Tattoo verwijderen: tips, prijs en informatie

(Last Updated On: February 11, 2022)

Je hebt ooit een tattoo laten plaatsen en hebt daar ondertussen flink spijt van gekregen: hij moet weg. Maar, wat de reden van je tattooverwijdering ook mag zijn, er zijn wel enkele dingen waar je rekening mee moet houden.

tattoo-verwijderen
tattoo-verwijderen

Of je nu graag de naam van een ex wilt laten verwijderen, of enkele symbolen waar je nu spijt an hebt, misschien heb je een tattoo laten zetten die helemaal niet mooier werd toen je huid ouder werd? Er zijn verschillende dingen waar je spijt van krijgen na het zetten van een tattoo, maar een oplossing vinden is niet zo goedkoop.

Wij hebben informatie voor je opgezocht zodat je weet waar je aan begint als jij graag jouw tattoo wilt laten verwijderen. Wat mag je wel en niet doen? Waar moet je op letten? Kan je dit zelf doen? Lees snel verder en ontdek de antwoorden op deze prangende vragen.

Lees ook: metallic plaktattoos

Kan je zelf een tattoo verwijderen?

Daar kunnen we kort over zijn: nee. Er zijn wel wat ‘oma weet raad’-truukjes te vinden op het internet om zelf je tattoo te verwijderen, maar begin daar alsjeblieft gewoon niet aan. Je huid bleken met citroensap? Ontzéttend slecht voor je huid.

Zoek altijd een professional die je kan helpen als je graag van je tattoo af wilt.

tattoo-verwijderen
tattoo-verwijderen

Photo by peter bucks on Unsplash

Tattoo laten verwijderen met een laser

De meest betrouwbare methode is om de tattoo te laten verwijderen met een laser. Let op: laat dit alleen maar uitvoeren door een echte professional en zoek ook zeker de reviews op van de kliniek waar je heen wilt gaan. Niet alleen op hun eigen website, maar vraag ook na op Facebookgroepen, check hun andere reviews etc…

Getekend voor het leven

Kijk jij naar ‘Getekend voor het leven’? In dat tv-programma met André Hazes Jr. laten mensen hun tattoo waar ze spijt van hebben, weghalen. Wil je dat graag laten doen in exact dit salon? Dan moet je bij Tattoo No More in Rotterdam zijn. Zij zijn experts in tattoo verwijderen Rotterdam.

Niet alle tattoos kunnen zomaar verwijderd worden

Waar je zeker wel rekening mee moet houden: niet alle tattoos kunnen zomaar gemakkelijk verwijderd worden. Zo is het moeilijk om gekleurde tattoos te verwijderen door de kleurpigmenten die gebruikt zijn.

Ook permanente make-up laten weglaseren is eigenlijk een ander proces dan wanneer je een tattoo laat weglaseren. Daarom kan je PMU niet laten weglaseren: PMU-inkt is namelijk niet dezelfde inkt die gebruikt wordt als voor een tatoeage.

Er zijn nog andere voorbeelden van tattoos die niet behandeld worden, neem dus op voorhand altijd even contact op met de kliniek waar je je tattoo wilt laten verwijderen: zij zullen je graag meer uitleg geven.

Hoe voorbereiden op het laten weglaseren van je tattoo?

1. Ga jij een tattoo laten verwijderen? Dan mag je de tattoo 3 tot 4 weken voor én na de behandeling niet blootstellen aan UV licht (en dat is zowel zon of zonnebank). Gebruik een zonnebrand met factor 50.
2. Ook mag je 2 weken voor de laserbehandeling geen zelfbruiner gebruiken.
3. Op de dag van je laserbehandeling, moet je ook even het te behandelen gebied scheren.