Mijn favoriete aankopen tijdens de quarantaine (Corona-favorieten?)

(Last Updated On: June 13, 2022)

Gekke titel, ik weet het. Maar: dit zijn de aankoopjes die ik de laatste weken gedaan heb Ă©n die ervoor gezorgd hebben dat de weken in quarantaine / lockdown door Covid-19/ coronavirus veel aangenamer waren.

Anyway, het is een laaaang artikel geworden… pak er eventjes lekker een koffietje of thee bij 😉 Dit maakte de lockdown en quarantaine door Covid-19/ Coronavirus voor mij ietsje aangenamer.

Het spreekt natuurlijk voor zich dat het belangrijkste en fijnste mijn lieve vriend en kat zijn geweest, mijn fantastische ouders en schoonouders en al onze lieve vrienden waar we regelmatig mee videobelden.

Zalige pyjama’s van Hunkemöller

Hah, waar is de tijd dat ik een Hunkemöller-ambassadrice was, zeg… laaaang geleden 😉 Ik kocht vorige zomer een hĂ©Ă©rlijk nachtkleedje van modal en ik was verkocht: het hield me zalig fris tijdens de hittegolf die er toen was.

De eerste weken van de quarantaine was het erg warm weer, en miste ik een zachte, dunne en toch wat geklede en sexy pyjama. Veeleisend, moi? 😉 Ik herinnerde me deze pyjama van Hunkemöller en kocht er eentje. Snel volgde een tweede en derde in bordeauxkleur…

Hunkemoller modal pyjama
Hunkemoller modal pyjama

Beetje jammer dat het model haar armen net daar houdt: daar zit net een mooie kanten band die wat doorschijnt.

Modal nachtjurkje van Hunkemöller… op Vinted

Nog beter: dat ene nachtkleedje waar ik jullie al over vertelde? Die vond ik in mijn maat op Vinted voor maar 5 euro! Nog nooit zo snel op ‘kopen’ geklikt, hahaha! Very happy met dit aankoopje!

Hunkemoller slipdress
Hunkemoller slipdress

Lees ook: Vinted ervaring / Vinted Fraude

Leuke kaartjes om op de post te doen

In de supermarkt kocht ik leuke kaartjes om op de post te doen: voor Moederdag, de verjaardag van mijn schoonmoeder, (mijn lief was ook jarig in lockdown, maar zijn kaartje had ik al bijna een volledig jaar in huis: lang leve die ene schuif waar mijn lief niet in mag kijken ;)), tussendoor stuurden we ook nog kaartjes naar onze grootouders en mijn ouders,… ik ben echt wel fan van brievenbuspost en vind het leuk om zo nu en dan een mooi kaartje te sturen.

Nieuwe catnip & co voor Maya

Bij kattencafe Dreamcatchers in Gent – waar ik al jarenlang trouw en trots lid van ben, samen met een supergoede vriendin en mede awesome catmom – spotte ik dat je via mail een bestelling kon plaatsen. Maya heeft een bepaald speelgoedje waar ze graag mee speelt, maar die rook niet sterk genoeg meer. Dus plaatste ik gelijk maar een bestelling met enkele potjes: kattenkruid (catnip), en nog 2 andere soorten. Heel blij dat ik zo het kattencafĂ© kon steunen Ă©n leuk detail: de neef van mijn lief die daar vrijwilliger is, kwam het brengen. Topservice! 🙂

Ook voor Maya: kattenzand en katteneten

Omdat we zo min mogelijk met de auto rijden (deels ecologisch, grotendeels door mijn nog steeds aanwezige rij-angst) en het kattenzand en katteneten van Maya online kopen, hadden we voor de quarantaine en co begon, een flinke voorraad voor Maya. Dat was een van mijn allereerste zorgen: wij kregen ons eten nog wel geleverd via foodboxen, maar had Maya nog wel genoeg? Ik ben heel blij dat we niet ook nog eens voor haar veel moeite moesten doen om eten etc in huis te halen terwijl er op dat moment véél gehamsterd werd. Daarnaast heeft ze een erg gevoelig maagje en darmen en eet ze speciale brokken: die waren zelfs een tijdje gewoon niet te krijgen.

Hoewel ik redelijk minimalistisch ingesteld ben, is dat dus voor mij wel een teken geweest om er altijd voor te zorgen dat we een gezonde voorraad in huis hebben voor onze kleine pruts.

