3 tips voor het uitzoeken van een douche

(Last Updated On: May 24, 2022)

3 tips voor het uitzoeken van een douche

Is het de hoogste tijd om je huidige douche te vervangen? Of ben je wellicht met een complete make-over van je badkamer bezig? In beide gevallen doe je er verstandig aan om goed je wensen op een rijtje te zetten. Het aanbod van douches is tegenwoordig namelijk bijzonder uitgebreid.

welke-douche-uitkiezen
welke-douche-uitkiezen

Photo by Curology on Unsplash

Bij het uitkiezen van de douche moet je ook op meerdere factoren letten. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld je budget, maar ook aan de eigenschappen van de douche. Om het uitkiezen zo makkelijk mogelijk te maken, vind je hieronder 3 belangrijke tips.

 

Denk heel goed over het soort douchekop na

Dat de ontwikkelingen niet stilgestaan hebben, blijkt duidelijk uit het huidige aanbod van douchekoppen. Je kunt bijvoorbeeld voor een normale douche kiezen, maar je kunt ook voor een regendouche kiezen. Met een regendouche geniet je van een heerlijk moment van ontspanning. Het water klettert op je hoofd/rug neer en zorgt voor een heerlijk gevoel.

 

Hoeft het van jou niet dusdanig luxe te zijn? Dan kun je ook voor een normale douchekop kiezen. Iets waar je ook nog voor kunt kiezen, is een combinatie van douchekoppen. Zo kun je kiezen voor een regendouche en handdouche in één. Een prima combinatie volgens velen; deze soort douche is erg populair.

 

Bepaal in welke kleur/stijl je de douche wilt hebben

Heb je je keuze gemaakt met betrekking tot het soort douche? Als je bijvoorbeeld voor een regendouche bent gegaan, heb je nu alsnog heel veel keuze. Je kunt namelijk uit allerlei kleuren en stijlen kiezen:

 

  • Stijlen: een douche is niet zomaar een douche, getuige het diverse aanbod. Je kunt voor een stijlvolle douche kiezen, voor een luxe douche en voor een klassieke douche. Dit hangt vooral samen met de vorm van de douche en de afwerking. Hierbij spelen overigens ook de douchewand, tegels en andere onderdelen een cruciale rol.
  • Kleuren: uiteraard zou je ook goed naar de kleuren van de douche moeten kijken. Het gaat hierbij om de douche zelf, maar dus ook om alle bijbehorende onderdelen. Je kunt hierbij denken aan de douchewand, aan de afwerking van de douche en de tegels in de douche.

 

Kijk eens naar een inloopdouche

Iets waar meer en meer mensen voor kiezen, is voor een inloopdouche. Een inloopdouche vond je voorheen alleen in hotelkamers, maar kan nu in elke badkamer perfect verwerkt worden. Zeker als je een relatief grote badkamer hebt, is het aan te raden om voor een inloopdouche te kiezen.

 

Een inloopdouche zorgt voor veel gemak, een fraaie uitstraling en de gewenste veiligheid. Bij een inloopdouche heb je bijvoorbeeld niet meer met een opstapje te maken. Bij een ‘normale’ douche met douchebak heb je daar echter wel mee te maken.