Hoe bel je anoniem met je iPhone?

(Last Updated On: October 7, 2021)

Als je niet wilt dat degene die jij belt jouw nummer in beeld krijgt, kan je met je iPhone eenvoudig anoniem bellen. Anoniem bellen met de iPhone kan op verschillende manieren. In dit artikel lees je welke stappen je volgt om anoniem te kunnen bellen met jouw iPhone. Ben je hier benieuwd naar? Lees dan vooral verder!

Anoniem bellen met de iPhone

iphone-anoniem-bellen
iphone-anoniem-bellenanono

Waarom zou je anoniem willen bellen?

Er zijn verschillende situaties te bedenken waarom je anoniem wilt bellen met je iPhone. Bijvoorbeeld als je een zakelijk gesprek met je privé toestel voert. Vaak is het niet handig als zakelijke relaties over jouw privé-nummer beschikken. Al is het alleen maar om privé en werk uit principe gescheiden te houden. Een ander voorbeeld zijn momenten dat je jouw telefoon uitleent. Stel je voor dat degene die gebeld wordt niet opneemt en jou later terugbelt. Dat is niet handig natuurlijk. Een handige oplossing is dan om anoniem te bellen, want dan voorkom je dat je door vreemden wordt teruggebeld.

Mocht je je iPhone inderdaad een keertje uitlenen, zijn er vele hoesjes Apple om jouw device goed te beschermen. Zo kun je het toestel veilig in andermans handen leggen. Om je iPhone überhaupt te kunnen uitlenen, is het natuurlijk wel handig om voldoende batterij te hebben. Draadloos opladen iPhone biedt hier een ideale uitkomst. Het opladen van je iPhone was nog nooit zo eenvoudig!

Waar kan je het instellen?

Anoniem bellen met de iPhone is helemaal niet lastig. Er zijn twee manieren om anoniem te bellen. Het kan per contact worden ingesteld of eventueel voor alle gesprekken die je voert. We leggen je graag beide manieren uit.

Instellen voor alle gesprekken

Om anoniem te bellen naar alle nummers die je met je iPhone belt, is er in het instellingenmenu van jouw iPhone een speciale optie. Als je deze manier wilt activeren, volg je de volgende stappen:

  1. Open het instellingenmenu van je iPhone
  2. Scroll naar beneden en tik op het kopje “Telefoon”
  3. Tik op de optie “Nummerherkenning”
  4. Verander het schuifje aan/uit om nummerherkenning aan of uit te zetten

Als je deze optie uitschakelt, krijgt niemand je nummer meer te zien. Let er wel op dat je de optie niet per ongeluk zo laat staan. Het is doorgaans immers wel de bedoeling dat men je nummer gewoon kan zien.

Instellen per contact

Als je niet voor iedereen, maar alleen voor bepaalde contacten in je adresboek anoniem bellen wilt inschakelen, is er een tweede optie. Geldt dit voor jou? Volg dan onderstaande stappen om per contact anoniem bellen in te schakelen.

  1. Open je contactpersonen
  2. Tik op het contact waar je anoniem bellen wilt inschakelen
  3. Tik rechtsboven op “Wijzigen” en vervolgens op het telefoonnummer
  4. Voeg voor het nummer de volgende tekens toe: #31#
  5. Sla het contact op

Als je deze optie gebruikt is alléén bij het betreffende contact en alléén bij het zojuist aangepaste telefoonnummer anoniem bellen geactiveerd. Uitschakelen is net zo eenvoudig door “#31#” weer weg te halen bij het telefoonnummer. Deze manier van anoniem bellen kun je doorgaans wel gewoon aan laten staan, omdat het uitsluitend voor bepaalde nummers bedoeld is.