Een bijzondere kerst gegarandeerd!

(Last Updated On: June 13, 2022)

De feestdagen van 2020 zullen hoe dan ook als een bijzondere kerst de boeken in gaan. In deze bizarre tijden zullen kerstborrels, kerstdiners en overige vieringen minder groots uit kunnen pakken. We zullen meer aangewezen zijn op onze kerstdagen binnenshuis. Hoe pakken we dit aan? Wij gingen opzoek naar dé tips voor een onvergetelijke kerst in eigen huis!

Pak groots uit!

Normaal gesproken gaan we tijdens de feestdagen helemaal opgedoft richting het restaurant, kerstborrel of de kroeg. Geen haarsprietje is onbewerkt en make-up glimt in volle glorie, we zijn klaar voor vertrek!

Inmiddels weten we allemaal dat de feestdagen er anno 2020 net iets anders uit gaan zien; geen overvolle kroegen of die gezellige bedrijfsborrel waar alle collega’s dicht bij elkaar staan.

kerstbomen
kerstbomen

(foto: Photo by Benigno Hoyuela on Unsplash)

Ondanks dat de setting net wat anders zal gaan zijn, is het belangrijk om vooral niks te veranderen in de voorbereidende fase! Pak ook thuis groots uit: versier het huis als nooit te voren, zorg dat de rest van het huishouden zich waant in een andere omgeving.

Zorg voor prikkels! Dit is wat ze noemen; the self fulfilling prophecy! Wanneer je er niets aan doet, zal het ook niets worden. Sta je er zelf negatief in, dan zal het ook negatief ervaren worden. Maar gelukkig werkt het En andersom natuurlijk ook; pak groots uit en het zal groots worden! Zaak is dus om er zelf in te geloven dat je het thuis net zo leuk, of beter, nog veel leuker gaat hebben dan in het restaurant of in de kroeg! Geef je helemaal over en ga ervoor, dat is het devies!

Hoe pak ik dit aan?

Ten eerste; een betere kerstsfeer begint bij jezelf! Zorg dat je er beter dan goed uitziet, trek je beste feestoutfit aan en ga de deur in zoals je de deur ook uit zou gaan. Haartjes in de plooi en make up spik en span.

Ten tweede is het belangrijk om je decoratie op orde te hebben. Dat is de basis voor een goede kerstsfeer. Zorg voor veel lichtjes, kaarsjes (zorg voor led kaarsen als het even kan, wel zo veilig), precies sfeer die de kerstdagen zo bijzonder maakt. Juist de kleine setting kan je daarbij helpen; klein, knus en gezelligheid is key!

Naast deze “basis voorwaarden” is het belangrijk dat je een paar eye catchers hebt. Decoratie die de rest niet verwacht, waardoor ze geprikkeld worden. Zo kwamen we online deze roze kerstboom tegen, perfect natuurlijk om de aandacht te trekken! Je zou je kerstdecoratie ook bijvoorbeeld roze met goud kunnen laten kleuren om het een geheel te maken.

Daarnaast kun je je onderscheiden door het persoonlijk te maken. Waar restaurants en horecagelegenheden het voordeel hebben van de massa gezelligheid, kan dat ook hun nadeel zijn. Het is onpersoonlijk en groots. In een kleinere persoonlijke setting zou je kunnen kiezen om kerstmutsen te bedrukken met een leuke persoonlijke boodschap of een inside joke. Op deze manier maak je van de spreekwoordelijke nood een deugd.

Het is dus vooral zaak om zelf overtuigd te zijn van het feit dat het geweldige feestdagen gaan worden. Dat is de sleutel voor succes. Één ding is zeker; in 2020 is een bijzondere kerst gegarandeerd!