die tussen een gewone bh en een bustier inzit: het stoffen stuk van je bh is hierbij wat langer.

  longline-beugel-bh
  longline-beugel-bh
  longline-bh-rits
  longline-bh-rits

  Deze prachtige longline bh shop je hier

 13. Balconette bh

 14. De balconette bh zorgt voor een diep decolleté. Dat komt door de lange en brede halslijn die de bh heeft: je krijgt er een mooie boezem van en dit is een van de meest flatterende bh-soorten die er bestaan (en hier ten huize Glamourista veruit een van de grootste favorieten)!

  Dankzij de goede ondersteuning van onderen, zorgt de balconette bh dat je een mooi gevormde buste krijgt. Je hals en schouders komen er ook mooi uit, net omdat de bandjes van de bh ver uit elkaar staan.

  Wat ook erg prettig is aan deze bh is, dat hij nauwelijks te zien is onder je kleding. Door de bandjes eraf te halen kun je in de meeste gevallen ook nog een strapless bh maken van deze bh.

  Wel goed opletten dat je borsten wel nog goed ondersteund worden als je een balconette bh draagt als strapless bh.

  balconnet-bh-sexy
  balconnet-bh-sexy

  Deze prachtige bh shop je hier

 15. Bandeau of strapless bh

 16. De bandeau bh is qua vorm best goed vergelijkbaar met de balconnette bh. Net zoals bij de balconnette bh, zijn de borsten niet volledig bedekt.

  Dit gaat erg goed samen met de ondersteuning van de beugel, want dit creëert een mooi decolleté.

  Maar: het verschil tussen de balconnette en de bandeau bh is dat de bandeau bh geen bandjes heeft! Dat zorgt er dus voor dat je hem mooi onder bijvoorbeeld je strapless jurkje kan dragen.

  Als je een grotere cupmaat of boezem hebt, moet je trouwens ook goed opletten dat je een strapless bh koopt van een goed en degelijk merk, zodat je borsten nog goed ondersteund worden.

  strapless-bh
  strapless-bh

  Deze prachtige bh shop je hier

 17. Halter bh

 18. Het grote voordeel van een halter bh?  Je bh kan nog onmogelijk afzakken.

  De bh heeft namelijk geen twee bandjes, maar één bh-bandje dat om je nek zit.

  Samen met de beugel zorgt dit ervoor dat je optimale ondersteuning voor je borsten hebt. De halter bh’s zijn ideaal om te dragen onder bijvoorbeeld tops met een blote rug of schouders.

  Als je zware borsten hebt of een grotere cupmaat, worden halter-bh’s niet aangeraden: het bandje kan dat erg in je nek snijden en dat kan voor flinke wondes zorgen.

  Deze prachtige bh shop je hier

 19. Bh zonder beugel (bralette)

 20. Bh’s zonder beugel geven vaak meer comfort. Maar tegelijkertijd bieden ze wel genoeg steun.

  Deze bh’s zijn namelijk vaak van een stevige stof gemaakt. Op de perfecte steun te bereiken, is het wel belangrijk dat je precies de goede maat hebt bij deze bh’s.

  Als je op zoek bent naar een bh met meer comfort is een bh zonder beugel een echte aanrader!

  Tegenwoordig worden er ook prachtige bralettes en bh’s zonder beugels gemaakt voor dames met een grote cup, het is dus een fabel dat je geen mooie lingerie kan vinden in de grotere maten zonder beugel!

  bralette
  bralette
  bralette-kant
  bralette-kant

   

  Deze prachtige bh shop je hier

 21. Minimizer bh

 22. Als je graag zou willen dat je borsten er wat kleiner uitzien, is een minimizer bh de perfecte optie voor jou.

  Minimizer bh’s bedekken de hele borst en hebben een strakke, elastische stof. Dankzij deze stof wordt je borst meer verspreid en dat zorgt ervoor dat het lijkt alsof je boezem minder omvangrijk is.

  Minimizer bh’s kunnen ervoor zorgen dat je borsten er 1 à 2 cupmaten kleiner uitzien. Dit werkt een beetje zoals bij shapewear.

  minimizer-bh
  minimizer-bh

  Deze prachtige bh shop je hier

 23. Sport bh

 24. Zoals de naam al zegt, zijn sport bh’s gemaakt voor tijdens het sporten.

  De bedoeling van deze bh’s is om goede ondersteuning te bieden voor als je intensieve oefeningen of sporten aan het doen bent.

  Het is handig om een sport bh te gebruiken tijdens het sporten, want zo krijgen je borsten de ondersteuning die ze nodig hebben. Ook kunnen je borsten flink pijn beginnen doen als je aan het sporten bent en niet de juiste bh draagt. Daarom is een goede sport-bh echt onontbeerlijk in je lingerielade!

