De mooiste lingeriemerken voor grote cupmaten

(Last Updated On: May 28, 2022)

De mooiste lingeriemerken voor grote cupmaten

Grote-maten-bhs-merken
Grote-maten-bhs-merken

Photo by Danijela Prijovic on Unsplash

Wat is een grote cupmaat?

Vanaf welke maat kun je spreken van een grote cupmaat? Er is geen officiële grens, maar vanaf cup D of E is sprake van een grote cupmaat.

Natuurlijk hangt het ook af van de proporties van het lichaam. Bij iemand van 1.55 m. zal een cup D behoorlijk groot zijn, terwijl een vrouw van 1.85 m deze maat niet als groot zal ervaren.

Dat het hebben van een grotere buste niet hoeft te betekenen dat je saaie bh’s moet dragen, blijkt wel uit het aanbod van de merken, die hieronder worden beschreven.

Er zijn volop leuke, elegante, sexy en sportieve modellen voor de vrouw met een vollere cupmaat. Het belangrijkste is natuurlijk dat de bh voldoende steun geeft en comfortabel zit.

Want een bh kan nog zo mooi zijn, als hij niet lekker draagt, zul je hem in de kast laten liggen.

Minimizer-bh’s

Wat zijn minimizers? Minimizers maken de borsten optisch, dus voor het oog, kleiner. Zoals je een kleine boezem soms wat meer accent kunt geven met een push-up bh, zo kun je een grotere boezem wat kleiner laten lijken, bijvoorbeeld omdat je een bepaald jurkje of topje wilt dragen, waarbij dat mooier staat.

Het verkleinen van de borsten gebeurt door de constructie van de cup. De cup omvat de gehele borst en is dus geen balconnette of een ander model dat de borst maar gedeeltelijk bedekt.

Alleen door de buste geheel te omvatten met textiel kan de minimizer zijn werk doen. Door middel van een ingenieuze opbouw drukt de cup de borst in een bepaalde vorm, waardoor de boezem kleiner lijkt.

Het komt erop neer dat het borstweefsel en het vet beter verspreid worden en niet naar voren of omhoog geperst worden.

Waar moet je op letten bij aankoop?

Zeker als je een grotere cupmaat hebt, moet je niet zomaar op de gok een bh kopen.

Het is essentieel dat je bh goed zit en de juiste steun biedt. Allereerst is het dus van belang dat je exact weet welke maat je hebt. Meet dit zorgvuldig, aan de hand van de aanwijzingen die soms per merk kunnen verschillen.

Lees ook zeker ons artikel over de juiste bh-maat!

Als je een bh voor een grote cupmaat koopt, moet je nog op een aantal andere zaken letten.

Belangrijk is, dat de bandjes niet te dun zijn, waardoor ze in de schouders kunnen snijden. Als de bandjes gepolsterd zijn, is dat nog fijner.

Ook moet je opletten of de borst wel helemaal in de cup past en er nergens overheen puilt.

Ook moet je ervoor waken geen té grote cup te kiezen. De cup moet glad en vlak om de borst zitten. Ga ook in verschillende houdingen staan en zitten als je de bh past. Je kunt dan ontdekken hoe de bh zich in het dagelijks leven zal houden.

Bij het aantrekken moet je even voorover hangen, zodat de borst op de juiste wijze in de cup terecht komt (vallen, eigenlijk). Als je dan weer overeind gaat staan zou de bh precies goed moeten zitten.

De mooiste lingeriemerken voor grote cupmaten

Hieronder vind je de mooiste lingeriemerken voor grote cupmaten die op dit moment te koop zijn.

Het zijn allemaal kwalitatief hoogwaardige merken met elk hun eigen kenmerken. Je zult er zeker een bh naar je smaak kunnen vinden, of je nu van sportief of van romantisch houdt en of je nu een ruim of een wat kleiner budget hebt.

Prima Donna

Elegante prints en mooi kant. Veel vrouwen bevalt dit luxe merk uitstekend, omdat de bh’s er helemaal niet uitzien als “grote maten bh”.

De modellen zijn van een Italiaanse elegantie, die je echt een vrouwelijk gevoel geven. Er zijn bh’s in mooie kleuren, al dan niet geborduurd. Bijna te mooi om onder je kleding te verstoppen. De pasvorm is uitstekend en de bh’s zijn vrijwel altijd voorzien van een beugel.

Hou rekening met een hoger budget voor deze bh’s. Reken dat je gemiddeld rond de 100 euro kwijt bent voor een bh van Prima Donna. 

