Deze kleuren staan leuk in huis! Trendy kleuren in je woning

(Last Updated On: June 13, 2022)

Deze kleuren staan leuk in huis! Wil je zorgen voor een gezellige uitstraling in huis dan is het noodzakelijk om goed na te denken over de kleuren die je terug laat komen. Niet iedereen heeft evenveel inspiratie als het aankomt op het kiezen van de kleuren.

Om je verder op weg te helpen hebben we hieronder de belangrijkste info op een rijtje gezet over leuke kleuren voor bij jou in huis! Welke kleurencombinaties staan leuk? Wat zijn de nieuwste kleurentrends en kan je ze combineren met de kleuren die je al hebt in je huis?

Groen is een super leuke kleur om terug te laten komen in huis. Mocht je kiezen voor groen dan is het over het algemeen handig om te kiezen voor de donkere kleuren. Deze donkergroene kleuren zijn namelijk makkelijker te combineren met andere objecten in huis zoals bijvoorbeeld een vloerkleed of een bank.

Ook zal je hiermee contrast aan kunnen brengen met de planten in huis. Gifgroen is dan weer eerder een kleur die je kan kiezen om leuke accenten aan te brengen.

  • Metallic kleuren in je inrichting

Een andere optie is om te kiezen voor metallic kleuren voor in huis. Deze kleuren zorgen ervoor dat je een soort industriële uitstraling kunt krijgen in je interieur. Bij het integreren van deze kleuren zou je ervoor kunnen kiezen om lichtere houtsoorten terug te laten komen.

kleuren-huis
kleuren-huis

Denk hier bijvoorbeeld aan onbehandeld pallethout voor een ruwe uitstraling. Naast zilver en grijs zou je ook kunnen gaan voor een kleur als brons.

  • Leuke combinaties met wit

Hoewel wit niet de meest unieke kleur lijkt is het super eenvoudig om te combineren met wit in huis. Wit is namelijk een zeer neutrale kleur. Door dit neutrale karakter ben je in staat om eenvoudig te zorgen voor een bepaalde balans in huis.

Ook ben je dankzij de keuze voor wit voorzien van een fris ogende woning. Je hoeft natuurlijk niet te kiezen voor een zeer vlak soort wit, het is namelijk ook mogelijk om te kiezen voor andere tinten wit. Hier laten we je echt helemaal vrij in.

  • Felle kleuren combineren in huis

Het is ook een leuke optie om te gaan voor de felle kleuren. Van belang bij het gebruik van felle kleuren is wel dat je het juiste contrast weet aan te brengen. Mocht je bijvoorbeeld kiezen voor een zeer felle kleur muur dan is het verstandig om de bank of het vloerkleed wat neutraler te houden.

Op die manier zorg je er niet alleen voor dat de juiste balans aan zal worden gebracht in huis, maar je zorgt er ook nog eens voor dat de felle kleuren beter op zullen vallen.

Met de info uit dit artikel heb je als het goed is een beter beeld gekregen bij het toepassen van bepaalde kleuren voor bij jou in huis.

Dit maakt het een stuk makkelijker om uit te komen bij een interieur wat volledig aansluit bij wat je zocht. Blijf zeker even hangen op deze blog als je meer te weten wilt komen over het aanpassen van jouw interieur in huis en ontdek nog veel meer van onze interieurartikels!