Hoe creëer je een eigen beautyhoekje in huis?

(Last Updated On: April 23, 2023)

Hoe creëer je een eigen beautyhoekje in huis?

Een beautyhoekje in eigen huis. Dat is toch dé droom van alle vrouwen? Een heerlijk plekje om je terug te trekken, je make-up te doen en echt rustig op kunnen starten. Heb jij die droom ook? Maar denk je dat je hier de ruimte niet voor hebt? Of heb je simpelweg geen idee waar te beginnen?

beautyhoekje-maken
beautyhoekje-maken

Photo by Paige Cody on Unsplash

Dan wordt het tijd om die droom nu echt te verwezenlijken. Want geloof ons, een beautyhoekje hoeft echt niet veel ruimte in beslag te nemen. Met een beetje puzzelen is dit in elke woning mogelijk.

Maar hoe begin je? Wat mag je absoluut niet vergeten? In dit artikel lees je alles wat je moet weten.

Goede verlichting

Goede verlichting is natuurlijk noodzakelijk als je je make-up goed wil kunnen aanbrengen. Kies daarom bij voorkeur voor een plekje vlak bij een raam.

Zo kun je voldoende daglicht naar binnen halen. Denk ook na over verlichting voor als het donker is. Als je je make-up wilt verwijderen, is het bijvoorbeeld wel prettig als je over wat extra (sfeervolle) verlichting beschikt.

Een led strip is dan een goed idee. Deze kun je eenvoudig langs de muur laten lopen of onder en boven de make-up tafel bevestigen. Zo geniet je direct van sfeervol en praktisch licht.

Fijne kaptafel

Een beautyhoek is natuurlijk niet compleet zonder kaptafel. Bedenk goed waar je dit plekje precies voor gaat gebruiken. Is het alleen om te make-uppen?

Of wil je hier ook je haar kunnen doen? Dat vraagt natuurlijk direct om andere benodigdheden en dus ook meer opbergruimte.

De ervaring leert: hoe meer opbergruimte, hoe beter. Door de jaren heen verzamel je nou eenmaal heel veel beautyproducten en het is wel zo fijn als het allemaal netjes opgeborgen kan worden.

Je kunt ervoor kiezen om de kaptafel kant-en-klaar te kopen, maar het is ook heel eenvoudig om er zelf één te creëren. Met een plank en een spiegel kom je al een heel eind.

Mooie stoel

Natuurlijk mag jouw beautyhoekje ook echt wel gezien worden. Fleur het geheel daarom op met een echte eyecatcher als stoel. Een comfy stoel waar je uren in kunt zitten. Het is leuk om met de stoel uit te pakken. Zeker als de rest van het hoekje een beetje basis blijft. Zo geniet je direct van meer uitstraling, zonder dat het echt over de top wordt.

De juiste plek

Maar waar ga je dit beautyhoekje realiseren? Het is belangrijk om hier echt een goede plek voor te vinden. De meest gekozen locatie is toch wel de slaapkamer. Dit is immers ook vaak de ruimte waar je je klaarmaakt om de dag te beginnen. Wel zo handig als je hier ook direct jouw beauty routine uit kunt voeren.

Houd er echter wel rekening mee dat er voldoende daglicht aanwezig moet zijn. Je zou het hoekje uiteraard ook elders in huis kunnen maken. Bijvoorbeeld in de woonkamer. Dat geeft juist een hele persoonlijke touch aan de ruimte.