Shop kleding in de Black Friday en Cyber Monday sale (shopgids): Investeren in kleding en koop evergreens

(Last Updated On: January 27, 2023)

Zo rond november en december beginnen de koopjesperiodes elkaar op te volgen: tegenwoordig beginnen we al met Singles Day kortingen, die enkele weken later gevolgd worden door Black Friday kortingen en Cyber Monday kortingen.

Vaak kopen we iets van technologie tijdens deze periode, maar er zijn ook steeds meer webshops in kleding, schoenen en accessoires die fantastische kortingen geven tijdens deze periode.

Ik som graag even voor je op in welke stuks je het beste ‘investeert’ tijdens deze sales. En ook, welke merken vind ik de moeite waard om in te investeren? 

Neem er lekker een kopje koffie bij en lees mee! 

black-friday-kleding-kopen
black-friday-kleding-kopen

Photo by Heather Ford on Unsplash

Investeren in kleding tijdens de sale

Winterjassen

Hét ideale moment om een trendy winterjas te kunnen kopen met flink wat korting. Als ik je een persoonlijke tip mag geven: hou wel de weken voor de sales de prijzen goed in de gaten want er zijn heel veel retailers die hun prijzen verhogen en wat korting geven tijdens Black Friday, Singles Day en Cyber Monday.

Zo lijkt het alsof ze flink wat korting geven, maar is het dus eigenlijk helemaal niet zo. Pure oplichting, vind ik dat.

Ik koop vaak een winterjas voor mezelf tijdens deze periode: dan kan ik alsnog een heerlijk warme winterjas shoppen en ‘m tijdens de winterperiode zelf dragen. 

Dit jaar staat er bij mij een mooie wikkeljas op mijn lijstje. Enkele fijne merken winterjassen (volgens mij, he… iedereen heeft zo natuurlijk zijn eigen voorkeuren)

 • c&a heeft héérlijke winterjassen die en modieus en lekker warm zijn
 • ook bij Topvintage vind je prachtige winterjassen met een meer vintage look
 • Zara en Mango zijn een beetje hit or miss: of zij hebben fantastische winterjassen (met een mooie Black Friday korting), of ze zijn te dun en verkeerd van snit
 • Vero Moda, Only, … hebben ook vaak erg fijne winterjassen in hun grote aanbod
 • The North Face heeft heerlijk dikke winterjassen die echt goed tegen een stootje kunnen

 

Lees ook: winterjassen trends 2023

Lees ook: Hoe style je een winterjas? 

Cashmere truien

Ook kan je vaak tijdens deze kortingsperiodes goeie deals vinden als het gaat om cashmere truien, accessoires. Kasjmier is vaak erg duur.

Regelmatig zijn er goede deals te vinden als het herfstseizoen halverwege is tijdens de midseason sale. 

 • C&A komt ieder jaar met een collectie cashmere truien uit. Je moet wel opletten, deze kasjmier truien zijn vaak supersnel uitverkocht. De meeste van de collectie vind je trouwens terug in hun webshop, in de winkels vind ik het aanbod soms tegenvallen. 
 • Ook bij Marks & Spencer vind je heerlijke cashmere truitjes! 
 • Nog een merk dat gekend is om heel fijne en warme cashmere: Wolford

Goede schoenen

Degelijke schoenen kosten vaak wel wat. Dikwijls kijk je toch naar een prijskaartje tussen de 100 en de 200 euro.

Deze sales zijn dus echt wel ideaal om flink wat geld te besparen. Zelf koop ik altijd ook wat duurdere schoenen (deels ook omdat ik steunzolen moet dragen en je dus je voeten echt wel goed in de watten moet leggen + ervoor moet zorgen dat je überhaupt schoenen koopt waar je steunzolen in passen).

Ik schakelde pakweg 5 à 6 jaar geleden over naar alleen maar schoenen van echt gerennommeerde merken (en nee, dat zijn dus zeker geen designermerken) waar ik mijn steunzolen gemakkelijk in kan dragen en die mijn voetklachten ook niet erger maken.

Sneakertrends volgen of schoenentrends meepikken zit er bij dat soort schoenen lang niet altijd in, jammer genoeg.

