Welke stijl trouwring past bij jou?

(Last Updated On: November 16, 2022)

Een trouwring is een ontzettend persoonlijk accessoire, dat je hopelijk lang met je zal meedragen! Maar: hoe weet je tussen al die prachtige trouwringen wat nu écht helemaal jouw type trouwring is?

Geen nood: wij hebben voor jou enkele soorten trouwringen uitgezocht en geven je graag onze allerbeste tips om jouw ideale trouwring uit te zoeken.

Kleine tip: begin goed op voorhand met het uitzoeken van de ringen, het kan gemakkelijk enkele maanden duren voor je dé ring gevonden hebt. Neem hier dus zeker uitgebreid de tijd voor.

Soorten trouwringen

Er bestaan veel verschillende soorten trouwringen: van trouwringen met diamanten, vintage trouwringen, klassieke trouwringen, moderne trouwringen tot een minimalistische trouwring of zelfs een houten trouwring,… er is ontzettend veel keuze als het aankomt op het uitkiezen van een prachtige trouwring.

Welke trouwring past bij jou

Hoe weet je dan welke trouwring helemaal bij jou gaat passen? Wij laten je graag enkele prachtige trouwringen zien, zo kom je er wat sneller achter welk type trouwring jij het allermooiste vindt staan bij jezelf.

Moet je trouwring bij je verlovingsring passen?

Ook is het belangrijk om na te gaan of je trouwring goed bij je verlovingsring (als je die al hebt, überhaupt) moet passen.

Wil je graag een set die mooi bij elkaar staat of vind je dat zelf niet zo belangrijk? Dit is ook een belangrijke factor bij het uitkiezen van je ring.

Vintage trouwringen

Hou jij heel erg van een vintage stijl en wil je dan ook het liefst van al een vintage trouwring of een vintage-stijl trouwring uitkiezen? Dan zou ik je zeker aanraden om eens te kijken wélke soorten vintage trouwringen je mooi vindt.

Liever een solitaire of een mooie ring met een edelsteen in de plaats van een diamant? Ook dat kan je vinden bij vintage trouwringen.

Klassieke trouwringen

De klassieke trouwring wordt nog steeds vaak verkocht: vaak een gouden of zilveren ring met één of meerdere diamanten. Bij een klassieke trouwring kan je ook kiezen voor een ring zonder een edelsteen of diamant.

 

klassieke-trouwring
klassieke-trouwring

Moderne trouwringen

Als jij gek bent van een moderne kledingstijl, zullen moderne juwelen je waarschijnlijk ook meer aanspreken. Hieronder heb ik een prachtige ring voor je uitgekozen, in deze ring zie je dat er 2 verschillende edelmetalen gebruikt worden: goud en zilver (of witgoud).

Dit is een trend die we erg vaak zien bij de moderne trouwringen, bij klassieke ringen zal je deze combinatie niet vaak tegenkomen.

trouwringen-stijlen
trouwringen-stijlen

Boho trouwringen

De laatste jaren zien we de bohotrend heel erg populair worden als het gaat om trouwen: van een boho trouwjurk, een boho trouwkapsel (en andere trouwkapsels) tot een boho trouwring.

Boho trouwingen herken je vaak aan een roségouden metaalkleur en vaak ook een invloed van de natuur: blaadjes, bloemen, wijnranken,…

Ook kan je verschillende kleinere en dunnere ringen combineren tot één ring in deze stijl, op Pinterest kan je veel inspiratie terugvinden over deze look!

boho-trouwring
boho-trouwring

Weet je nu al beter welk soort trouwring je vinger mag gaan sieren? Laat hieronder zeker weten voor welke trouwring je uiteindelijk gaat kiezen!

Nog meer trouwtips: