Je voeten voorbereiden voor sandalen? Maak je voeten zomerproof!

(Last Updated On: May 8, 2022)

Je voeten voorbereiden op de zomer

Je voeten hebben heel de winter en wellicht ook een groot stuk van de lente verstopt gezeten in sokken.

Maar nu in de zomer wil je ze weer graag in slippers of sandalen steken. Maar zeg eens eerlijk, zien jouw blote voeten er mooi en verzorgd uit na de winterperiode?

Nee? Helemaal niet erg, want in een aantal stappen maak je je voeten helemaal klaar voor de zomer.

voeten-sandalen
voeten-sandalen

Photo by Євгенія Височина on Unsplash

Lekker met je voeten in een badje

Het is best mogelijk dat je gedurende de tijd wat eeltvorming is ontstaan op bijvoorbeeld je hiel. Dat ziet er misschien niet zo fraai uit maar het kan ook echt pijnlijk zijn.

Maar geen zorgen je kan er iets aan doen! Neem een bak of teil en vul deze met water. Uiteraard niet te warm een beetje lauwwarm water is perfect.

Voeg aan het water een lekker geurend voetbadbruistablet toe of wat ook kan is een paar druppels olie zoals tea tree olie. Zoek even een borsteltje waarmee je teennagels schoon kan borstelen. Een nagelborstel is daar een uitstekend hulpmiddel voor.

Nu het fijnste moment van alles ongeveer tien minuten of een kwartiertje lekker met je voetjes in water gaan zitten en even laten weken.

Daarna borstel je de nagels van je tenen schoon en ga je ook even met de borstel over de bovenkant en de onderkant van je voeten. Neem daarna een handdoek om je voeten even goed droog te maken.

Eelt verwijderen

De volgend stap is het verwijderen van eelt op de hielen. Eelt dient eigenlijk ook als een soort bescherming laag voor je voeten.

Maar als deze echt te dik wordt dan kan je er last van krijgen en het ziet er niet zo mooi uit. Soms zie je dan ook echt van die scheuren en barsten van het eelt in je hielen staan. Verwijder nooit alle eelt.

Er mag best een klein laagje ter bescherming van je voeten blijven zitten. Bovendien kan je door alle eelt te verwijderen ook weer pijn en last krijgen.

Om het eelt te verwijderen neem je een voetvijl. Ga hiermee heel zachtjes over je hielen de scheuren en brasten verdwijnen en je hielen voelen op een gegeven moment heerlijk zacht aan.

Zodra je hielen heerlijk zacht aanvoelen stop je met vijlen en heb je voldoende eelt verwijderd.

Ga zeker niet door tot je hielen bloeden, dan ben je al véél te ver en dit doet echt flink pijn. 

Je voeten lekker insmeren met crème

Je voeten mooi en zachte houden? Smeer ze daarom in met een voetcrème. Dit voorkomt ook dat de huid van je voeten droog wordt waardoor er weer schilfers kunnen ontstaan.

Het is heel goed om je voeten goed in te smeren met crème als je eelt hebt verwijderd. Smeer je voetzolen en de bovenkant van je voeten in.

Liever niet tussen de tenen, hou het daar zo droog mogelijk!

Een lekkere crème die ik graag gebruik, zijn crèmes op basis van échte oliën en boters. Eigenlijk dus niets wat je gewoon bij het Kruidvat koopt, maar eerder bij natuurlijkere webshops en Lush. 

Wel voorzichtig zijn als je erna nog moet wandelen in huis, kijk uit dat je niet uitglijdt! 

Vergeet je teennagels niet!

Lange teennagels zien er niet echt mooi uit als je slippers of sandalen wil gaan dragen. Hoog tijd om je teennagels te knippen.

Knip ze nooit rond maar recht. Dit is om te voorkomen dat de nagels ingroeien. Na het knippen neem je nog even een nagelvijl om alle hakerige randjes even mooi glad te vijlen.

Nagelriemen nooit knippen maar je kan ze wel strak krijgen door ze zachtjes terug te duwen. Dit doe je met een bokkepootje.

Na het knippen van de nagel en de nagelriemen terugduwen kan je de nagel zelf ook weer mooi glad en glanzend maken met een speciale vijl hiervoor. Hier gebruik je een buffervijl voor.

Citroen tegen gele nagels

Zijn je nagels nog niet helemaal mooi en Misschien toch nog wat gelig van kleur? Geen Probleem. Het enige wat je nodig hebt is een citroen.

Snijd deze in partjes en ga er ongeveer een minuut mee over je teennagel. Door de citroen worden je nagels lichter van kleur en eventuele vlekken op je nagels verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Een beetje citroen doet echt wonderen, maar breng daarna wel genoeg crème aan op je voeten… anders droogt het erg uit! 

Heb je nog te gele teennagels en vind je dat vervelend? Er bestaan erg fijne nagellakjes speciaal voor gele nagels die wat paars pigment hebben. 

Lak je teennagels

Nu heb je bijna alle stappen door lopen om je voeten mooi zomerproof te maken. Nu alleen de laatste stap nog voor dat je echt je mooie blote voeten kan laten zien.

Dat is je teennagels een mooi zomers kleurtje geven. Belangrijk daarbij is om eerst een soort basis laag aan te brengen. Dat helpt eventuele vlekken voorkomen. Je kan uit allerlei leuke kleuren kiezen.

Wil je het mooiste resultaat? Kijk dan even of je voeten al een beetje lichtgebruind of nog een beetje wit zijn. Sommige kleuren staan nu eenmaal net iets mooier bij lichtgebruinde voeten.

Desalniettemin zijn er ook kleuren die heel mooi staan bij wat blekere voeten.

Om het hele eenvoudig uit te leggen bij lichtgebruinde veten kies je voor wat warmere tinten en kleuren bij wat blekere voeten meer wat koelere tinten en kleuren.

Je voeten zijn nu helemaal klaar voor een heerlijke zomer.

 

Lees ook: nagellaktrends 2022

Lees ook: schoenentrends 2022

Lees ook: hoe schoenen inlopen? 

Lees ook: hoe krijg je witte sneakers weer wit? 

Lees ook: sneakertrends 2022