3x handige tips om te sparen in 2023

(Last Updated On: March 8, 2023)

Ben jij ook zo toe aan een nieuwe garderobe of is het tijd om de inrichting van je huis eens aan te pakken?

Dan is het handig om te weten hoe jij hier op tijd een spaarpotje voor kan vullen. Tegenwoordig zijn er verschillende manieren hoe jij kan sparen voor je doelen.

geld-sparen
geld-sparen

Het is dan ook belangrijk om te overwegen wat je doelen zijn en hoeveel risico je bereid bent te nemen, voordat je een manier kiest om te sparen.

Maak een budget

Voordat je überhaupt begint met sparen, is het handig om voor jezelf duidelijk te krijgen hoeveel je per maand wil sparen. Kijk hiervoor goed naar het salaris dat jij binnen krijgt en dus ook naar hoeveel je daadwerkelijk opzij kan zetten.

Extra tip: denk ook aan je vakantiegeld! Deze meevaller kan je gebruiken om je spaarpotje aan te vullen. Het is handig om een duidelijk overzicht te maken van al jouw inkomsten en uitgaven en op basis daarvan een budget op te stellen.

Zo kan je goed bepalen hoeveel geld je elke maand kan sparen.

Maak een spaardoel

Naast dat het handig is om in kaart te brengen hoeveel budget je vrij kan maken om te sparen, is het ook belangrijk om daar een spaardoel aan te koppelen.

Wanneer je een doel voor jezelf hebt kan je gemotiveerd blijven om te sparen. We hebben het al even kort genoemd, maar ga eens voor jezelf na waarvoor jij een spaarpotje kan gebruiken.

Dit kan iets kleins zijn zoals een nieuwe jas tot een wat grotere uitgave zoals de renovatie van je badkamer.

Een spaardoel is voor iedereen persoonlijk, dus bedenk voor jezelf waar jij graag voor wil sparen.

Gebruik spaar- en beleggingsproducten

Als laatste – maar zeker niet het minst belangrijk – is het handig om te bepalen hoe je wil sparen. Je kunt hier bijvoorbeeld een aparte spaarrekening voor opzetten.

Het voordeel hiervan is dat er een vast rentepercentage wordt gegeven. Hierdoor kan je spaargeld nog meer groeien en maak je van 2023 een mooi spaarjaar!

Een andere manier om je spaardoel te behalen is het sparen met cryptocurrency. Dit is een moderne en innovatieve manier om vermogen op te bouwen.

Een voordeel van het sparen met cryptocurrency, is de mogelijkheid om te profiteren van de waardestijging.

Doordat de waarde soms snel kan stijgen, is het een aantrekkelijke manier om zo je spaarpot te vullen. Als je benieuwd bent naar deze manier van sparen, kijk dan eens naar Solana kopen, bijvoorbeeld bij Anycoindirect.