Soorten slips: welke slip past bij jou + shopgids & informatie

(Last Updated On: October 22, 2022)
Soorten slips: welke slip past bij jou + shopgids & informatie

Soorten slips: welke slip past bij jou + shopgids & informatie

Je hebt zó veel verschillende soorten slips, een paar heel bekend maar grotendeels ook onbekend voor de meeste mensen. Het kan daarom ook echt lastig zijn om te gaan kijken naar een goeie slip die bij je past.

Ik heb alle soorten slips met de informatie er over op een rijtje gezet voor iedereen die moeite heeft met het vinden van de perfecte slip.

 

Tanga string

Een tanga string is te vergelijken met een normale string, erg lomp gezegd dus drie touwtjes aan een stukje bedekkende stof.

Alleen, het bijzondere aan een tanga is dat de beeninsnijding erg hoog is: het lijkt dus alsof je veel langere benen hebt. 

tanga-string
tanga-string

Bij de tanga string is het echter het geval dat het stukje stof wat zich om je middel bevindt een stuk smaller is, waardoor de onderkant van je buik, rug en je love-handles niet bedekt zijn.

tanga-string-achterkant
tanga-string-achterkant

Dit is ideaal voor als je niet de lijntjes van je ondergoed door je kleding wil kunnen zien en vooral je benen flink in the picture wil zetten.

Tanga slip

Een tanga slip is eigenlijk net het tegenovergestelde van een tanga string. Je hebt dunnere bandjes die om je heupen zitten, maar meer stof aan de achterkant wat de billen wat meer bedekt.

Deze slip is erg fijn wanneer je graag meer bedekt wil zijn maar de dikke stof om je heupen niet fijn vindt.

Brazilian slip

Brazilian slips hebben nog weer meer stof dan de bovenstaande slips. Deze bedekken zowel je heupen, liezen en billen.

En, zijn bij de buik nog vrij. Dit model is erg comfortabel wanneer je gevoelig bent voor de spijkerstof van je jeans, deze zullen zo niet in je heupen drukken.

String

De string is een model wat velen wel kennen. Ik heb het al even kort benoemd maar het houdt eigenlijk in dat er zich zo min mogelijk stof bevindt bij de heupen, billen en rug.

En bedekt enkel aan de voorkant goed. Bij de achterkant heeft de string vaak ook een klein bedekt vakje, maar erg veel bedekt hij niet. Je moet ervan houden, aangezien de string vaak wel tussen je billen gaat zitten.

Maar, het is een goede optie als je echt niet wil dat je ondergoed onder je kleding te zien valt. Ook raden we vaak een string aan als je witte of doorzichtige kleding draagt, let dan wel goed op welke kleur je uitkiest! 

Let er ook op dat je string niet te hard in je vel snijdt, dat zie je ook erg als je er kleding over draagt. 

Boxer

De boxer wordt meer gezien als lekker comfortabel ondergoed. Het bedekt de buik, rug, heupen, billen en heeft zelfs korte broekspijpjes die vaak net wat korter zijn dan een korte broek.

Ik raad deze onderbroek voornamelijk aan wanner je in de zomer last hebt van benen die schuren als je een rokje draagt. Kies dan wel voor een boxer met langere broekspijpjes.

Of natuurlijk voor een lekkere chill dag thuis. Ook zijn er veel vrouwen die dit ondergoed prettig vinden tijdens hun menstruatie. Gewoon dragen waar jij je het allerfijnste in voelt!

Cheeky slip

Aan de naam van deze slip zou je het al kunnen bedenken, ùaar deze slip is dus aan de voorkant iets meer bedekkend en het bedekt een smal gedeelte van je heupen, maar laat erg veel bil zien.

Van de achterkant dus bijna net een string. Deze slips zijn perfect als je een string iets te bloot vind maar toch de ondergoed lijnen wil gaan voorkomen. Adieu, visible panty line!

Let er op dat je met dit model vaak wel randjes kan gaan zien omdat het niet helemaal valt als een string. Maar deze zullen uiteraard een stuk minder opvallend zijn als bij een brazilian slip.

