Op zoek naar een origineel cadeau? Geef een persoonlijk fotoboek!

(Last Updated On: June 17, 2022)

Op zoek naar een origineel cadeau? Geef een persoonlijk fotoboek!

 

Is je beste vriendin, moeder of oma binnenkort jarig en wil je graag een origineel cadeau geven? Denk dan eens aan een zelfgemaakt fotoboek. Het ideale cadeau voor elke gelegenheid en je kunt het album zo persoonlijk en uniek maken als je zelf wilt.

gepersonaliseerd-fotoboek-maken
gepersonaliseerd-fotoboek-maken

 

Photo by Lareised Leneseur on Unsplash

Hoe maak je een fotoboek?

 

Een fotoboek maken is heel eenvoudig. Je kunt gebruik maken van foto’s die jij zelf gemaakt hebt met bijvoorbeeld een camera of telefoon. Online-editor programma’s helpen je met het vormgeven van jouw fotoboek. Ben je nog niet helemaal tevreden over jouw fotoboek? Opslaan en later verder werken kan altijd. Zo ben je altijd zeker van het gewenste resultaat.

 

Wil jij je fotoalbum optimaal benutten? Wij zetten drie handige tips voor het maken hiervan voor je op een rijtje.

 

Tip 1: Benut de pagina’s

Wil jij landschapsfoto’s of foto’s met het hele gezin afdrukken? Maak dan gebruik van dubbele pagina’s.

Zo heb je twee volledige pagina’s gevuld met een prachtige foto. Denk er wel aan dat het hierbij van belang is dat de foto een hoge resolutie heeft. Daarnaast heb je een fotoboek met vlakliggende binding nodig.

Je hoeft natuurlijk niet alleen maar gebruik te maken van dubbele pagina’s. Voor voldoende afwisseling kun je op andere pagina’s weer gebruik maken van foto’s omrand met bijvoorbeeld witruimte.

 

Tip 2: Houd rekening met kleur

Je wil natuurlijk niet dat jouw persoonlijke fotoboek rommelig oogt. Kijk dus goed of kleuren goed bij elkaar passen en maak gebruik van een kleurenpalet.

Laat geeltinten bijvoorbeeld meerdere keren terugkomen of maak gebruik van zwart-wit foto’s. Zo oogt de fotopagina als één geheel en krijgt iedere foto de aandacht die het verdient.

 

Tip 3: Vertel een verhaal

Wil jij graag een afwisselende verzameling aan foto’s afdrukken? Leuk idee! Het kan ook leuk zijn om foto’s die met elkaar in verband staan af te drukken in één fotoalbum.

Zo vertel je een persoonlijk verhaal in een fotoboek. Heb jij meerdere verhalen om te vertellen? Maak een toffe fotoboekenserie! Leuk voor jezelf, maar ook om cadeau te doen.

Zo zijn wij bezig om een fotoboek maken van de verbouwing van het huis, zo leuk om al die oudere foto’s nog eens te zien (en vooral: om te zien hoeveel werk we al hebben gedaan in huis, haha)!

Een poster als origineel cadeau

 

Heb jij niet voldoende fotomateriaal voor een fotoboek, maar wil je wel graag een origineel cadeau geven? Een poster afdrukken is dan de ideale oplossing.

Kies de allerbeste foto en laat de poster printen op een formaat naar keuze. Wanneer je een poster laat printen, is het wel belangrijk dat de foto van hoge resolutie is en dat de foto niet bewogen is.

Posters kun je vaak af laten drukken op glanzend of mat materiaal. Bedenk vooraf dus goed welke uitstraling het beste past bij de persoon die jij een poster cadeau wil doen.

Het is ook een erg leuk idee om zelf je eigen poster wall samen te stellen en te laten drukken. Dat hoeft trouwens helemaal niet duur te zijn!