Ontstressen in de kerstvakantie? 3 tips!

(Last Updated On: December 14, 2021)

Ontstressen in de kerstvakantie? 3 tips! De kerstvakantie staat weer voor de deur. Een heerlijke periode om het jaar af te sluiten. Een jaar dat behoorlijk hectisch was, maar tegelijkertijd ook een jaar waarin je waarschijnlijk weer het nodige hebt geleerd.

Lukt het je alleen nog niet zo goed om af en toe ook rust te nemen? Dan is het tijdens de kerstvakantie aan te raden om even volledig te ontstressen. 

kerstvakantie-ontstressen
kerstvakantie-ontstressen

Photo by Lynda Hinton on Unsplash

Ga lekker een paar daagjes weg

De periode rondom kerst leent zich heerlijk voor een korte vakantie. Je kunt bijvoorbeeld een paar daagjes naar het buitenland gaan, terwijl je ook prima in eigen land kunt verblijven.

Het fijne is dat je echt geen weken lang op vakantie hoeft te gaan. Nee, je kunt ook een paar daagjes, bijvoorbeeld een lang weekend, een stedentrip in binnen- of buitenland doen.

Tijdens deze periode hoef je even niet aan jouw werk te denken. Je hoeft eigenlijk alleen maar te genieten van het moment. Van de stad waarin je bent. En van het gezelschap met wie je op vakantie bent.

Geniet van een thuis-wellness-dag

Als het buiten koud en guur weer is, is het heerlijk om binnen te blijven. Hoe je de tijd binnen gaat besteden, is volledig aan jou.

Een goed idee is om in ieder geval een heuse thuis-wellness-dag te organiseren. Tijdens zo’n dag kun je bijvoorbeeld lekker in bad gaan. Kies je daarbij voor een bath bomb? Dan ben je waarschijnlijk de komende uren niet uit bad te slaan.

Vervolgens kun je bijvoorbeeld een heerlijk gezichtsmasker op doen. Ga op bed liggen en geniet van het rustgevende moment.

Als je het gezichtsmasker afgewreven hebt, kun je ook om een massage vragen. Aan jouw partner of huisgenoot bijvoorbeeld. 

Wil je optimaal van zo’n thuis-wellness-dag genieten? Dan is een compleet ontspanningspakket ook een prima optie voor je. 

Kom in beweging

Voel je dat je redelijk gestresst bent? Dan voel je dit ook aan spanning in je lichaam. Zo is het goed mogelijk dat je benen of rug volledig stijf zijn.

Mocht dit het geval zijn, is het tijdens de kerstvakantie aan te raden om in beweging te komen.

Ga bijvoorbeeld een prachtige boswandeling of strandwandeling maken. Of loop een flink rondje bij jou in de buurt. Tijdens zo’n wandeling hoef je nergens aan te denken.

Je hoeft alleen maar de pas erin te houden en om je heen te kijken. Mogelijk merk je dan ook op dat ons land toch wel erg mooi is!