Welke iPhone past bij mij?

(Last Updated On: June 12, 2022)

Welke iPhone past bij mij? Tegenwoordig bestaan er zoveel iPhones, dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

Moet je nu voor de iPhone 10, 11, 8 of gewoon 7 gaan? Wat is nou het onderlinge verschil en is er wel verschil, vraag je je misschien af. Misschien heb je zelf al een idee van wat je misschien zelf wilt, mocht je nog zoekende zijn dan kan dit artikel je een verhelderd beeld geven over de mogelijkheden die er bestaan.

Zeker als je je nieuwe iPhone online wilt bestellen, kan het moeilijker zijn om een goede keuze te maken. Wij zetten graag verschillende modellen voor jou op een rijtje.

Soorten iPhones

iPhones heb je in verschillende soorten en maten, zo heb je grote en kleine iPhones. Ook heb je onderling verschillen in snelheid, want zo heb je de A13, A12, A11 en de A10 chip. Ondertussen is Apple ook uitgekomen met zijn eigen chip.

Elke chip maakt een ander toepassingsgebied mogelijk, de ene chip is meer geschikt voor het schieten van foto’s dan het andere bijvoorbeeld. Ook heb je twee verschillende begrippen, zo heb je het begrip Max en plus.

Deze begrippen staan respectievelijk voor de schermmaat, het geeft aan dat het scherm een inch groter is. Om het artikel leesbaar te houden, kiezen wij ervoor om vijf iPhones toe te lichten.

De recente iPhones:

  • iPhone 13 (kwam uit in 2021)

  • iPhone 12 (kwam uit in 2020)

  • iPhone 11 (Uitgegeven in 2019)

De standaard uitvoering komt met een 6,1 inch LCD-scherm. Dankzij de moderne en snelle A13-chip kan dit toestel alle zware en moderne apps aan. De 11 is net zo snel als een jachtluipaard, dit maakt je ervaring alleen maar comfortabel. Zuinigheid is hier het toverwoord, met een volledig opgeladen accu kan je er bijna 13 uur mee doen.

Een robuuste en degelijke telefoon, zoals we van Apple gewend zijn. Het toestel zelf is volledig stof- en waterdicht, alleen het is natuurlijk niet de bedoeling dat je je iPhone in het water gooit. Tevens kan je de iPhone 11 in 3 varianten krijgen, namelijk: 64 GB, 128 GB en 256 GB. Ook de camera is hier top of the bill, het is meer een fototoestel geworden dan een telefoon. Wanneer je foto’s in 12 megapixels kan schieten met drie lenzen, dan hoef je in elk geval geen fotograaf meer in te huren. Deze iPhone heb je in 3 maten:

  • 6,1″ Inch;
  • 5,8″ Inch; (Pro);
  • 6,5″ Inch (Pro Max);

Hoe groter het scherm hoe langer de batterijduur en waterbestendigheid is. Kortom de iPhone 11 is geschikt voor mensen die veel van hun telefoon verwachten en hoge eisen hebben.

  • iPhone Xs en Xr (uitgegeven in 2018)

De iPhone Xs en Xr werden uitgebracht in 2018, de MAX-versie heeft het grootste scherm iPhone tot nu toe. De voorkant en achterkant werden beiden gemaakt uit stevig glas (maar wees toch maar extra voorzichtig en laat je iPhone niet te vaak vallen of kies een goed beschermend telefoonhoesje uit). Daarnaast hebben de iPhone Xs en de XR de 7-nanometer A12 Bionic-chip met 8-core Neural Engine, snellere Face ID en een geavanceerd dual-camerasysteem voor portretfoto’s met Slimme HDR en dynamische scherptediepte.

Ook kan de iPhone Xr draadloos opladen dankzij de glazen achterkant. Te kiezen uit verschillende kleuren.

welke-iphone-kiezen
welke-iphone-kiezen
  • iPhone X (Uitgegeven in 2017)

Deze telefoon kan je in twee smaken verkrijgen, de Xs en de Xr variant. Het verschil zit in de grootte van het scherm. Zo heeft de Xs een grootte van 5,8″ inch en de Xr 6,1” inch, hierdoor kan jij je Netflix video net wat comfortabeler bekijken. Ze beschikken alle twee over een A12-chip, vergeleken met de A13 is dit natuurlijk een wat oudere chip.

