Hoe kies je de beste kledingkasten voor in de slaapkamer?

(Last Updated On: September 2, 2021)

Hoe kies je de beste kledingkasten voor in de slaapkamer?

 

Een kledingkast is onmisbaar in elke slaapkamer. Toch is het niet altijd even makkelijk om een goede kledingkast te kiezen. Je moet namelijk rekening houden met heel wat details zoals de grootte, de stijl, en natuurlijk het soort kledingkast dat het best past in jouw slaapkamer.

Om jou te helpen met het kiezen van de perfecte kledingkast geven wij je hier alvast een overzicht van de beste soorten kledingkasten voor jou slaapkamer!

kledingkast-uitkiezen
kledingkast-uitkiezen

Inbouwkasten

Heel wat mensen kiezende dag van vandaag voor een inbouwkast, net omdat een inbouwkast helemaal in de muur verdwijnt. Je ziet op zich enkel de deuren van je kast waardoor het lijkt alsof je kast de muur is.

Het is erg makkelijk om de deuren van zo’n inbouwkast aan te passen aan het decor en over het algemeen lijkt je ruimte ook groter wanneer je voor een inbouwkast kiest.

Een van de grote voordelen van een inbouwkast is net dat je uit heel wat verschillende soorten deuren kan kiezen. Je kan kiezen voor effen witte schuifdeuren, maar evengoed voor deuren met een spiegel of glazen en gelakte deuren.

Het grote nadeel van een inbouwkast is dat je de inbouwkast niet gewoon even kan verplaatsen. Totdat je een grote renovatie uitvoert en de kast er helemaal uithaalt zal je altijd met de inbouwkast moeten werken.

De enige echte aanpassingen die je kan uitvoeren zijn de configuratie binnenin de kast en het plaatsen van nieuwe deuren.

Als je op zoek bent naar goedkope kledingkasten, zijn inbouwkasten vaak niet de goede oplossing voor jou.

Walk-in-closet

Tegenwoordig zijn walk-in-closets erg populair. Een inloopkast is als opbergruimte op zich handiger dan een kast. Je kan er namelijk heel wat verschillende dingen in opbergen, en indien je een walk-in-closet op maat laat maken kun je zelfs kiezen voor speciale compartimenten voor handtassen en schoenen of lades voor dassen en horloges.

Op zich is een walk-in-closet erg handig omdat je een plek hebt waar je kleren uit het zicht hangen en waar jij lekker relaxed je kleren kan aandoen.

Daarnaast wil een walk-in-closet ook zeggen dat je kleren een plek hebben buiten de slaapkamer. Op die manier ligt je slaapkamer er over het algemeen ook heel wat netter bij.

Schuifdeurkasten

Indien je een kleine slaapkamer hebt kies je best voor een kast met schuifdeuren. De schuifdeurkast kan je namelijk helpen om heel wat ruimte te besparen.

Ook kunnen schuifdeurkasten je ruimte een modern en minimalistisch tintje geven omdat dit soort kast past bij een modern interieur.

Toch vind je de dag van vandaag heel wat verschillende soorten en stijlen aan schuifdeurkasten op de markt. Op die manier vind je altijd een schuifdeurkast die past bij jouw interieur.

Toch zijn er ook enkele nadelen aan het plaatsen van een schuifdeurkast. Zo zullen de schuifdeuren ervoor zorgen dat een deel van de kast of de kleding altijd verstopt is achter een van de schuifdeuren.

Dit maakt het soms moeilijk om je kast grondig schoon te maken of om een overzicht op de kledij te bewaren.

Draaideurkasten

Tot slot kan je ook kiezen voor een kast met draaideuren. De draaideurkast is de klassieke kast met deuren die naar buiten openen.

Deze kasten zijn de perfecte oplossing wanneer je op zich wel wat plek in je slaapkamer hebt, maar geen ruimte wilt blokkeren door het plaatsen van een inbouwkast, en schuifdeuren niet echt bij je interieur passen.

Draaideurkasten zijn er in heel wat kleuren, materialen en stijlen waardoor het relatief makkelijk is om een draaideurkast te vinden die past bij jouw interieur.

Het nadeel van een draaideurkast is spijtig genoeg dat je steeds wat plek moet laten om de draaideur te kunnen openen waardoor draaideurkasten minder geschikt zijn voor kleine slaapkamers.