Het is een ideaal moment om nu speciale schoenen zoals schoenen voor steunzolen of laarzen voor stevige kuiten (ik heb ze allebei, jippie) in huis te halen! 

Mijn persoonlijke favoriete schoenenmerken, waar ik ook naar kijk als het weer eens een sale periode is: 

 • Gabor (ik HOU van hun schoenen omdat ik dikke kuiten heb en in geen andere laarzen pas), vaak ook met een verwijderbare zool zodat je er steunzolen in kan dragen
 • Sketchers: ik heb 2 paar Sketcher sneakers in 2 verschillende kleuren (een zomervariant en een herfstvariant, LOL), need I say more? 😀 
 • Nero Giardini: deze schoenen kan ik door mijn steunzolen helaas niet meer dragen, maar ooh…ik heb ze nog steeds in mijn kast staan en krijg het simpelweg niét over mijn hart om ze weg te doen. My babies! Dat zegt genoeg over hoe heerlijk die schoenen stappen, toch? Zelfs mijn oh-zo-geliefde peeptoe pumps met platform, waar ik uuuurenlang op kon staan dansen
 • Wonders: ook heerlijke schoenen die mooi staan én heel ergonomisch zijn
 • Riekers: ik geef het toe, vaak niet de mooiste schoenen… maar oh, wat zitten ze lekker! 

Een nieuwe handtas of rugzak?

Ik heb een ontzettend zwak voor lederen shoppers, leren rugtassen en andere handtassen (het liefst van leer, al heb ik ook wel een Fjallraven Kanken rugtas in mijn collectie zitten).

Een tas van goed, echt leer kost ook wel geld. Nu wil het ‘toeval’ dat ik gek ben op de tassen van Campomaggi.

Fantastische kwaliteit en naar mijn mening echt een investering, maar ze zijn echt erg duur. Nog niet zo erg als bijvoorbeeld een designertas, maar echt wel flink prijzig.

harolds-submarine-rugtas
harolds-submarine-rugtas

Daarom wacht ik tot er een leuke korting is voor ik zulke tassen kan kopen. Zo kocht ik enkele weken geleden een nieuwe rugzak van Harold’s en ben er echt zo blij mee! Hij is ideaal om mee te nemen voor een dagje uit (wat inpakken voor een dagje uit) of als ik snel even het centrum inga voor boodschappen.

Deze tassenmerken zijn hun geld echt meer dan waard (en hier ken ik als zelf-verklaarde tassenshopaholic écht veel van):

 • Campomaggi (ik weet het… duur, maar als je zo’n rugtas jarenlang gebruikt, valt dat heus wel mee)
 • Harold’s tassen (mooi leer, goede kwaliteit en beetje tussensegment qua prijs)
 • Cowboysbag: ietsje goedkoper maar ook heel kwalitatief leder
 • 2nd Harbour: prachtige tassen en goede kwaliteit
 • Fjallraven: heel hip (misschien niet echt de allermooiste rugtassen naar mijn smaak, maar hey… da’s natuurlijk persoonlijk) en super duurzaam

Kwaliteitsvolle basics

Nog een tip: ook de basics kan je heel fijn shoppen tijdens deze Black Friday of Cyber Monday sales! Of natuurlijk tijdens een goede midseason sale, of tijdens de zomersales of wintersale. 

Ik denk bijvoorbeeld aan een echt goede kwaliteitsvolle trui of t-shirt: die zijn toch echt broodnodig in je garderobe! De afgelopen jaren heb ik wat goedkopere truien (nouja, ze kostten nog steeds 30 à 40 euro per stuk) gekocht bij bijvoorbeeld Bel & Bo, en die zien er nu dus na een dik jaar echt heel erg slecht uit.

Alsof ik ze al jarenlang dag in en dag uit aan het dragen ben. Dik spijt dus, van die aankoopjes! 

Of een hele goede broek (ik ben zelf ontzettend fan van de broeken van Vanilia, bijvoorbeeld. Die zijn best wel duur in aanschaf, maar ik heb ze ondertussen al enkele jaren terwijl mijn broeken van de H&M en Zara gewoon versleten zijn ondertussen). 

