Vloerkleed trends voor 2021

(Last Updated On: February 14, 2021)

Wil je graag een nieuw vloerkleed in je interieur, maar weet je niet zo goed wat je leuk zou vinden staan in je interieur? Daarom sommen wij graag de vloerkleed trends voor jou op, zo kan je zien wat er het komende jaar trendy is, en of daar trends tussenzitten die jij graag in jouw huis wilt terugzien.

trends-vloerkleden
trends-vloerkleden

Vloerkleed trends 2021

Ronde vloerkleden

Een interieurtrend die echt alomtegenwoordig is, zijn de ronde vloerkleden. Hier thuis hebben we zo ook een exemplaar liggen, eentje gemaakt uit jute. Het maakt een ruimte gelijk veel minder hard door de ronde vormen en zorgt voor een heel speels accentje in een kamer. Het is eens iets anders dan de typische vierkante of ronde vloerkleden die je anders ziet.

Opvallende kleurblokken

Nog een leuke trend waar wij helemaal fan van zijn: grote kleurblokken in een tapijt. Heel vaak zie je dat er verschillende trends door elkaar gebruikt worden tijdens een seizoen. Zo zal je veel vloerkleden en tapijten spotten die én rond zijn, en werken met kleurblokken en bijvoorbeeld in verschillende kleren jute terugkomen.

Dat maakt het natuurlijk extra leuk om uitgebreid te gaan mixen en matchen met je interieurspulletjes!

Design vloerkleden

Nog een grote trend: design vloerkleden. Om maar te zeggen: we durven dit jaar best wel wat meer geld uit te geven aan een vloerkleed. Zeker omdat een vloerkleed écht de look van je woning helemaal kan veranderen (en hey, je hoeft er je muren niet eens voor te schilderen, handig, toch?).

Vloerkleden met prints

Al enkele jaren zagen we dat geometrische prints steeds vaker terugkwamen in ons interieur: van de leuke nieuwe kaarsenhouder tot in een nieuwe poster aan de muur: overal hebben we nu vloerkleden met printjes.

Het leuke daaraan is dat je ook allerlei prints kan gaan combineren. Was dat enkele jaren helemaal not-done, maar nu is het heel erg hip: het hoeft zelfs niet eens echt leuk bij elkaar te passen.

De comeback van het Perzische tapijt

Perzische tapijten zijn echt aan een comeback begonnen! Maar: het gaat dan wel over de échte Perzische tapijten, geen namaaktapijten. De kleuren, de kwaliteit,… dat is helemaal waar we in 2021 echt volop voor gaan kiezen.

Tapijten en vloerkleden: mix and match

Ook wordt er dit jaar leuk gemixt en gematcht met tapijten en vloerkleden: je kan een groot tapijt samen combineren met enkele leuke kleinere vloerkleden.

Of je kan kiezen voor verschillende kleinere vloerkleden en die samenleggen tot je de grootte hebt van een standaard tapijt.

Donkere vloerkleden

Nog een erg grote hit dit jaar: donkere vloerkleden. Waren de afgelopen jaren voornamelijk lichte en pastelkleuren echt het belangrijkste, zijn dat nu de meer donkere kleuren die op het toneel verschijnen.

De grootste trends onder de donkere kleuren, zijn die van de edelsteenkleuren. Denk aan donker smaragdgroen, donkerpaars, robijnrood,… die kleuren doen het dit jaar echt extra goed.

Terug naar de natuur

In de interieurtrends van dit jaar, zien we dat de natuur heel erg belangrijk wordt: houten meubels, een écht houten vloer, veel planten en bloemen in huis… Kortom: je probeert zo veel mogelijk de natuur in huis te halen!

Ook bij de vloerkleden van 2021 zien we deze trend echt ontzettend duidelijk terugkomen: heel veel van de trendy vloerkleden zijn gemaakt uit jute, bananenvezels,…

Mix van materialen

Nog een bijzondere trend dit jaar: we mixen verschillende materialen! Denk hierbij aan een mengeling van velours met jute. Of een meer ‘pluche’ tapijt met een laagpolig tapijt. Dit type tapijten zorgt voor een echte eyecatcher in je woning!

Lang leve vintage

Samen met de Perzische tapijten, zien we dit jaar ook echt een grote revival van vintage tapijten. Hoe ouder, hoe beter. Maar: ze moeten natuurlijk wel in een goede staat zijn!

Wil je graag een vintage tapijt kopen of heb je je oog laten vallen op een leuk vintage tapijt? Laat het dan ook zeker goed schoonmaken door een gespecialiseerde firma, dan ben je zeker dat je nieuw aangekochte kleed helemaal tip-top in orde is.

Wollen vloerkleden

De stoffen die we dit jaar heel erg vaak gaan terugzien, zijn natuurlijke stoffen. Eentje van deze stoffen, is wol! Jups, een wollen vloerkleed!

Niet alleen supergezellig in je interieur, maar ook heerlijk warm aan je voeten (en: verrassend genoeg ook lekker fris in de zomer). Er bestaan verschillende soorten wollen vloerkleden, een van de meest voorkomende wollen vloerkleden is een vilten vloerkleed.

 

Lees ook: Hoe herken je een echt Perzisch Tapijt?

Lees ook: interieurtrends 2021

Lees ook: trendy kleuren voor in je huis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kinderen-regenachtig-activiteiten

Leuke activiteiten voor een regenachtige dag (kinderen en volwassenen): wat doen als het regent?

Voorgevormde bh’s kopen? Lees eerst onze koopgids!

voorgevormde-bhs