Indruk maken met je outfit: zó pak je dat aan

(Last Updated On: December 14, 2021)

Indruk maken met je outfit: zó pak je dat aan: Dress to impress! Of het nu om een date, sollicitatiegesprek of welke aangelegenheid dan ook gaat: af en toe is het heerlijk om volledig uit te pakken met je look.

Zo voel je je namelijk vol zelfvertrouwen! Draag waar jij je prettig in voelt, maar wees niet bang om van tijd tot tijd eens echt op te vallen.

Hoe je indruk kunt maken met je outfit? Lees onze tips.

indruk-outfit
indruk-outfit

Photo by Christina @ wocintechchat.com on Unsplash

Draag mooie lingerie

Hoewel misschien helemaal niemand het te zien krijgt, heeft het toch meerwaarde voor je gehele look: mooie lingerie! Het maakt namelijk dat jij je op je allerbest voelt in je verdere outfit.

Ga na wat je het liefst draagt als onderkleding. Denk aan een nauwsluitende body. Of juist een sierlijke bh met bijpassend ondergoed.

Let erop dat je de juiste maten uitkiest, zodat de onderkleding echt als gegoten zit. Zo sluit de kleding die je erboven draagt ook weer perfect aan!

Opvallen in een stijlvolle jurk

Hét kledingstuk om de show mee te stelen? Dat is toch wel de jurk. Je kunt absoluut een blijvende indruk achterlaten als je een unieke jurk kiest.

Dat zit ‘m bijvoorbeeld in de lengte van de jurk. Jurken die lang van stuk zijn, zoals een midi of een maxi design, vallen over het algemeen meer op dan kortere jurken.

Reden dus om hiervoor te kiezen! Besteed verder de nodige aandacht aan de materiaalsoort. Een jurk in zijde, viscose, kant of leer laat je stralen. Bedenk ook per aangelegenheid wat het best past.

dress-to-impress
dress-to-impress

Photo by hanen souhail on Unsplash

Draag een pak

Naast een jurk, denken we tevens aan een pak. Dit staat heel stoer en stijlvol! Let erop dat je een pak kiest met een ideale fit: je wilt dat het design precies goed aansluit.

Zo creëer je de beste look. Houd het pak basic in een egale kleur, of ga juist voor een pak met een streep.

Outfit met een knalkleur

Let verder op de kleur van je outfit. Met een knalkleur zoals rood, groen of paars val je namelijk meer op dan in kleuren als zwart of grijs.

Al kan het tevens zo zijn dat je de show steelt in een elegante zwarte outfit. Denk aan een little black dress bijvoorbeeld: een keuze die gegarandeerd succesvol is.

Dit staat echt iedereen!

Opvallende schoenen dragen

Nog een laatste tip: kies niet alleen voor opvallende kleding, maar tevens voor opvallende schoenen! Dit wordt namelijk ook zeker gezien.

Je kunt aan sierlijke hakken denken, maar er zijn ook genoeg schoenen zonder hak die uniek ogen. Als je dus niet graag op hakken loopt, kun je hiervoor gaan – denk aan nette veterschoenen in glanzend zilver.

Of laarsjes met een print! Het is er allemaal te vinden. Nu is het aan jou om het te gaan dragen.