Waar op te letten bij het kopen van een auto?

(Last Updated On: June 12, 2022)

Waar op te letten bij het kopen van een auto

Het uitzoeken van een auto is moeilijker dan de meesten zullen denken.

Wanneer je een autoliefhebber bent en je hebt een specifiek model in gedachten, dan is het bedenken van welke auto het wordt niet zo moeilijk.

Maar wanneer je een auto wil kopen maar niet weet welke, of waar deze aan moet voldoen zoals ik, dan kun je in deze blog lezen waar je op moet letten bij het uitzoeken van een auto.

tips-kopen-auto
tips-kopen-auto

Photo by neil kelly

De automarkt 

Op de automarkt heb je verschillende aanbieders van auto’s.

Zo heb je bedrijven welke uitsluitend handelen in nieuwe occasions, of bedrijven welke handelen in tweedehands auto’s. Maar ook particulieren welke hun tweedehands auto willen verkopen.

Afhankelijk van het budget wat beschikbaar is en de auto die je uiteindelijk wil, kan elk van deze drie opties jouw uitkomst zijn.

Een bedrijf welke uitsluitend in nieuwe auto’s handelt is namelijk wel het duurste, maar dan weet je zeker dat je echt een goede auto hebt.

Aangezien nog niemand anders in deze auto heeft rondgereden. En een particulier kan het goedkoopste zijn, alleen weet je dan niet wat er allemaal met de auto gebeurd is.

Misschien is die auto wel helemaal verroest op plekken waar je het niet kan zien. Een auto kopen blijft altijd een risico. 

Het rijcomfort    

Om een selectie te kunnen maken van welke auto het eventueel kan worden, kun je voor jezelf nagaan wat voor jou het comfortabelste rijdt.

Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit een handgeschakelde auto. Maar voor als je meer comfort wil hebben tijdens het rijden, kun je ook kiezen voor een automaat auto

Je kunt een auto kiezen afhankelijk van vele opties die comfort bieden. Zo kun je bijvoorbeeld een auto willen welke elektrische ramen heeft, of cruise control, of automatisch licht, of parkeersensoren of een achteruitrij camera.

Wanneer je deze opties voor comfort op een rijtje zet, kun je aan de hand van jouw voorkeur gaan filteren op auto’s. 

Het doel van de auto 

Het meest bekende doel van een auto is van a naar b toe rijden, maar er zijn meer redenen waar je een auto voor nodig kan hebben.

De een neemt namelijk een auto voor de hobby, in dit geval is een sportieve hatchback een aanrader.

Terwijl een ander een auto nodig heeft als gezinsauto, in dit geval is een sedan of een station een mooie ruime auto.

Ook kun je een auto nodig hebben voor het werk, je kunt dan voor een busje kiezen zodat je alle materialen mee kunt nemen.

Of je kiest voor een auto welke veel gewicht kan trekken, zodat je er een zware aanhanger achter kunt hangen. 

 

Lees ook: mijn auto gaat naar de sloop

Lees ook: rijbewijs halen: kies een goede rijschool

Lees ook: zelf je auto onderhouden

Lees ook: een auto online kopen

Lees ook: tips om een tweedehands auto te kopen

Lees ook: welke automatten kopen?