Midi slip

De midi slip is ondergoed wat goed bedekt, en vooral bij de buik. Dit ondergoed valt vaak net twee vingers onder de navel en bedekt dus het grootste gedeelte van je onderbuik.

Dit vinden veel vrouwen comfortabel gezien de buik voor veel vrouwen een gedeelte is waar onzekerheid bij kan komen kijken.

Het is simpel weg ook fijn ondergoed wanneer je de knoop van je jeans niet fijn vind zitten op de huid, maar liever geen hemd onder de kleding aan wilt.

Deze slip is trouwens ook echt een reddingsmiddel voor vrouwen die net bevallen zijn: het ondersteunt je post-partum lichaam erg fijn .

Hipster

De hipster is een laag uitgesneden onderbroek, hij bedekt de bil en heup goed, maar niks van de buik en lovehandles.

Vooral wanneer jij een fan bent van korte topjes of laag uitgesneden broeken is dit ondergoed erg fijn in gebruik. Je hoeft je zo nooit zorgen te maken dat je ondergoed boven je broek uit steekt wanneer je bukt of zit.

Tai slip

De tai slip is net als de midi slip bij de buik erg bedekkend. Bij dit ondergoed is het echter het geval dat de stof bij de heupen een stukje hoger is uitgesneden.

Waardoor er een groter stuk van je billen onbedekt is. Deze slip laat je figuur op de beste plekken bloot en geeft vaak veel zelfvertrouwen mee.

Maxi slip

De maxi slip is erg bedekkend als het gaat om de buik, love-handles en billen. Hij is tot de hoogte van je navel en vaak nog net wat hoger en bedekt bijna de complete bil.

Dit model is vaak ook in de corrigerende versie te vinden, wat inhoudt dat je figuur net wat meer gevormd wordt tot een zandloper.

Dit ondergoed is comfortabel, en houdt rekening met onzekerheden. Ook is deze weer erg fijn wanneer je last hebt van je broeksknoop die tegen je lichaam schuurt.

V-shape slip

De v-shape slip houd precies in wat de naam ook eigenlijk zegt. Zowel aan de voor als achterkant heeft deze slip de vorm van een “v”.

Dit zorgt er voor dat je heupen goed bedekt zijn, en je buik, billen en rug wat minder. Een fijne slip als je die love-handles goed wil bedekken, maar wel wat meer van je figuur wil laten zien.

Wist je trouwens dat een v-shape slipje ervoor zorgt dat je benen langer lijken en je meer een zandloperfiguur krijgt? Het is daarom echt mijn favoriete soort slipje! 

Lange shorts

De lange shorts zijn al jaren lang bekend, ze gaan ver terug in de tijd.

Dit ondergoed is te vergelijken met een boxer, maar dan met wat langere broekspijpen en deze zit niet strak om je lichaam, maar een stukje losser.

Dit ondergoed is fijn voor bijvoorbeeld het slapen, of in de winter met een wijde outfit. Met strakke kleding raad ik dit ondergoed niet aan, gezien de stof erg dik is en dit de kleding vreemd kan laten gaan zitten.

Naadloze slip

De naamloze slip, ook wel invisible underwear genoemd is ondergoed wat ontworpen is om op geen enkele manier zichtbaar te zijn door je kleding heen.

Dit komt omdat er dus geen naad in het ondergoed zit. Deze naamloze slip is er in alle soorten en maten, van string tot maxi slip.

Het ondergoed voelt zacht aan en wordt vaak van polyester gemaakt. Geen ideale slip dus als je snel last hebt van een vaginale schimmelinfectie, zweterigheid of bacteriële vaginose! 

Shorts

Shorts zijn vergelijkbaar met boxers, maar vaak ook zonder naad, en wat strakker om je lichaam heen.

Wederom perfect voor onder een rokje, en bedekt alles goed. Ik raad de short niet aan onder een strakke jeans of legging, aangezien je de onderste lijnen op je bovenbenen hier goed in terug ziet en dat geeft een onnatuurlijk effect.

