Hoe lange laarzen combineren? Zo draag je hoge laarzen en winterlaarzen!

(Last Updated On: March 10, 2023)

Hoe lange laarzen combineren? De herfst staat weer voor de deur en dat wil zeggen dat we onze lange laarzen weer uit de kast mogen halen. In dit artikel bekijken we alvast hoe we lange laarzen kunnen combineren en hoe jij ook deze herfst en winter kan stralen in een mooi paar lange laarzen!

(afbeelding: sasha simon)

Shop laarzen online:

Lange laarzen met een maxirok

Lange laarzen kan je erg mooi combineren met een maxirok. Je kan best kiezen voor laarzen met een hoge hak omdat dit mooier combineert met je lange rok. Je kan ook gaan voor een lange rok met hoge split om zo je laarzen mooi te tonen.

Lange laarzen met een maxijurk

Wil jij je laarzen graag combineren met een mooie maxijurk? Dat kan! Wanner jij je lange laarzen wil combineren met een maxijurk kies je best voor lange laarzen met een hoge hak. Op die manier kan jij ervoor zorgen dat je groter lijkt.

Kan jij goed op dunne hakken lopen? Dan kan je ook zeker kiezen voor laarzen met een stilettohak voor een wat fijner silhouet.

Lange laarzen onder een (korte) jurk

Natuurlijk kan je je laarzen ook aantrekken onder je favoriete korte en mediumlengte jurk! Is het te koud voor halfblote benen? Geen probleem: trek er je favoriete paar leggings of dikke panty’s onder aan. Nog te koud? Beenwarmers kunnen de ideale uitkomt zijn voor jou!

Lange laarzen over een skinny jeans

Heb je er al eens aan gedacht om lange laarzen te combineren met skinny jeans? Skinny jeans zijn al enkele jaren niet meer weg te slaan uit de winkel. Wanneer je lange laarzen koopt kan je er best voor zorgen dat je laarzen over je skinny jeans passen.

Best doe je dan ook skinny jeans aan wanneer je naar de winkel trekt. Indien je graag lange laarzen wil combineren met skinny jeans kan je er altijd voor kiezen om voor een soort klassieke rijlaars te gaan – deze hebben geen hak en zitten over het algemeen erg lekker.

Ook kan je natuurlijk een laars met hak kopen indien je graag wat groter lijkt of als je niet graag op platte schoenen loopt.

Lange laarzen over een legging

Net zoals je lange laarzen met een skinny jeans kan combineren, kan je ervoor kiezen om lange laarzen op een legging aan te doen. Deze legging kan je dan natuurlijk op zichzelf aandoen, maar evengoed ook onder een mooie rok of een leuk shortje.

Kiezen om lange laarzen op een legging te combineren wil ook zeggen dat je legging in je laarzen moet passen. Je kan kiezen voor lange laarzen met of zonder hak al is het wel aan te raden om voor laarzen met hak te gaan indien je graag een shortje of rokje aandoet over je legging.

Lange laarzen met een shortje

In de lente kan het af en toe nog warm zijn. Daarom kan het erg leuk zijn om je mooie nieuwe lange laarzen aan te doen met je favoriete shortje. Kies bijvoorbeeld voor een paar lange cowboy laarzen om te combineren met een afgesneden en afgerafelde jeans short. Kies eventueel voor cowboy laarzen met een kleine hak.

Daarnaast kan je natuurlijk ook kiezen voor een klassiek shortje. Hieronder kan je dan een klassiek paar laarzen aandoen in bruin of cognac. Ook kan je erg lange overknee laarzen kopen om onder je shortje aan te doen. Op die manier kan je langer een kort shortje aandoen omdat je laarzen het grootste deel van je benen bedekken.

Heel erg trendy: combineer stoere laarzen met een (faux) lederen shortje! Dit is een van dé modetrends deze herfst en winter!

Lange laarzen met een midirok

Een midirok kan je erg mooi combineren met een paar lange laarzen. Wanneer je voor een flair rok gaat kan je bijvoorbeeld ene paar mooie passende lange laarzen zonder hiel dragen. De kleur van deze rijlaarzen is makkelijk af te stemmen op je midirok.

Kies je echter voor een nauw aansluitend rokje, dan ga je best voor lange laarzen met een hak. Op die manier geef jij je benen meer definitie.

Lange laarzen met een korte rok en minirok

Al sinds de jaren 60 dragen vrouwen graag lange laarzen met een korte rok of minirok. Vaak in combinatie met een erg nauw aansluitend rokje.

Indien je een korte rok of minirok wil dragen in combinatie met een paar lange laarzen, dan kan je best kiezen voor lange laarzen met een hak.

Hoe combineer je cowboylaarzen?

Cowboylaarzen zijn weer helemaal van weggeweest. Deze toffe laarzen worden vaak in de herfst gedragen en zijn voor heel wat vrouwen de favoriete laarzen omdat ze erg comfortabel zitten en een klein hakje hebben waardoor je benen er net wat beter uitzien, en je wat groter lijkt.

Cowboy laarzen kan je met (bijna) alles combineren. Zo kan je cowboylaarzen dragen onder een midirok en een minirkokje, maar evengoed onder een zomerse maxijurk of een leuke maxirok. Op zich zijn er geen grote no-no’s wanneer het op cowboylaarzen aankomt wat van hen dan ook de perfecte lange laarzen maakt om deze herfst aan te doen.

Hoe combineer je overknee laarzen

Hoewel overkneelaarzen een tijdje lang een erg slechte naam gehad hebben (sommigen vinden overknee laarzen ordinair), zijn deze laarzen momenteel weer erg populair.

Deze laarzen kan je best combineren met een minirok of kort shortje, leggings of natuurlijk een skinny jeans. Wanneer je de overknee laarzen gaat combineren met een skinny jeans let je best wel even op of je jeans in je overknee laarzen past.

Ik vind dit echt zo’n leuke trend… helaas heb ik nog geen enkel paar overknee laarzen gevonden waar ik met mijn brede kuiten in pas, boe! Wil jij graag weten hoe je overknee laarzen moet dragen? Check dan de over-de-knie-laarzen hieronder.

Hoe combineer je klassieke laarzen?

Iedere herfst en winter gaan de klassieke laarzen als zoete broodjes over de toonbank. Klassieke laarzen zijn namelijk erg makkelijk te combineren en aan te doen. Indien je op zoek bent naar een lange laars die wat minder gewaagd is dan een cowboy laars, dan kies je best voor een klassieke laars.

Je kan een klassieke laars met of zonder hak kopen – en wij raden aan dat je een paar van elk koopt. Op die manier heb je altijd een paar mooie laarzen met hak die je kan combineren met leuke rokjes, korte kleedjes en toffe shortjes – en natuurlijk de laarzen zonder hak die je makkelijk op een lange broek kan aandoen.

Zelf heb ik 3 paar klassieke laarzen van Gabor, die ik ondertussen al een 7-tal jaren heb! Ik onderhou ze erg goed en ze hebben ook ieder jaar een date met de schoenmaker. Zo blijven mijn klassieke laarzen ook jarenlang nog erg mooi.

 

Lees ook: Hoe combineer je Stan smith sneakers?

Lees ook: Hoe krijg je witte sneakers weer wit?

Lees ook: welke schoenen draag je onder een jurk?

Lees ook: Hoe je jurken in de herfst en winter dragen

Lees ook: Hoe combineer je Nike Air Max sneakers?

Lees ook: Hoe enkellaarsjes combineren?

Lees ook: modetrends 2023