Hoe kies je een tuintafel? + soorten tuintafels

(Last Updated On: June 13, 2022)

Hoe kies je een tuintafel?

Een tuin is natuurlijk niet compleet als je geen plekje hebt waar je kunt gaan zitten. Een van de meest noodzakelijke aankopen die je maar kunt maken voor bij jou in de tuin is een goede tuintafel.

Hulp nodig bij het vinden van een tafel voor in de tuin? Lees dan snel verder, we laten het je hieronder namelijk allemaal zien!

Lees ook: tuinmeubelen trends 2022

Lees ook: tuintrends 2022

Lees ook: verlichting in de tuin

Materiaal van de tuintafel

Materiaal van de tuintafel – de belangrijkste factor is het materiaal van de tuintafel. Indien je kiest voor natuurlijke materialen zoals hout dan zal je te maken hebben met extra onderhoud. Dit onderhoud is nodig om het hout in een goede staat te houden. kies je daarentegen voor een tuintafel van bijvoorbeeld metaal of kunststof dan ligt het onderhoud aanzienlijk lager. De beste keuze is natuursteen, echter is dit ook gelijk de duurste optie.

Indien je graag duurzaamheid wilt nastreven maar je niet zoveel zin hebt in veel onderhoud dan is het mogelijk om te kiezen voor de tuintafels van steigerhout. Dit hout kan je namelijk wel zonder problemen buiten laten staan, ideaal materiaal dus voor jouw tuintafel.

Grootte van de tafel

Grootte van de tafel – het spreekt voor zich dat ook de grootte van de tafel erg belangrijk is om in overweging te nemen bij het kopen van een bepaalde tuintafel. Over het algemeen is er aan een tuintafel plaats voor 6 mensen om comfortabel te kunnen eten.

Vier mensen zij aan zij en twee mensen aan de kop van de tafel. Heb je nu een groter gezin dan kan het verstandig zijn om ook gelijk een grotere tuintafel te kopen. Zo zijn er speciale tafels waar je met 8 of zelfs 10 man aan kan zitten.

tuintafels
tuintafels

Het doel van de tafel

Het doel van de tafel – de laatste factor om te overwegen is waarvoor je de tafel gaat gebruiken. Als je van plan bent om bijvoorbeeld een bar buiten te bouwen dan is het niet verstandig om te kiezen voor een houten tafel. Indien er wijn op valt dan kan dit in het materiaal trekken.

Wil je een tafel die je makkelijk kunt verplaatsen dan is het weer niet handig om te kiezen voor een tuintafel van metaal. Denk dus altijd aan het doel van de tafel voor bij jou in de tuin.

Hoe je witte tuintafel onderhouden?

Stel dat je een witte tuintafel hebt gekocht. Hoe kun je deze nu het beste onderhouden? Het is verstandig om jouw nieuwe tuintafel om de zoveel tijd schoon te maken met een borstel met zachte haren. Dit zorgt er namelijk voor dat de laag was op het hout niet wordt aangetast.

Vervolgens kun je door middel van speciale tuinmeubelolie de tafel behandelen. Laat deze olie altijd intrekken en veeg de tuintafel vervolgens af. Belangrijk is om nooit een hogedrukreiniger te gebruiken, dit kan er namelijk voor zorgen dat de witte kleuren af zullen breken. Indien je jouw tuintafel in het wit echt brandschool wilt houden dan hebben we helaas slecht nieuws, een dergelijke tafel zal namelijk altijd een beetje grijs worden (ook door natuurlijke verkleuring in de loop van de jaren).

Soorten tuintafels

Er zijn veel soorten tuintafels, wat het niet gemakkelijk maakt om een keuze te maken. Of je nu houdt van ronde tuintafels, vierkante tuintafels, rechthoekige,… er zal altijd wel een ideale tuintafel voor in jouw tuin te vinden zijn.

 

foto: Photo by Carly Reeves on Unsplash