Zo zie je maar, zo kan goedkoop soms toch wel erg duurkoop worden! 

Als jij iemand bent die snel door sokken (mijn vriend) en panty’s (ikke) gaat: dit is hét moment om je vooraad sokken en panty’s weer eens goed aan te vullen! Het is trouwens ook stilaan tijd om weer kerstsokken te gaan dragen, yay! 

Lingerie

Een goed zittende bh is goud waard! Eigenlijk zou je ieder jaar je bh’s moeten vervangen, wist je dat?

full-cup-bh
full-cup-bh

Het is dan ook een goed idee om tijdens een periode vol kortingen eens te kijken welke van je lingerie aan vervanging toe is: heb je een nieuwe bh of nieuwe slips nodig? 

slipje-flock-valentijn
slipje-flock-valentijn

Lees dan ook zeker: welke soorten bh’s zijn er en welke soorten slips zijn er

Lees ook: kies de juiste sport-bh & welke lingerie past bij mijn lichaam? 

Lees ook: lingeriemerken voor grote cupmaten

Nog een extra handige tip: als ze jouw standaard bh-maat niet meer hebben, kijk dan zeker eens naar de zustermaten! Geen idee wat dat is? Dat zijn bh-maten die je OOK kan dragen! 

En leer ineens de juiste bh-maat dragen

Slaapkleding en peignoirs

Ook slaapkleding is een toppertje om in te investeren tijdens de Black Friday sales; Ik ben zelf gek op kerstpyjama’s, maar die kan je niet zo heel lang dragen op een jaar bekeken. 

kerst-onesie-flanel
kerst-onesie-flanel

Die koop ik dus het liefst van al met flink wat korting!

Ook is dit hét moment om een supersnuggly kamerjas of peignoir te kopen. Ideaal tijdens de koudere dagen (zeker nu we standaard de verwarming wat lager zetten in huis om te besparen).

Het liefst van al draag ik er eentje met een rits, dat vind ik wat minder gedoe. Deze staat hoog op mijn wishlist te pronken: 

badjas-black-friday
badjas-black-friday

Ook een grote favoriet als het weer wat warmer is: 

slipdress-modal-lace
slipdress-modal-lace

Designermerken tijdens Black Friday

Soms zijn er ook designermerken die meedoen aan Black Friday sales of aan andere kortingsperiodes, maar je moet wel flink zoeken.

Goede handschoenen en een goede sjaal

Hier kijk ik ook echt speciaal voor: heerlijk warme winterkledij! 

Wintersport kledij in de sale

Jeans

Een goede jeans vinden, da’s geen gemakkelijke opdracht! Als je al goed weet welke jeans jou staat, is het natuurlijk gemakkelijker.

Vaak is jeans best wel duur, een ideaal item om te kopen tijdens de sale, dus! Kijk of je dit jaar de jeanstrends wil volgen, of je liever wil kleden naar je eigen voorkeuren en je figuur. 

Check je favoriete kledingwebshops voor korting op Black Friday

Het is allang geen geheim meer dat ik een grote fan ben van een meer vintage kledingstijl en heel graag shop bij Topvintage. Zij hebben ook vaak een erg fijne korting tijdens dagen zoals Black Friday, Singles Day, de midseason sales etc,… 

Hou dus zeker je favoriete webshops in de gaten tijdens deze dagen, maar hou er wel rekening mee dat je bestelling waarschijnlijk wel langer onderweg is dan je gewoon bent. 

Ook bij de Bijenkorf heb ik regelmatig kledij besteld de afgelopen jaren tijdens de Black Friday sales of andere kortingsperiodes.

Hetzelfde voor de C&A (echt, ik ben zo’n fan van hun kleding! Ik begrijp niet waarom ze voor sommigen nog steeds zo’n stoffig imago hebben hoor… ik koop er de allernieuwste trends, waar ik bij andere webshops gewoon tot 4x meer ervoor betaal). 

Lees meer: Black Friday meubelen kortingen

Lees meer: Black Friday korting 

Lees meer: Black Friday geschiedenis

Lees meer: Asos Black Friday korting

Lees meer: Black Friday topvintage sale