Schanskorven voor in de tuin

(Last Updated On: June 13, 2022)

De kans is aanzienlijk groot dat je op zoek bent naar schanskorven voor in de tuin, je bent namelijk met een reden bij ons op de site terecht gekomen.

Door de verscheidenheid aan soorten is het altijd mogelijk om uit te komen bij de schanskorven die prachtig staan bij jou in de tuin.

Aangezien nog niet iedereen bekend is met het kopen van schanskorven hebben we besloten om hieronder de belangrijkste voordelen op een rijtje te zetten. Door dit goed door te nemen zal je niet meer zo snel voor verrassingen komen te staan en weet je heel goed wat er goed in jouw tuin of voortuin zal passen.

Wat zijn schanskorven? 

Voordat we ingaan op de schanskorven prijs is het handig om even stil te staan bij de vraag wat ze eigenlijk zijn. Schanskorven zijn bedoeld voor in de tuin om een soort afscheiding te maken.

schanskorf-steenkorf
schanskorf-steenkorf

Je kunt ze dan ook wel zien als een soort schutting die bedoeld is om geluid en wind tegen te houden. Los van de tuinen kan je schanskorven ook nog wel eens vinden langs de snelweg. Ze bestaan vaak uit losse stenen en zijn voorzien van een soort groot net of raster.

Hoeveel kosten schanskorven ongeveer?

Het is lastig om te bepalen wat je kwijt bent voor de schanskorven voor bij jou in de tuin. Dit komt voornamelijk omdat er zoveel verschillende soorten te vinden zijn. Het makkelijkste is daarom om altijd een offerte aan te vragen.

Als je bijvoorbeeld kiest voor leisteen dan ben je meer kwijt dan wanneer je kiest voor beton. Over het algemeen is dat hoe mooier materiaal je wilt hebben, hoe meer je kwijt bent. Dit spreekt in principe voor zich. 

Waarmee kan je schanskorven combineren?

Het bijzondere aan schanskorven is dat je ze met heel veel dingen kunt combineren. Zo is het bijvoorbeeld prachtig om met behulp van schanskorven een plekje te maken in de tuin waar je uit de wind kunt zitten. Ook is het mooi om de schanskorven te combineren met een houtkleur.

De exacte kleur hout die je het beste kunt combineren hangt ook weer af van de soort korven die je kiest voor in de tuin. Zo kunnen rode stenen bijvoorbeeld erg mooi staan in combinatie met een donkere houtsoort terwijl lichte stenen beter staan met een lichte houtsoort. 

Bestaan er verschillende soorten?

Het is inderdaad zo dat er verschillende soorten schanskorven bestaan voor bij jou in de tuin. De bekendste soorten hebben we al even benoemd. Dit zijn de schanskorven die zijn opgebouwd uit allerlei grote of kleine stenen.

Echter zijn er ook andere soorten korven te vinden. Zo kan je bijvoorbeeld ook kiezen voor schanskorven die zijn voorzien van een verzinkte of roestvrij stalen laag. Ook bestaan er verschillen tussen de materialen die gebruikt zijn om de schanskorven op te vullen. Zo kan de korf ook gevuld zijn met beton of leisteen. Door de verscheidenheid aan opties is het mogelijk om altijd wel uit te komen bij schanskorven die passen bij wat je zoekt. 

Zo, heb je nu al een beter idee van welk type schanskorf jij graag in je tuin zou willen? Laat het hieronder zeker weten in de comments!