Trouwring kopen? Deze 4 tips komen van pas!

(Last Updated On: March 1, 2022)

Heb je jouw geliefde onlangs ten huwelijk gevraagd en heeft hij of zij ja gezegd? Dan heb je ongetwijfeld een verlovingsring om de vinger geschoven. Voor de bruiloft moet je wederom op zoek naar een ring, want een verlovingsring en trouwring zijn niet hetzelfde.

Wie nog wel wat hulp kan gebruiken bij de zoektocht naar een ring, is hier aan het juiste adres. In deze tekst zetten wij namelijk 4 tips op een rijtje die van pas komen bij een trouwring kopen.

trouwringen
trouwringen

Photo by Jeongim Kwon on Unsplash

1. Bepaal welke soort ring je wilt kopen


Trouwringen zijn er vandaag de dag in allerlei soorten. Dit maakt het er niet makkelijker op om een keuze te maken. Daarom raden wij je aan te bepalen welke soort ring jouw voorkeur geniet voordat je aan jouw zoektocht begint. Wil je jouw geliefde bijvoorbeeld een zegelring geven als trouwring? Dan kun je filteren in het aanbod. Dit maakt het een stuk makkelijker om een geschikte trouwring te vinden.

2. Zorg dat je de maat weet


Als je eenmaal weet wat voor een soort ring je wilt kopen, ben je er nog niet. Trouwringen verschillen namelijk niet alleen in soort van elkaar, maar ook in maat. Ga daarom pas tot aankoop over als je weet wat de ringmaat van jouw geliefde is. Als je al een verlovingsring gekocht hebt, weet je dit waarschijnlijk al. Is dit niet het geval? Vraag hem of haar dit dan niet op de man af, maar neem stiekem een ring die ze vaak dragen mee naar de juwelier. Hierdoor weet je binnen de kortste keren wat de juiste ringmaat is. 

3. Match trouwring met verlovingsring


Na het voltrekken van een huwelijk dragen we soms twee ringen om onze vingers: een trouwring en een verlovingsring. Weet je nu al dat jouw partner beide ringen wil blijven dragen? Dan is het mooi om ze op elkaar af te stemmen. Heb je een zilveren verlovingsring gegeven om het aanzoek te doen? Kies dan ook voor een zilveren trouwring. Beide sieraden passen in dat geval goed bij elkaar. Je kunt er ook voor kiezen om twee ringen in dezelfde stijl uit te zoeken. Zodoende hoef je niet bang te zijn dat een trouwring en verlovingsring niet matchen.

4. Kies een geschikte kleur


Wie vroeger een trouwring kocht, had eigenlijk alleen keuze uit zilver en goud. Tegenwoordig zijn er meer mogelijkheden. Weet je niet welke kleur je moet hebben? Zoek dan uit welke kleur sieraden jouw partner het vaakst draagt. Hiervoor kun je een blik werpen op bijvoorbeeld een sieradendoosje of de juwelen die op het nachtkastje of in de badkamer liggen. Zitten hier vooral gouden sieraden in? Kies dan ook voor een gouden trouwring. Zo kan de ring hierdoor makkelijk gecombineerd worden met andere sieraden. Wanneer je een gouden ring voor jouw partner koopt, koop je uiteraard ook een gouden ring heren. Jullie ringen matchen op deze manier namelijk met elkaar.