Tailleslip

De tailleslip is een, vaak met kant afgewerkte, slip die de buik, lovehandles en onderrug goed bedekt.

Wel laat hij de billen grotendeels onbedekt. Mooi ondergoed met een sexy ondertoontje wat niet te veel bloot geeft. Vergelijkbaar met de midi slip.

Hotpants

Hotpants zijn vaak highwaist broekjes met hele korte pijpen die net onder de bil langs lopen.

Bij dit ondergoed hoef je absoluut niet bang te zijn dat je een te kort rokje of broekje er overheen draagt want het valt zeker niet op.

Dit is fijn bedekkend ondergoed wat ideaal is voor als jij comfortabel de deur uit wil.

C-string

De C-string is misschien iets wat je nog niet bent tegengekomen. Het is een string zonder touwtjes op de heupen wat doormiddel van de buigbare harde vorm die er in zit goed blijft zitten.

Het kan een oncomfortabel idee zijn wanneer je hier nog geen ervaring mee hebt, maar oefening baart kunst en dit soort ondergoed is super wanneer jij een jurkje draagt waarbij je heupen blootgegeven worden.

Je ziet zo geen lijntjes van je ondergoed, want ja die zijn er niet.

G-string

De G-string is een nog schaarsere versie van de string, bij de string heb je aan de achterkant, zoals ik vertelde, vaak nog een bedekt vakje.

Bij de G-string heb je dat niet. Daar zit alleen aan de voorkant een lapje stof, en de rest is dun koord. Om zo minimaal mogelijk te kunnen zien door je kleding heen.

Zwangerschapsslip

De zwangerschapsslip is een hoge slip die de hele buik en rug bedekt. Hoeveel het de billen bedekt verschilt nog wel eens van merk tot merk.

Bij dit ondergoed draait het er voornamelijk om dat de stof bij de buik gevormd wordt door middel van bijvoorbeeld elastiek wat ondersteuning biedt aan de zwangere buik.

Dit kan erg verlichtend zijn voor vrouwen die zwanger zijn en bijvoorbeeld rugklachten hebben, of simpel weg de buik te zwaar vinden worden.

Menstruatieslip

De menstruatieslip heeft ook geen vaste vorm, je vindt ze in allerlei soorten. Deze slip heeft een bepaald materiaal wat het bloed van de menstruatie opneemt en vasthoudt. Waardoor je niet doorlekt en geen andere producten hoeft te gebruiken.

Op het eind van de dag doe je hem in de wasmachine (wel maar op 30 graden)  en hij is zo schoon. Dit is iets wat jouw voorkeur moet hebben en wat je gewoon eens een keertje moet testen.

Voor de een is dit een perfecte uitkomst, de ander vind het niet fijn. Een kwestie van uitproberen dus.

Incontinentieslip

De incontinentieslip is praktisch het zelfde als de menstruatieslip maar met andere doeleinden.

De slip vangt urine op en houdt het vast. Je kan de slip dus zo weer uitwassen en opnieuw gebruiken. Het is prettig voor het milieu en voor de portemonnee als je het vergelijkt met wegwerp incontinentiemateriaal wat je elke keer weer opnieuw aan moet schaffen en weg moet gooien.

Boxerstring

De boterstring valt aan de bovenkant als een boxer en aan de onderkant als een string. Het bedekt dus voornamelijk de buik, rug en love-handles en bedekt weinig van de billen.

Dit ondergoed vormt dus ook een zandloper figuur.

V-string (V-shape)

Ik heb het al even eerder gehad over de V-shape slip, en de V-shape string is eigenlijk praktisch hetzelfde.

Hij bedekt de love-handles goed en de buik en rug wat minder. Het enige verschil zit hem er in dat de bil nog minder bedekt wordt en dus van onder valt als een string. Wanneer je de V-slip dus nog net iets te veel vindt bedekken, is de V-string perfect voor jou.