Hoe kies je een BBQ uit?

(Last Updated On: June 13, 2022)

Hoe kies je een BBQ uit? De zomer staat aan de deur en dat wil zeggen dat we met z’n allen weer kunnen uitkijken naar een lekkere BBQ met vrienden.

Leuk in de tuin een biertje drinken een wat vlees op de BBQ gooien is een favoriete bezigheid van heel wat Nederlanders in de zomer.

Toch kan het moeilijk zijn om een goede BBQ uit te kiezen wanneer je een nieuwe wil aankopen. Een bbq kopen? In deze blog geven wij je enkele tips die jou helpen de perfecte BBQ uit te kiezen.

De ideale BBQ uitkiezen

  1. De grootte van de BBQ

Wanneer het aankomt op de grootte van de BBQ zien we dat er heel wat verschillen zijn. Zo kan je bijvoorbeeld opteren voor een BBQ die erg klein is wanneer je enkel een terrasje ter beschikking hebt en dus niet veel plaats hebt. Aan de andere kant kan je een grotere BBQ kiezen indien je een tuin hebt en dus heel wat plaats hebt om je BBQ te zetten en op te bergen. Zijn jullie van plan om tijdens de zomer heel regelmatig een BBQ te geven voor je vrienden en familie? Dan koop je beter ineens een groter exemplaar. Zie je het liever een beetje beperkter? Dan kies je het beste voor een kleinere barbecue. Kleinere tafelmodellen vind je onder andere bij Weber barbecue.

bbq-uitkiezen
bbq-uitkiezen
  1. Gas of houtskool?

Een andere keuze die je zal moeten maken – zeker wanneer je kiest voor een grote BBQ, is of jij een BBQ wil die werkt op gas of op kooltjes. De laatste jaren is de rage van BBQ’s op gas overgewaaid vanuit de Verenigde Staten. Een BBQ op gas is sneller warm en je hoeft geen half uur te staan blazen tot je kooltjes wit zien. Toch heeft dit ook een directe impact op de smaak van het vlees gezien de rook van de houtskolen jouw vlees en groenten op de BBQ een eerder gerookte smaak bezorgen.

Ben je ook wat te bezorgd om een grote gasfles in je tuin te hebben staan? Dan kies je beter niet voor een gas-BBQ.

  1. Met of zonder smoker

Ook kan je kiezen voor een BBQ met een smoker. In een smoker kan je vlees, vis en groenten roken zodat ze die typische gerookte smaak krijgen. Gerookt vlees en gerookte vis kan je daarnaast ook een stuk langer bewaren. Smoken is momenteel erg populair in de Verenigde Staten en ook in Nederland beginnen heel wat mensen nu interesse te krijgen in het smoken van vlees en vis. Eens je die smaak geproefd hebt, wil je vast en zeker niet meer terug.

  1. Een BBQ met een pizza oven

Sommige BBQ’s hebben een ingebouwde of afneembare pizza oven waardoor jij jouw zelfgemaakte pizza’s op de BBQ kan bakken. Zeker voor BBQ’s die werken op kolen zijn deze pizza ovens erg populair omdat je in een handomdraai die lekkere krokante en vooral gerookte smaak krijgt die je normaal gezien enkel bij een traditionele pizzaoven kan verwachten.