Comfortabele broeken

Ik deed een challenge met mezelf tijdens de quarantaine en lockdown: om mezelf wat meer te dwingen mezelf ‘s ochtends om te kleden en niet de hele tijd in pyjama te zitten, moest ik al mijn kleding een volledige dag dragen.

Klinkt misschien erg gek, maar het hielp! Plus: je komt er na een dag Ă©cht wel achter of je bepaalde kledingstukken oncomfortabel vindt, of je je goed voelt na een hele dag,… veel meer dan wanneer je het snel-snel nog een keertje past.

Na die challenge kwam ik erachter dat ik niet veel luchtige zomerse broeken had. Diegene die ik had, waren ofwel van linnen en kreuken snel, of waren van dik polyester. Tijd dus om daar verandering in te brengen. Ik kocht op Vinted een superfleurige broek met plantenprint en bestelde een lichtere joggingbroek in combatstijl in het zwart bij C&A. HĂ©Ă©rlijke dingen! Samen met mijn nieuwe pyjamabroeken erg vaak aangetrokken!

Foodboxen: Marley Spoon en Hello Fresh

We zijn sowieso al enkele maanden zwaar fan van maaltijdboxen die aan huis geleverd worden, maar tijdens deze hele coronacrisis waren ze een klein godsgeschenk. Laat ik het zo zeggen: na ieder bezoek aan de supermarkt heb ik me zo godsgruwelijk geĂ«rgerd aan alle debiele mensen die geen afstand kunnen houden, dat ik ze het liefst van al zou meppen met mijn handtas. Da’s zo ongeveer mijn ‘mood’ post-boodschappen-doen. Bloedhekel aan boodschappen doen, dus (sowieso al, maar het kon dus nog erger ;)). Mensen blijken dus echt gatachterlijk te zijn.

 

review-marley-spoon
review-marley-spoon

Om maar te zeggen: ik keek hĂ©Ă©l erg uit naar de bezorging van ons eten. We hebben regelmatig afgewisseld tussen Marley Spoon en Hello Fresh en eigenlijk hoefden we alleen maar naar de winkel voor wat drank (in ons geval is dat Cola, een gewoonte die ik vooral beter af zou leren), beleg,… de Ă©chte basic dingen. Gelukkig heb ik een schat van een schoonmoeder die heel regelmatig wat extra boodschappen voor ons meeneemt, waardoor we niet iedere week boodschappen moeten doen <3

Lees ook: onze Marley Spoon ervaring

Taarten van Julie’s House

In het Gentse zijn ze superbekend: de taarten van Julie’s House! Een goede vriendin van ons was jarig geweest en kon wel een opkikkertje gebruiken: we bestelden een zalig setje red velvet cupcakes voor haar (het moment dat die geleverd werden en haar man dat voor ons filmde, het moet ongeveer een van de mooiste momenten de laatste weken geweest zijn <3) en ik liet hier voor mijn lief een cheesecake Ă©n DIY taartpakket leveren. Met als boodschap: voor mijn heet pateeke. Wat de bezorger dus Ă©cht tegen mijn lief heeft gezegd: “Aha, jij zal dan het heet pateeke zijn. Da’s voor jou!”. Fantastisch! 😀

ps: mijn bakskills zijn nog steeds redelijk onbestaand: ik heb het geflikt om de taart te laten aanbranden… waardoor we maar brokjes en hoopjes taart gegeten hebben.

Violetjes en nog meer snoep

Noem het afkicken, maar er waren geen violetjes (mijn favoriete snoepjes) meer in de supermarkten te vinden. Als ik nu 1 ding crave als dat lijf van mij stress heeft, of PMS,..: violetjes. Weird flex, but ok. Dus euhm. Ik kocht gelijk maar 3 kilo en nog wat ander snoep.

Mijn lief ziet mij nu extra graag, denk ik. Hij gaat in ieder geval méér van mij hebben om graag te zien, hehe.

Onze grote, grote bestelling van de Wereldwinkel (Oxfam)

Mijn mijnheer het lief heeft een grappige familietrek: ze zijn gĂ©k op zoet beleg op hun boterham ‘s ochtends. Bibi hier houdt meer van hartig (net zoals de meeste partners in de familie, erg grappig). Ik wist dat ik sommige boodschappen bij de buurtsupermarkt kon gaan halen, maar daar hebben ze onze favoriete choco en honing niet. Enter: klein beetje paniek.

