Amerikaanse koelkasten: waarom kiezen voor een Amerikaanse koelkast? (voordelen en nadelen)

(Last Updated On: January 30, 2022)

Amerikaanse koelkasten worden steeds populairder in Nederland. Dit komt omdat deze grote koelkasten veel voordelen bieden. Natuurlijk zijn er ook nadelen verbonden aan een Amerikaanse koelkast. In dit blog hebben we de voordelen, nadelen, prijzen, bekende merken en tips voor je op een rijtje gezet. Als je meer wil weten over een Amerikaanse koelkast, lees dan gauw verder.

amerikaanse-koelkast
amerikaanse-koelkast

Photo by Obi Onyeador on Unsplash

Wat is een Amerikaanse koelkast?

Een Amerikaanse koelkast is een vrijstaande koel-vriescombinatie. De Amerikaanse koelkast is dus een koelkast en een vriezer in een. De meeste Amerikaanse koelkasten hebben een hoop extra’s zoals een ijsmachine en een ijskoude watertap. Amerikaanse koelkasten zijn erg groot, zo hebben ze gemiddeld 385 tot 410 liter koelinhoud en daarnaast 75 tot 270 liter vriesinhoud.

De voordelen van een Amerikaanse koelkast

De Amerikaanse koelkast heeft meerdere voordelen. Om het je gemakkelijk te maken hebben we deze voordelen voor je op een rijtje gezet.

1. Veel opslagruimte

Een Amerikaanse koelkast is enorm ruim en geeft je zo dus veel opslagruimte. Vooral als je een groter huishouden hebt is dat natuurlijk ideaal. Met een Amerikaanse koelkast hoef je je geen zorgen te maken dat je ruimte te kort komt.

2. Strak design

Een Amerikaanse koelkast heeft een super strak en modern design en staat zo mooi in een moderne keuken. De koelkast geeft je keuken een mooie luxe uitstraling.

3. Allerlei leuke extra’s

De Amerikaanse koelkast is bijna altijd voorzien van allerlei leuke extra’s. Denk hierbij aan een handige ijsmachine waarmee je op ieder moment van de dag snel en eenvoudig vers ijs tevoorschijn kan toveren. Of de tap waaruit je heerlijk koud water kan tappen.

De nadelen van een Amerikaanse koelkast

De Amerikaanse koelkast heeft niet enkel voordelen, er zitten ook nadelen aan de koelkast verbonden. Lees hieronder de belangrijkste nadelen.

1. Je verbruikt meer energie

Al zijn Amerikaanse koelkasten relatief energiezuinig omdat tijdens de productie van de koelkasten wordt gewerkt met de nieuwste technieken, ze verbruiken vanwege de grootte toch een stuk meer energie dan de gemiddelde koelkast. Je energierekening zal als je overstapt van een reguliere naar een Amerikaanse koelkast ongeveer stijgen met 25 euro per jaar.

2. Amerikaanse koelkasten zijn duur

Amerikaanse koelkasten zijn een stukje duurder dan gewone koelkasten. Het is dus wel een investering om een Amerikaanse koelkast aan te schaffen.

Hou dus zeker een goede Amerikaanse koelkast aanbieding in het oog!

De prijzen van een Amerikaanse koelkast

Je kan Amerikaanse koelkasten vinden in verschillende prijs categorieën. Je kan bijna altijd wel aanbiedingen vinden en zo kan je in de aanbieding al een koelkast krijgen voor zo’n 500 euro. Het nieuwste model kost je al wel snel over de duizend euro. De prijs is afhankelijk van de grootte, hoe nieuw het model is en wat de functies van de koelkast zijn.

Bekende merken

Er zijn veel merken die Amerikaanse koelkasten aanbieden. De meest bekende merken zijn Bosch, Siemens, Samsung en LG. Al deze merken bieden verschillende modellen Amerikaanse koelkasten aan.

Wil jij graag de laagste prijs betalen voor jouw nieuwe koelkast? Begrijpelijk! Check dan snel alle specs en prijzen op beste-aanbiedingen.nl!

Mijn Amerikaanse koelkast maakt veel lawaai, wat nu?

Je hoeft niet meteen te schrikken als je koelkast geluid maakt. Maakt de koelkast veel lawaai dan is het beste om de winkel waar je de koelkast hebt gekocht te bellen. Luister goed op wat voor soort lawaai het is zodat je dit door kan geven.

Hoe moet ik de waterleiding aansluiten?

Duw de nippel die wordt geleverd bij de koelkast in de waterslang en bevestig het koppelstuk. Het koppelstuk dien je op de kraan te zetten en vervolgens goed aan te draaien. Zo moet het goed zitten.

Verschil gewone koelkast en Amerikaanse koelkast

Het verschil tussen een gewone en een Amerikaanse koelkast zit hem vooral in de grootte en de functies. Een Amerikaanse koelkast is over het algemeen ook een stuk luxer dan een gewone koelkast.