Hoesjes voor je smartphone: nuttig of niet?

(Last Updated On: June 12, 2022)

We hebben allemaal wel eens zo’n momentje: je let eventjes niet op en jawel, daar klettert je smartphone tegen de grond.

Vriendlief had helaas zo’n moment enkele weken geleden en het scherm van zijn telefoon was zo erg gebarsten, dat hij zijn scherm moest laten vervangen.

Wat bleek? Dat reparatiescherm was eigenlijk zo duur, dat het beter was om een nieuwe smartphone te kopen en om zijn oude, kapotte smartphone even zo te laten.

Het plan: die gaat hij zelf herstellen zodra de reparatieschermen niet meer zo duur zijn en dan als reserve-smartphone houden. Maar: hoe kan je voorkomen dat je in zo’n situatie terecht komt? Ik heb enkele handige tips voor je verzameld!

Hoesjes kunnen je smartphone redden

Zijn lesje was geleerd: samen met zijn nieuwe smartphone, bestelde hij ineens maar enkele hoesjes mee.

Nu heeft zijn smartphone een uitgebreidere ‘kledingkast’ dan hijzelf, maar bon, die smartphone is goed beschermd!

Maak er dus zeker een automatisme van om zo snel mogelijk een hoesje om je smartphone te doen. Uit de doos uitgepakt en opgeladen? Hoppa, zo dat hoesje eromheen!

Koop geen te glad hoesje voor je smartphone

Nu, dat gezegd zijnde, ik heb ook al ongelukjes gehad met mijn smartphones. Sterker nog: ik ben de Koningin van je Smartphone op de Grond laten Kletteren.

En het meest bizarre van alles? Ik heb nog nooit een gebroken scherm gehad. Oké, nu ga je zien dat ik morgen mijn smartphone op de grond pleur en dat er ik dan mijn allereerste gebroken scherm heb.

Tot op dit moment heb ik dat dus nog nooit voorgehad, echt bizar.

De keren dat ik mijn smartphone veel liet vallen, was het ook erg vaak omdat ik een heel glad hoesje had voor mijn smartphone.

Heb jij hetzelfde als ik en laat je per ongeluk ook vaak je smartphone uit je handen glippen? Dan kan het al eens de moeite zijn om te kijken naar een ander type hoesje.

Bijzondere hoesjes

Er bestaan ook hele bijzondere telefoonhoesjes voor je smartphone (in dit geval Samsung Galaxy S20 hoesjes), zoals deze Samsung Galaxy S20 Smart Clear View Cover Pink waarbij je superhandig alsnog allerlei handige info ziet. Heel erg handig als je dus je smartphone wel wilt beschermen en krasvrij wilt houden, maar toch ondertussen nog enkele belangrijke dingen op je scherm wilt zien. Er bestaan zo veel verschillende types hoesjes voor je mobiel dat het soms echt wel moeilijk is om te kiezen.

samsung-galaxy-s20-smart-clear-view-cover-pink
samsung-galaxy-s20-smart-clear-view-cover-pink

 

Ben je extreem onhandig of ben je veel in de weer? Misschien ben jij dan beter af met een extra dik rubberen hoesje dat volledig shockproof is.

Zie je het liever nog als je telefoon hebt of een Whatsappje binnenkrijgt? Dan moet je zeker eens kijken naar hoesjes met ingebouwde LED-lampjes of een hoesje waarbij je een melding te zien krijgt.

 

Je ziet het: heel veel hoesjes voor heel veel smaken. En gelukkig maar, want zo kan jij ervoor zorgen dat je nog veel langer kan doen met je smartphone… en dat helpt!