Tot ik besefte dat de Wereldwinkel een webshop heeft – en een hele fijne – en dat me ineens het ideale moment leek om ook onze favoriete volkoren rijstnoedels te kopen. Mijn favoriete snoepjes, frisdrank,… euh. Je ziet de foto, je begrijpt me vast wel. Ja, ik heb choco en honing gehamsterd voor mijn lief. Maar het was wĂ©l voor een goed doel, hah! Ohja, en koffie. Veel koffie om te testen!

Ecologisch afwasmiddel en een was-ei

Tijdens de eerste week van de quarantaine konden er nog verbouwingen doorgaan, dus lieten wij de onze doorgaan (het was voor onze bijbouw, dus geen enkel probleem qua Covid-19). Dat hield wel in dat we onze koelkast en co moesten verhuizen naar andere plaatsen in de woning, die stonden in de bijbouw. Adieuuuu wasmachine, hello iedere avond de afwas doen.

Kijk, ik zou geen goede blogger zijn, moest ik daar geen kansen zien liggen, toch? Ik bestelde dan gelijk maar enkele flessen ecologisch afbreekbaar afwasmiddel. En tja, ik was toch al bezig… nog enkele andere spulletjes zoals een was-ei. Meer daarover later!

Onze Airfryer

Yasss, heerlijk ding. Technisch gezien heb ik onze Airfryer gekregen en niet gekocht, maar oh… wat hebben we die al regelmatig gebruikt! Vooral mijn mijnheer het Lief is er extra blij mee: we hebben door mij geen friteuse in huis (ik vind dat zulke vieze dingen) en op zich kan je hapjes en co gemakkelijk klaarmaken in de oven, het is toch niet helemaal hetzelfde. Nu kan hij dus ‘s avonds zijn favoriete partymix in de Airfryer mikken = happy boyfriend!

 

Enkele nieuwe t-shirts

Tijdens het dragen van al mijn kleding viel me op dat ik niet veel losse, zomerse t-shirts had om te dragen. Daar moest dus verandering in komen, ik had letterlijk niets om te dragen qua shirts tijdens het lekkere weer. Ik kocht er 3 van Esprit en eentje via Vinted.

Plastic huishoudhandschoenen en DIY mondmaskers

Ik begon in de eerste dagen van de lockdown mondmaskers te naaien (en wist weer exact waarom ik zo’n hekel aan naaien heb). Ze waren zo slecht gelukt, dat ik ze helaas voor ons heb moeten houden (eigenlijk was het plan om ze te geven aan onze gemeente, zodat het terecht kon komen bij mensen in de zorg etc,…). Ik droeg ze zelf al heel vroeg als ik boodschappen ging doen (en werd ongelofelijk scheef bekeken). Ik had hier ook nog een stapeltje huishoudhandschoenen en droeg die ook vaak tijdens het boodschappen doen: ze zijn gemakkelijk te herbruiken (ik steek ze in heet water en ontsmettingsmiddel) en zo bespaar je weer plastic.

Zachte handzeep

Ik schreef al een artikel over zachte handzepen en blijf erbij: dat heeft onze handjes echt wel gered tijdens deze periode waarin we meerdere keren per dan onze handen moesten wassen, samen met een echt goed hydraterende handcrĂšme.

Fantastische sneakersokken

Omdat het zulk lekker weer was in maart, april en mei, haalde ik mijn favoriete Veja sneakers weer boven. Wat bleek? Ik had geen enkel paar sokken om daar fijn in te dragen: al mijn sneakersokjes zakten oftewel af, of zaten niet fijn,… Toen herinnerde ik me dat een vriendin me een Instagram-advertentie had laten zien van sneakersokken met een dikke rand vanachter. Die kon ik niet terugvinden, maar vond wel hetzelfde type sneakersokken in deze shop. Ik bestelde eerst een paar om te testen en was super enthousiast. Er volgden dus nog enkele paren 😉

Rozenstruiken, bloemenzaadjes, Dahlia’s,…

Het weekend voor we in lockdown/quarantaine gingen, had ik nĂ©t een bestelling binnengekregen met rozenstruiken, bloemenzaadjes, dahliaknollen,… (dat lees je in dit artikel over onze tuinupdate) en had ik alles in potten geplant.

Waarom in potten? Er zouden nog verbouwingswerken aankomen waardoor er werkmannen en misschien wel kleine machines door onze tuin moesten: het zou dus een beetje stom zijn om deze mooierds al in de volle grond te gaan plaatsen, waar ze misschien in de weg zouden staan. In potten planten, it is! En ze hebben het echt heel goed gedaan!

koeman-planten-bestelling
koeman-planten-bestelling

Het was mentaal ongelofelijk fijn om iedere dag alles weer een beetje meer te zien groeien, zeker omdat ik tijdens de eerste weken van de quarantaine echt ontzettend heb afgezien mentaal: ik had ongelofelijke heimwee naar Lier, miste mijn ouders verschrikkelijk en was continu bang en had last van paniekaanvallen. Dan eventjes met mijn vriend in de tuin gaan zitten en enthousiast worden omdat je zaadjes ziet kiemen en er mini-blaadjes groeien, is heel fijn.

Oploskoffie om Dalgona koffie te maken

Tijdens mijn eerste winkeltripje tijdens de crisis wilde ik heel erg graag Dalgona coffee (mijn Dalgona koffie recept) gaan maken en nam een klein potje nescafé mee. Ik begon te experimenteren met verschillende manieren om de ijskoffie te maken (al deed ik er nooit ijs in, mijn tanden kunnen daar niet zo goed tegen).

dalgona-coffee-recept
dalgona-coffee-recept

Wekenlang maakte ik ‘s ochtends deze koffie als kleine ochtendroutine en het deed echt deugd om toch iets van routine te hebben, zeker op de momenten dat ik tijdelijk werkloos was.

Nieuwe skincareproducten van Paula’s Choice

Hebben jullie ook gemerkt hoe iedereen ineens zijn of haar huid ging verzorgen? We moesten minder gaan werken (nuja, sommigen onder ons toch), konden niet meer naar buiten om iets leuks te gaan doen dus droegen we minder make-up en gingen we massaal aan de skincare. Bij mij waren er best wat producten opgeraakt en ik bestelde mijn favoriete skincareproducten opnieuw (er was korting tijdens de National Glamour Day).

Ik besliste dus om voor de zoveelste keer mijn Paula’s Choice producten nog maar eens aan te vullen 🙂

Lush: bodylotion en verpakkingsloze douchegel

Deze had ik al eventjes in huis en daar was ik héél blij mee: na enkele weken zaten we namelijk zonder bodylotion of handcrÚme en moest je weken wachten op een pakketje.

De verpakkingloze douchegels (die zie je hieronder in actie:)

Onze nieuwe matrassen

Dankzij een hele fijne samenwerking hadden we nieuwe matrassen in onze logeerkamer. Omdat ik me tijdens de eerste dagen van de quarantaine heel angstig voelde, hebben mijn vriend en ik in de logeerkamer geslapen (dat is mijn oude slaapkamer toen ik nog op mezelf woonde) en konden we gelijk die nieuwe matrassen testen. We hebben heerlijk geslapen en dat op zich deed al enorm veel deugd!

Bullet journal en knutselspullen (acrylgieten,…)

Om te ontspannen heb ik regelmatig wat in mijn bullet journal gewerkt (hoe begin je een bullet journal) maar ook regelmatig nog aan acrylgieten gedaan of gewoon wat met mijn acrylverf gespeeld.

Ik heb op Bol nog enkele van mijn favoriete kleuren bijbesteld, maar omdat hier in België de winkels gesloten waren zoals de Action (daar haal ik meestal mijn verf en pouring medium), was ik blij dat ik nog een voorraad had.

Audible: Ontspullen, declutteren en ademruimte creeëren

Jullie weten vast al wel dat ik een hele grote fan ben van ontspullen en declutteren. Marie Kondo’s spark joy is zo ongeveer mijn mantra, haha! (Lees hier: Marie Kondo Spark Joy review) Ik ben er dan ook echt ingevlogen het eerste weekend dat we thuis moesten blijven: ik ontspulde en poetste het huis van boven tot onder nog eens heel grondig. Als er dan toch een lenteschoonmaak moest gebeuren, kon ik het maar doen nu ik me nog goed voelde – stel dat ik toch ook ziek zou worden?

Tijdens dat ontspullen luisterde ik regelmatig naar een audioboek op Audible (lees ook: Audible ervaring / Audible review)

Herontdekking van Netflix

Ik keek zoals ongeveer de halve wereldbol naar Tiger King en was verbaasd over alle drama, maar het was wel een fantastische docu/serie om ook met je vrienden over te babbelen.

 

Welke items of tips hebben jouw leven tijdens deze bizarre periode fijner gemaakt? Laat het zeker weten hieronder in de comments!