Tips om je huis gezellig te verlichten 

(Last Updated On: June 13, 2022)

Tips om je huis gezellig te verlichten – Het is heel belangrijk om een gezellige sfeer in huis te hebben. Je huis is nu eenmaal dé plek waar jij je helemaal op je gemak moet kunnen voelen.

Waarschijnlijk kan je wel wat hulp gebruiken voor het gezellig maken van jouw woning. Om je wat beter op weg te helpen hebben we hieronder de beste tips en tricks verzameld waarmee je jouw woning wat gezelliger kunt maken dankzij verlichting. 

Fairy Lights

Kies voor fairy lights – kies je voor fairy lights dan zal je op een eenvoudige manier kunnen zorgen voor een gezellige sfeer in huis. Zoals je wellicht al weet zijn dit allerlei kleine lampjes die aan elkaar geschakeld zijn.

Door de talloze kleine lampjes krijgt jouw woning gelijk een soort magische uitstraling mee, hier komt de naam dan ook gelijk vandaan.

Ik ben er fan van, wij hebben zelfs een mix tussen fairy lights en microkerstlampjes in onze slaapkamer hangen omdat het zulk fijn licht geeft!

Steek gezellig kaarsjes aan

Steek kaarsen aan – kaarsen zijn ook een goede manier om wat meer sfeer in huis te halen. Dit komt voornamelijk doordat kaarsen een gevoel van warmte toevoegen in de ruimte. Los van het feit dat de kaarsen letterlijk warm zijn brengen ze de warme sfeer ook figuurlijk in huis.

Je voelt je gelijk ontspannen wanneer er een paar kaarsen aan staan in huis. Het is natuurlijk handig om te kiezen voor geurkaarsen, zo ruikt het ook nog eens lekker in huis. Let wel op met welke kaarsen je brandt, niet alles zorgt voor een gezonde binnenlucht!

huis-verlichten
huis-verlichten

Dimbare ledlampen

Neem dimbare ledlampen – Tegenwoordig zijn ook led lampen dimbaar, een ledlamp is natuurlijk sowieso al een verstandige keuze voor in huis. Door het lage energieverbruik ben je namelijk in staat om veel geld te besparen op jouw aankoop. Combineer dit met een dimmer en je kunt zorgen voor een gezellige uitstraling in huis. De dimmer maakt het mogelijk om het licht net even een stuk zachter te maken. Dit is erg gezellig voor wanneer je met je partner of je gezin een filmpje aan het kijken bent op de bank. 

Welke dimmer heb je hiervoor nodig? Er bestaat vaak veel onwetendheid over dimmers: je kan bijvoorbeeld een dimmer die gemaakt is voor een halogeenlamp of een gloeilamp, niet gebruiken voor een ledlamp. Daarvoor moet je dus een speciale LED-dimmer kopen.

Verder moeten ook je LED-lampen echt dimbaar zijn: je kan dus niét zomaar alle LED-lampen gaan dimmen omdat je een LED-dimmer gekocht hebt. Kan je nog volgen? Hoe weet je of een LED-lamp dimbaar is?

Dat staat gelukkig gewoon op de verpakking. Als je de verpakking niet meer hebt, schroef dan even de lamp uit de houder en kijk: vaak staat de informatie van de fabrikant gedrukt op de lamp. Zo kan je even Googlen en te weten komen of je lamp nu dimbaar is of niet.

Gekleurde lampjes

Ga voor gekleurde lampen – hoewel de meeste mensen bij lampen gelijk aan de gele kleur denken is dit niet de enige optie om voor te kiezen. Het is namelijk ook mogelijk om juist te kiezen voor gekleurde lampen voor bij jou in huis.

Dankzij gekleurde lampen ben je in staat om een bepaalde tint mee te geven aan jouw woonkamer of slaapkamer. Zo heeft de kleur groen een rustgevende uitstraling terwijl rood juist een stuk intensiever is. 

Glas in lood

Kies voor glas in lood – de laatste mogelijkheid waarop je in staat bent om wat meer gezelligheid in huis te halen is door te kiezen voor glas in lood.

Dit is zeker geen goedkope optie, echter is het wel een super mooie aanwinst voor in huis. Glas in lood staat namelijk bekend om de vele kleuren. Wanneer het licht op deze kleuren valt zal je woning een volledig andere uitstraling krijgen. Het leuke aan glas in lood is dat het vaak mogelijk is om te kiezen uit verschillende soorten patroontjes voor bij jou in huis.