  De sport bh’s zelf zijn ook nog ingedeeld in verschillende klasse ondersteuning:

  Het begint bij low support. Low support sport bh’s zijn geschikt voor sporten die wat minder intensief zijn. Neem bijvoorbeeld yoga of golf.

  Medium support sport bh’s zijn geschikt voor wat intensievere sporten. Denk bijvoorbeeld aan dansen of karate.

  High support sport bh’s zijn voor de meest intensieve sporten als bijvoorbeeld hardlopen of basketbal, paardrijden.

  Bij het kiezen van een sport bh is het ook belangrijk om te letten op het materiaal. Tijdens het sporten ben je ook aan het zweten, dus je wil een ademend materiaal.

  sport-bh
  sport-bh

  Deze prachtige bh shop je hier

 25. Triangel bh

 26. De meeste bh’s uit deze lijst hebben ronde cups, maar de triangel bh heeft driehoekige cups. De triangel bh’s bieden wat minder steun dan de meeste bh’s en daarom zijn ze zeer geschikt voor vrouwen met wat kleinere borsten.

  De triangel bh biedt minder steun doordat er geen beugel inzit en de cups geen vullingen bevatten.

  Met de triangel bh is net wat meer speling mogelijk dan met de andere bh soorten.

  triangel-bh
  triangel-bh

  Deze prachtige bh shop je hier

 27. Push-up bh

 28. De push-up bh duwt je borsten omhoog zodat ze mooi vol lijken. Dit gebeurt dankzij de dikke vullingen en de beugel die deze bh heeft.

  De bh drukt de borsten ook dichter tegen elkaar.

  Het is geen probleem als je borsten niet even groot zijn, want je kunt er gewoon voor kiezen om de vulling van een cup eruit te halen.

  push-up-bh
  push-up-bh

  Deze prachtige bh shop je hier

 29. T-shirt bh

 30. Het idee achter een T-shirt bh is dat hij onzichtbaar is onder welk kledingstuk dan ook.

  De bh is helemaal ideaal bij het dragen van gladde stoffen als bijvoorbeeld satijn of zijde.

  Een T-shirt bh is erg glad en ook nog eens naadloos. De voorgevormde cups maken je borsten mooi rond en je tepels schijnen ook niet door (nee, ook niet als je het koud hebt!).

  t-shirt-bh
  t-shirt-bh

  Deze prachtige bh shop je hier

 31. Voedings-bh

 32. Als je een nieuwe moeder bent en je moet je kind snel kunnen voeden, is de voedings-bh perfect.

  De cups zijn namelijk met één hand los te maken en dat zorgt ervoor dat je op elke plek zeer makkelijk borstvoeding kunt geven.

  Maar je borsten kunnen ook een stuk gevoeliger zijn als je een nieuwe moeder bent. Daarom heeft een voedings-bh vaak ook nog extra steun en comfort.

  De meeste voedings-bh’s hebben bandjes die niet slippen en bieden op de rug extra ondersteuning door een sterke band op de rug.

  voedings-bh
  voedings-bh

  Deze prachtige bh shop je hier

 33. Voorgevormde bh

 34. De meeste bh’s uit deze lijst zijn goede voorbeelden van voorgevormde bh’s.

  Voorgevormde bh’s zorgen ervoor dat je borsten er erg mooi rond uit zien en bieden extra ondersteuning dankzij de beugel en de cups van foam. Als je het niet fijn vindt dat je tepels zichtbaar zijn als je het koud hebt of door wrijving, kies dan voor een voorgevormde bh.

  Voorgevormde bh’s zijn er in alle soorten die je je kunt bedenken.

  voorgevormde-bh
  voorgevormde-bh

  Deze prachtige bh shop je hier

   

 35. Plak bh

 36. Ook nog zo’n superhandige bh: de plak bh! Let hier ook wel op dat je écht een goede koopt! Zelf heb ik de onderstaande al meer dan 5 jaar en gebruik ik ‘m vooral in de zomer heel vaak als ik jurkjes en topjes draag waar ik geen bandjes in wil zien en geen zin heb in een warme, strapless bh.

  plak-bh
  plak-bh

  Deze handige bh shop je hier

 37. Maximizer bh

 38. Een maximizer bh is een push-up bh, maar dan de overdrive-versie. Deze is ideaal als je een duizelingwekkend décolleté wilt creëren!

  maximizer-bh
  maximizer-bh
 39. Post-operatieve bh of medische bh

 40. Als je net een operatie achter de rug hebt, is een post-operatieve bh een fijne oplossing om toch nog een bh te kunnen dragen. Je leest hier meer over in het artikel over post-operatieve bh’s

  Postoperatieve-bh
  Postoperatieve-bh

Nog meer lingerietips: