Zo bespaar je tijd als ondernemer!

(Last Updated On: June 23, 2023)

Ben jij net als ik een vrouwelijke ondernemer die dagelijks de touwtjes in handen heeft? Droom jij er ook van om meer tijd over te houden om te besteden aan de dingen die er echt toe doen?

Dan hebben wij goed nieuws voor je! Het is namelijk mogelijk om tijd te besparen zonder als een gek te hoeven werken.

In dit artikel geven wij je enkele handige tips waarmee jij als ondernemer efficiënter kunt werken, zodat je meer tijd hebt voor de belangrijke dingen in het leven. Laten we beginnen!

tijd-besparen-ondernemer
tijd-besparen-ondernemer

Automatiseer je boekhouding

De boekhouding is (helaas) een onvermijdelijk onderdeel voor iedere ondernemer, waar veel tijd in gaat zitten. Door de boekhouding te automatiseren kan dit je veel tijd besparen. Er zijn verschillende soorten online boekhoud software te vinden die ervoor zorgen dat je altijd een up-to-date overzicht hebt van je financiën. Zo hoef je bijvoorbeeld nooit meer handmatig facturen in te voeren en kun je zelfs je belastingaangifte automatisch laten regelen. Dit scheelt niet alleen tijd, maar ook geld!

Maak gebruik van handige tools en apps

Er zijn tal van tools en apps die ondernemers kunnen helpen om efficiënter te werken. Zo zijn er apps die ervoor zorgen dat je al je telefoontjes in één keer kunt beantwoorden, apps waarmee je makkelijk kunt plannen en apps waar je notities in kunt opslaan. Daarnaast zijn er ook tools beschikbaar waarmee je bijvoorbeeld je social media kanalen kunt managen of processen zoals voorraadbeheer kunt automatiseren. Neem dus zeker de tijd om de beschikbare tools en apps te onderzoeken en te gebruiken, zodat je daarna kunt beslissen welke het beste werkt voor jouw bedrijf.

Delegeer taken

Als ondernemer wil jij waarschijnlijk graag alles zelf beheren. Toch is het goed om te weten dat er veel taken zijn die anderen ook voor jou kunnen doen. Het is natuurlijk belangrijk om jouw kerncompetenties steeds verder te ontwikkelen, terwijl je de taken die niet bij jouw expertise passen kunt delegeren.

Gebruik sjablonen

Tijd is geld voor ondernemers, en hergebruik is een efficiënte manier om tijd te besparen. Zo kun je bijvoorbeeld sjablonen gebruiken voor veelgebruikte documenten, zoals offertes, facturen en e-mails. Op die manier hoef je niet steeds opnieuw alles te typen, en bespaar je dus veel tijd die je anders in het nalezen en verbeteren van je documentatie zou steken.

Organiseer jezelf

Ten slotte, organiseer jezelf! Houd grip op je werkweek en bepaal vooraf wat je allemaal wil doen en hoe je dat gaat doen. Deel je werkweek in blokken en kies voor een planmatige aanpak, zo behoud je het overzicht.

 

Tijd besparen als ondernemer kan lastig zijn, maar het is essentieel om efficiënter te werken. Experimenteer daarom met verschillende manieren en tools en ontdek wat het beste bij jou en jouw bedrijf past. We wensen je veel succes!