Deze telefoon is geschikt voor gemiddeld gebruik, ook het feit dat het al een 3 jaar oud toestel is geeft aan dat er heel veel technische vernuftigheden ontbreken. Ondanks dat het al een ietwat oud toestel is, beschikt dit toestel wel over Face-ID. Ook steunt dit toestel Qi en hierdoor kan je je telefoon draadloos opladen. Een extra functie is optische beeldstabilisatie en hierdoor kan jij scherpe foto’s maken, ondanks dat je een beetje beweegt.

  • iPhone 8 (Uitgegeven in 2017)

Get ready to go back in time, de iPhone 8 is de telefoon die enkele jaren geleden mateloos populair was. Toen klein nog fijn was, de 8-variant was 4,7″ Inch en de 8 plus is  5,5″ Inch. Het is een degelijk toestel, wat uit aluminium en glas opgebouwd is. Ook deze iPhone kan je draadloos opladen, wat weer draden scheelt. Een eventueel nadeel kan zijn dat de camera een uitstulping aan de achterkant heeft.

Zowel we van Apple gewend zijn is ook dit toestel gemakkelijk in het gebruik. Een eventueel minpuntje is dat je oude headsets niet meer kan gebruiken, echter zorgt de goede Bluetooth module ervoor dat dit gecompenseerd wordt. Het Retina HD-display zorgt ervoor dat je haarscherp alles tot je kan opnemen.

Deze iPhone heeft een A11-chip, het nadeel is dat deze chip ervoor zorgt dat je iPhone in de toekomst wellicht niet meer bestendig is. Applicaties worden steeds zwaarder, echter is het voor gewoon gebruik een prima telefoon.

  • iPhone 7 (Uitgegeven in 2016)

Last but least, de iPhone 7 (een telefoon die we in iPhonejaren ‘fossiel’ kunnen noemen). Toch is de iPhone 7 niet slecht, want Apple heeft vanaf de 1e iPhone al kwaliteit geleverd: ik weet nog hoe lang ik met mijn oude iPhone 3G gedaan heb! Een van de pluspunten van de iPhone 7 is dat je er ook mee kan bellen in de regen. De selfiecamera is 7 megapixel en de gewone camera 12 megapixel, dus vage plaatjes behoren tot het verleden.

De iPhone 7 gaat makkelijk een hele dag mee. Bij normaal gebruik is de accu slechts 17% gezakt in een tijdsbestek van 6 uur.

Bij normaal gebruik moet je denken aan af en toe browsen op Facebook, Snapchat, Safari en regelmatig muziek luisteren. Het is een kleine krachtpatser, je kunt kiezen uit twee varianten.

De normale iPhone 7 is 4,7″ Inch en de 7 Plus heeft een 5,5″ Inch Retina display. De A10 Fusion chip is niet denderend meer, alleen deze chip kan ook de moderne applicaties nog met gemak aan. Old, but good!

Conclusie

Alle iPhones voldoen aan de moderne standaarden, echter hebben ze alle vier een andere doelgroep. Zo is de iPhone 11 voor echte techfreaks of mensen die van fotografie houden, de 8 & 10 voor mensen die hun telefoon voornamelijk zakelijk gebruiken.

Dit omdat het degelijke en robuuste telefoons zijn en de zakelijke markt waardeert dat. Tot slot is de iPhone 7 een prima telefoon, wanneer je je telefoon niet intensief gebruikt.

Voor huis, tuin en keukengebruik is het namelijk een prima toestel.

 

Lees ook: iPhone tips

Lees ook: Hoe je smartphone personaliseren

Lees ook: refurbished iPhone kopen

Lees ook: Hoe anoniem bellen met je iPhone

Lees ook: welke iPhone past bij jou?

Lees ook: smartphone batterij langer laten meegaan

Lees ook: welke smartphone hoesjes zijn er?