Engagement shoot: waar op letten?

(Last Updated On: March 1, 2022)

Vier je verloving met een romantische engagement shoot

Vier je verloving met een romantische engagement shoot

Zij jullie verloofd? Wat een geweldig nieuws, gefeliciteerd! Dat moet natuurlijk gevierd worden. Een romantische engagement shoot is dan echt iets voor jullie. Een geweldige fotoserie van jou, samen met je liefste lief.

Samen op een roze wolk, vereeuwigd door de fotograaf die een prachtige love shoot van jullie maakt. Deze foto’s kunnen jullie gebruiken om iedereen te laten weten dat jullie verloofd zijn, om een save-the-date aan te kondigen en natuurlijk ook als aandenken aan dit bijzondere moment, een mooie herinnering voor later.

Ook zullen deze romantische foto’s prachtig op jullie toekomstige trouwkaart staan.

engagement-shoot
engagement-shoot

Photo by Edward Cisneros on Unsplash

Op zoek naar een fotograaf die bij jullie past

Jullie bijzondere engagement shoot moet natuurlijk gemaakt worden door een fotograaf die bij jullie past. Dat wordt zoeken naar de juiste fotograaf, want iedere fotograaf is uniek, heeft zijn eigen manier van fotograferen.

Het beste kun je eerst online portfolio’s bekijken van verschillende fotografen. Welke foto’s spreken jullie echt aan? Wat past bij jullie? Stel vragen aan de fotograaf, laat hem duidelijk weten wat voor jullie belangrijk is, welke sfeer en uitstraling jullie voor ogen hebben. Zorg ook dat je duidelijk hebt welke service en producten geleverd worden voor welke bedrag en wanneer dit alles uiterlijk betaald moet worden.

Op deze manier voorkom je misverstanden en kunnen jullie straks volop samen genieten van jullie verlovingsshoot. Verloopt de shoot prettig en zijn de foto’s geslaagd? Bedenk dan dat dit een ideale manier was om kennis te maken met jullie toekomstige huwelijksfotograaf.

Op jullie bruiloft zal je het als heel prettig ervaren, dat je de fotograaf, die jullie trouwfoto’s komt maken, al kent.

Een unieke love shoot met jouw eigen thema

Jullie engagement shoot wordt extra speciaal als je voor een thema kiest. Jullie thema, waardoor deze shoot geen doorsnee love shoot wordt. ‘Durf buiten de lijntjes te denken,’ zegt een fotograaf, die regelmatig verlovingsfoto’s maakt.

Hij ziet de love shoot als een film en ziet jullie als degene die mogen bedenken waar die film over gaat. Ruimte genoeg voor jullie eigen fantasie dus en voor jullie eigen ideeën. Houden jullie bijvoorbeeld allebei van een lekker glas wijn?

Dan kan de engagement shoot plaatsvinden in een wijngaard. Mooie romantische foto’s van jullie tussen de wijnranken. Nog een idee: het thema wat je hier kiest, zou je ook kunnen gebruiken op je trouwdag. Op de uitnodigingen kun je hier al iets van laten zien, een tipje van de sluier oplichten.

Een bijzondere fotolocatie

De gekozen fotolocatie bepaalt grotendeels de sfeer van jullie engagement shoot. Kies daarom voor een unieke locatie, een plek die heel speciaal is voor jullie, waar jullie samen bijzondere herinneringen aan hebben. Of kies de plek waar jullie elkaar voor het eerst zagen.

Op jullie trouwdag heb je geen tijd om in alle rust unieke foto’s te maken op een bijzondere locatie en ben je er waarschijnlijk ook wat minder met je gedachten bij, want er gebeurt zoveel op die bijzondere dag.

Tijd om uitgebreid en ontspannen foto’s te maken is er dan veel minder. Bij deze love shoot heb je wel alle tijd en aandacht voor elkaar. Jullie kunnen in alle rust samen genieten van de locatie, die veel voor jullie betekent.

Met een fotograaf, die jullie liefde vastlegt in prachtige foto’s. Een intiem samen zijn op een bijzondere plek, vastgelegd voor het leven.

Een romantische seizoensfoto

Niet alleen het thema en de locatie kunnen de sfeer bepalen van jullie foto’s, ook het seizoen kunnen jullie een grote rol laten spelen. Elk seizoen biedt spannende mogelijkheden voor jullie love shoot.

Denk maar eens aan het Hollandse weer met prachtige Hollandse luchten, de wolken die een prachtige achtergrond vormen. Houden jullie meer van de lente? Dan zijn de roze en witte bloesembomen of de kleurige bollenvelden een heel mooi decor.

Als jullie echte herfsttypes zijn, is een stoere foto in een berg verkleurende herfstbladeren een prachtig decor voor jullie engagement shoot. Voor een superromantische love shoot kun je je ’s avonds op het strand laten fotograferen, met de wind door je haren en een goudkleurende zon, die wegzakt in zee, op de achtergrond.

Ben jij een stoere ‘door weer en wind’ wandelaar? Misschien is het dan wel heel romantisch om samen met je lief in een regenbui gefotografeerd te worden. Denk ook hier out of the box!

Kies voor bijpassende kleding

Voor jullie verlovingsshoot ben je waarschijnlijk geneigd feestelijke kleding aan te trekken. Niet doen, bewaar dit voor de trouwfoto’s! Dat is het moment voor jou om te stralend in je bruidsjurk op de foto te gaan. Voor de engagement shoot kun je beter kiezen voor comfortabele kleding.

Kleding waar jij en je liefste je goed in voelen, waardoor er een ontspannen fotoshoot van jullie gemaakt kan worden. Bijzondere foto’s, die laten zien wie jullie zijn en hoeveel jullie van elkaar houden.

Foto’s waar jullie liefde voor elkaar vanaf spat. Kies kleding die bij de locatie past, zoals een warme trui op een winderige dag, laarzen of stevige schoenen als je door een berg herfstbladeren gaat struinen of een zwoele jurk als je gaat poseren op het strand.

Neem voor de shoot een extra setje kleding mee. Dit kan, afhankelijk van de locatie, handig zijn. Ook kan het leuk zijn om tussendoor van outfit te wisselen.

Ontspannen genieten van je love shoot

Als het zover is, ga je samen met de fotograaf naar de door jullie gekozen locatie. Het enige advies dat we je daarvoor kunnen geven is: geniet! Geef je, samen met je lief, over aan het moment, geniet van elkaar.

Luister goed naar de fotograaf, naar zijn of haar tips en aanwijzingen. De fotograaf heeft veel ervaring en weet precies hoe hij de mooiste, spannendste en meest romantische foto’s kan maken en welke houdingen hiervoor het meest geschikt zijn.

Als je zijn of haar adviezen opvolgt krijg je de allermooiste foto’s!