Freya

Freya is een voordelig merk met goed zittende bh’s, o.a. vaak voorzien van een goede zijsteun. Als dat is waar je behoefte aan hebt, dan zijn dit dé bh’s voor jou.

Door de zijsteun worden je borsten enigszins naar voren geduwd, wat een afslankend effect heeft.

De bh’s van dit merk hebben vaak een mooie, gladde afwerking maar er zijn ook leuke bewerkte modellen.

Elomi

Dit is een Engels merk met bh’s voor de vollere vrouw, die zich daar niet voor schaamt.

Er zijn dus sexy ontwerpen met extra bandjes om het geheel vrouwelijker en spannender te maken.

Veel zwart en gladde stoffen maar ook andere kleurtjes. Volop keuze dus voor iedereen die houdt van licht erotische lingerie en gezegend is met een volle boezem.

Prima Donna Twist

Dit is het fashion-merk van Prima Donna met jongere modellen.

De bh’s geven voldoende support voor de grotere cup en zijn van hoogwaardige materialen vervaardigd.

De hippe, speelse ontwerpen zijn creatief en geven voldoende ondersteuning, ook voor de grotere buste.

Annadiva

Annadiva is een webwinkel én heeft een reeks fysieke winkels. Je kunt er terecht voor luxe lingerie van verschillende merken en ook voor luxe bh’s in grotere maten.

Ben je dus op zoek naar een bh met een grotere cup, dan kun je bij Annadiva terecht. Er is ruime keuze in diverse prijsklasses.

Ook hebben ze sinds kort hun eigen merk bh’s, dus zeker de moeite om deze eens uit te proberen. 

Sassa

Sassa is een zeer betaalbaar merk en het heeft een aantal goede minimizers in de collecties.

Verwacht hierbij geen kant en borduursels. Het zijn zeer functionele bh’s, die precies doen wat ze moeten doen, namelijk de buste een cupmaat kleiner laten lijken.

De stof omsluit de gehele buste en verdeelt het volume zodanig, dat het juiste effect bereikt wordt.

Lisca

Lisca is een merk met luxe lingerie van hoge kwaliteit maar is zeer betaalbaar.

De bh’s zijn niet speciaal voor grote maten maar de maten lopen wel door tot grote cupmaten.

De pasvorm is uitstekend en en de bh’s zitten comfortabel. Dit merk bestaat al meer dan 65 jaar.

Gossard

Gossard is een befaamd merk voor luxe, elegante lingerie. De bh’s zijn gemiddeld tot hoger geprijsd.

Er is een grote serie bh’s voor grote cupmaten. Volop keuze dus in modellen, kleuren en materialen.

Er zijn prachtige grote bh’s in felle tinten en er zijn bh’s met en zonder cups en ook sport-bh’s.

Goddess

Goddess is een Amerikaans merk met gemiddeld geprijsde lingerie. Ook voor grote maten zijn er bh’s die mooi zitten en er prachtig uitzien.

Ze hebben cups die de borsten helemaal omsluiten. Ze beschikken over side support, waardoor de buste weer naar voren gericht worden.

Het model Kayla van dit merk is hier een voorbeeld van en het de gladde stof maakt dat de bh ook onzichtbaar is onder dunne kleding.

Ewa Michaelak

Ewa Michalak bh´s hebben een afwijkende maatvoering. De omvang is namelijk in EU maten en de cup in UK maatvoering.

Dat moet je even weten, maar dan heb je ook ruime keuze uit mooie bh’s, ook voor grote maten.

De bh’s hebben vaak een smalle beugel en een cup die zelf goed ondersteunt. De bh’s vallen in het algemeen klein uit, dus koop liever één maat groter dan je gebruikelijke maat.

Nog beter is het natuurlijk om alles nog eens goed op te meten, zodat je zeker weet dat je een bh koopt die goed past en lekker zit.

Ewa Bien

Ewa Bien brengt lingerie, speciaal voor de vrouw met een vollere cup. De modellen van de bh’s zijn een beetje vergelijkbaar met de ontwerpen van de bh’s van Prima Donna.

Je ziet dus veel fraai kant, mooie beugel-bh’s met een ronde, transparante cup en heel veel kleuren en originele borduursels.

Als vrouw met een grote cupmaat kun je hier dus echt je hart ophalen, zeker als je houdt van kleurrijke, elegante lingerie. De prijzen zijn gemiddeld tot iets hoger, maar dat zijn deze mooie bh’s zeker waard.