Wat draag je om te skiën en snowboarden? Wintersport outfits en ski-outfits

(Last Updated On: February 21, 2023)

Wat draag je om te skiën en snowboarden? Wintersport outfits

Wat draag je voor outfit als je gaat skiën of snowboarden?

Ga je skiën of snowboarden? Dan is een goede wintersportoutfit echt een must. Het is belangrijk om tijdens het beoefenen van wintersport droog en warm te blijven. Met kleding die je goed beschermd tegen de kou en die water en winddicht is.

wintersport-outfits
wintersport-outfits

Thermo ondergoed

Als je gaat skiën of snowboarden is het heel belangrijk om dunne laagjes kleding over elkaar heen aan te trekken. Een ski-outfit heeft als belangrijke basis: thermo-ondergoed.

Met als basislaag thermo-ondergoed. Met het dragen van dit soort ondergoed heb je een goede basis laag. Het thermo-ondergoed houdt je lekker warm en het vocht wordt goed afgevoerd.

Dit is overigens heel belangrijk want anders zou je door het vocht ook sneller afkoelen en het daardoor ook koud krijgen.

Je kan thermo-ondergoed kiezen die gemaakt is van merino wol. Dit materiaal staat erom bekend dat het te warm houdt en goed in staat is om het vocht af te voeren.

Warme sokken

Bij skiën en snowboarden is het belangrijk om lekkere warme sokken te dragen in je skischoenen of snowboots.

Want koude voeten krijgen terwijl je in de sneeuw actief bezig bent is niet fijn. Kies bijvoorbeeld voor thermosokken.

Deze zorgen ervoor dat je voeten tijdens bijvoorbeeld het snowboarden aangenaam warm aan blijven voelen. Mocht je toch wat last krijgen van zweetvoeten in de skischoenen? Dit is geen enkel probleem want het vocht/zweet wordt door de sokken zelf goed afgevoerd.

kleding-wintersport
kleding-wintersport

Waardoor je als je klaar bent met wintersporten nog steeds geniet van heerlijke warme voeten. Ga je een hele nieuwe wintersportoutfit aanschaffen denk dan ook even aan en paar warme sokken.

Ski-jas

Een ski jas is gemaakt om je goed te beschermen tegen de kou en is wind en waterdicht. Dit is ook echt nodig want je kan op de piste te maken krijgen met allerlei soorten weeromstandigheden.

snowboard-outfits
snowboard-outfits

Daarnaast is het ook belangrijk dat je lekker bewegen in de jas. De meeste ski jassen hebben overigens een iets langer rug gedeelte.

Door een langer rugpand kan de ski jas niet omhoog kruipen tijdens het skiën en blijft je rug goed bedekt. Een ski jas is wind en waterdicht maar wel ademend.

De jas kan moeiteloos een teveel aan transpiratievocht afvoeren. Maar zorgt er wel voor dat je het aangenaam warm blijft houden.

Skibroek

Niet alleen een ski jas maar ook een skibroek moet wind- en waterdicht zijn.

Het zal vast een keer gebeuren dat je in de sneeuw valt en dan is het wel de bedoeling dat je broek weer snel opdroogt en dat je benen goed warm blijven tijdens het snowboarden of een andere wintersport waar je graag actief mee bezig bent.

ski-outfits
ski-outfits

Je kan voor een gevoerde skibroek kiezen. Maar omdat meerder dunne lagen over elkaar dragen een beter isolerende werking heeft is een broek met een dunne en waterdichte laag een betere optie.

Onder de broek van wat dunner materiaal kan je thermo ondergoed dragen. De manier om lekker warm te blijven onder alle weersomstandigheden.

Snowboots

Snowboots zijn het ideale schoeisel om mee te nemen op wintersportvakantie. Je kan er behoorlijke grote afstanden mee door de sneeuw lopen.

Je hoeft ook niet bang te zijn dat je uitglijdt in de sneeuw. Snowboots zijn voorzien van zo’n dusdanig profiel dat je voldoende grip hebt in de sneeuw.

Daarnaast zijn deze boots ook waterdicht. Dit is heel prettig als je een flinke wandeling in het winters landschap wil maken. Je voeten blijven heerlijk droog en warm. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei modellen en verschillende uitvoeringen en kleuren.

Een bijkomend voordeel je kan de snowboots van boven ook heel goed dicht maken of afsluiten. Daarmee voorkom je dat aan de bovenkant er sneeuw in je schoenen kan komen en dat je sokken nat worden.

Lees ook: snowboots sale

Lees ook: moonboots sale

Handschoenen

Handschoenen zijn onmisbaar bij je wintersportoutfit. Zorg er altijd voor dat je goed passende skihandschoenen aantrekt. Niet te ruim en niet te krap.

Je moet er goed de skistokken mee vast kunnen houden of te wel een goede grip mee hebben. Natuurlijk beschermen handschoenen je op de eerste plaats tegen de kou.
Maar voor de wintersport hebben ze ook nog een andere belangrijke functie.

Ze dienen namelijk ook om schaafwonden te voorkomen mocht je ineens op de piste vallen.

Ook bij handschoenen is het belangrijk dat ze wel lucht (ademend zijn) maar dat ze geen water doorlaten. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, materialen en kleuren.

Muts

Een muts is een alternatief voor de ski helm. Als je geen ski helm wil dragen moet je toch iets anders dragen om je oren en hoofd goed warm te houden of te beschermen tegen de vrieskou.

outfits-om-te-snowboarden
outfits-om-te-snowboarden

Het is algemeen bekend dat doorgaans de meeste warmte verloren gaat via het hoofd.

Een lekker warme muts is echt geen overbodige luxe. Bovendien kan je die ook dragen als je bijvoorbeeld na het snowboarden of skiën buiten nog wat wil drinken. (Apres ski). Mutsen zijn er in zoveel verschillende modellen, materialen en uitvoeringen.

Altijd wel een muts die bij je in de smaak valt. Die naast je oren en hoofd beschermen tegen de kou ook echt gezien mag worden.

Lees ook: welke muts staat mij?

Lees ook: kapsels voor bij een muts

Sjaal

Een sjaal is er puur om je nek en hals goed te verwarmen. Wil je een sjaal voor bij je wintersportoutfit? Dan zijn er wel een paar aandachtspunten waar je even extra op moet letten. Als eerste de lengte van de sjaal.

Een te lange sjaal kan voor problemen zorgen tijdens de wintersport. Je blijft met je skistok in je sjaal hangen of bij het uitstappen in de skilift zit je opeens ergens aan vastgehaakt met de te lange sjaal.

Daarom kan je beter voor een skisjaal kiezen die wat strakker zit en wat korter van lengte is.

Die kan je dan wellicht ook een stukje in je ski jas stoppen. Zo kan er via je hals ook niet zo makkelijk wat koude wind in waaien. Ook al sluit een ski jas uiteraard van boven ook heel goed af.

Daarnaast is het ook fijn dat je sjaal van een materiaal is gemaakt dat snel weer opgedroogd. Sjaals zijn verkrijgbaar in allerlei materialen. De keuze is ook afhankelijk van wat je mooi vindt.

Lees ook: hoe combineer je een sjaal

Vergeet ook zeker niet om flink wat sunblock te smeren en ook je lippen goed te beschermen tegen de UV-stralen én een goede zonnebril te dragen! Check de zonnebriltrends 2023 hier!