Hoe kies je de beste nachtkleding? Welke nachtkleding past bij jou?

(Last Updated On: November 24, 2022)

Hoe kies je de beste nachtkleding?

Nachtkleding is verkrijgbaar in veel soorten en stijlen. Natuurlijk heeft iedereen een andere smaak en wat dat betreft kun je gewoon kiezen wat je mooi vindt. Maar het is wel handig als het nachtsetje dat je kiest ook comfortabel is.

nachthemd
nachthemd

Juist dát is iets wat ook heel persoonlijk is. Zo vindt de één satijn heerlijk zacht om in te slapen, terwijl de ander het niet fijn vindt om het bed ‘uit te glibberen’. Daarnaast zijn ook je slaapgewoonten van belang.

Heb je het bijvoorbeeld snel koud of word je van het minste of geringste wakker? Wij geven je handige tips om het perfecte soort nachtkleding te kiezen.

welke-nachtkleding-is-best-voor-jou
welke-nachtkleding-is-best-voor-jou

Soort slaper

Het seizoen is in onze goed geïsoleerde, verwarmde huizen minder van invloed dan je zou denken. Voor het kiezen van nachtkleding voor dames kun je beter afgaan op jouw slaaptype.

Ben jij een koukleum of een heethoofd en ben je een lichte of juist diepe slaper? 

Koele items voor het heethoofd: 

Kies voor pyjama’s of setjes gemaakt van katoen of linnen. Ook kun je satijnen, viscose of katoenen setjes dragen met spaghettibandjes en shorts; ook dat is heerlijk koel.

Mensen die het snel warm hebben, slapen vaak goed in een negligé, big shirt, nachthemd of slechts ondergoed. Wees voorzichtig met synthetische stoffen, aangezien je daar sneller in gaat zweten. 

halflange-pyjama
halflange-pyjama

 

satijnen-pyijama
satijnen-pyijama

Dikke pyjama’s voor de koukleum

Voor de koukleum zijn dikke pyjama’s van synthetische stoffen heerlijk warm. Denk aan die zachte fleece pyjama’s en cosy sokken.

Een pyjama of lang nachthemd van flanel is eveneens een geschikt alternatief. Ook een onesie is ideaal, omdat deze de lichaamswarmte goed vasthoudt. 

Comfy setjes voor de lichte slaper Word jij van elk geluidje wakker? Lichte slapers kiezen het beste voor super zachte en comfortabele items. Dus geen knopen of kriebelend kant. Een nachthemd of pyjama van zacht tricot met elastieken band. Een big shirts of negligé zonder overbodige versiersels. Dat zijn de beste keuzes voor lichte slapers.

Alles kan voor de diepe slaper Kan er een kanon worden afgeschoten en slaap je dan nog door?

welke-nachtkleding-past-bij-jou
welke-nachtkleding-past-bij-jou

Dan ben jij zo’n geluksvogel die altijd en overal goed kan slapen. Voor jou maakt de keuze van je nachtkleding dan ook niet zoveel uit. Kies dus gewoon wat je mooi vindt.

Verschillende items

Het beste is eigenlijk om verschillende soorten nachtkleding in huis te hebben, want niemand draagt altijd hetzelfde of is altijd in dezelfde stemming.

Creëer een verzameling van mooie spulletjes. Een sexy lingeriesetje voor ‘speciale gelegenheden’, een zachte fleece pyjama voor als je het koud hebt of lekker wilt loungen. Wat comfortabele pyjama’s, nachthemden of negligés voor elke dag. Natuurlijk mag een fijne ochtendjas ook niet ontbreken.

Vul je verzameling aan met mooie sloffen, lekkere cosy socks en een leuk slaapmasker. Verwen jezelf, want je voelt je daardoor meteen veel fijner. Of het nu voor een gezellig avondje bingewatchen is, of puur om lekker te kunnen slapen.  

slaaphemd
slaaphemd

Zo ben je op alle situaties voorbereid en heb je altijd super leuke en lekker zittende nachtkleding beschikbaar. 

 

(Foto’s: Blancheporte)