Je partner ten huwelijk vragen? Dit moet je niét doen! (vermijd deze fouten)

(Last Updated On: June 23, 2022)

Hoe je partner ten huwelijk vragen?

Ben je binnenkort van plan om jouw partner ten huwelijk te vragen? Dan is de kans groot dat je dit best wel spannend vindt en misschien niet zo goed weet hoe je het huwelijksaanzoek aan moet pakken.

Gelukkig sta je er niet helemaal alleen voor, want hieronder zijn een aantal fijne tips voor jou bij elkaar verzameld. Kan jij die tips goed gebruiken? Lees dan vooral hieronder even verder!

fouten-huwelijksaanzoek
fouten-huwelijksaanzoek

Photo by Taylor Brandon on Unsplash

Het juiste moment en locatie

Een huwelijksaanzoek is perfect op het moment dat de locatie en het moment goed zijn uitgekozen.

Je kan je wellicht wel voorstellen dat een huwelijksaanzoek tijdens een hevige regenbui niet heel romantisch aanvoelt, tenzij dat natuurlijk de wens is.

huwelijksaanzoek-fouten-niet-doen
huwelijksaanzoek-fouten-niet-doen

Photo by sergey mikheev on Unsplash

Het is dus belangrijk dat er goed wordt nagedacht over het juiste moment en de locatie.

Je kan eens bij huwelijksaanzoek voorbeelden kijken om inspiratie op te doen voor een goed moment en/of locatie. Het is belangrijk om een locatie te kiezen die speciaal is voor jullie.

Hebben jullie elkaar ontmoet in een mooi park? Misschien is het dan een romantisch idee om jouw partner ten huwelijk te vragen tijdens een picknick in het park op een mooie zonnige dag.

Kies de mooiste verlovingsring

De kans is groot dat jouw partner graag een verlovingsring wil. Hiermee kan hij/zij aan de hele wereld laten zien dat jullie verloofd zijn.

verlovingsring-kiezen
verlovingsring-kiezen

Photo by Andre Jackson on Unsplash

Het is dus belangrijk om veel aandacht te stoppen in het uitzoeken van een huwelijksaanzoek ring. Kom er eerst achter of jouw partner überhaupt een verlovingsring wil. Misschien zijn sieraden niets voor haar, dus dan kan je voor iets anders kiezen.

Zo heb ik bijvoorbeeld al met mijn vriend besproken dat ik alleen maar een verlovingsring wil en geen trouwring. Ik ben gewoon niet zo gek op hoe trouwringen eruit zien en ik vind ze vaak een beetje saai. Dan zijn verlovingsringen veel meer mijn ding.

Mocht je wel voor een verlovingsring kiezen, is het slim om eerst achter de ringmaat te komen. Het aanbod van verlovingsringen kan wel eens afhankelijk zijn van de ringmaat.

Daarna is het slim om de andere sieraden van jouw partner te bekijken om erachter te komen welke stijl bij hem of haar past. Aan de hand van deze informatie kan je de mooiste verlovingsring uitzoeken.

Dit doe je beter niet bij een huwelijksaanzoek

Hoewel de tips gaan over wat je wel moet doen voor een huwelijksaanzoek, is het handig om te weten wat je beter niet kan doen.

Verklap het niet

Sommige mensen zorgen er zelf voor dat het huwelijksaanzoek zelf niet meer zo speciaal is. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer mensen te veel vertellen aan andere mensen die geen geheimen kunnen houden. Het zou zonde zijn als het geen verrassing meer is voor jouw partner.

Gedraag je niet verdacht

Daarnaast is het belangrijk dat je geen verdacht gedrag gaat vertonen. Hierdoor kan jouw partner al een vermoeden ontwikkelen en dat is natuurlijk jammer. Probeer dus zo normaal mogelijk te blijven, ook al is het soms lastig.

Timing

Hou ook rekening met je timing! Vraag je partner niet ‘tussen de soep en de patatten’ ten huwelijk en al helemaal niet tijdens een werkpauze. Niets is vervelender dan met zo’n fijn gevoel terug naar je job te moeten. Of, om weer gelijk voor de kids te moeten zorgen,… 

Je ziet, het loont voor jullie allebei écht wel de moeite om er een mooi moment van te maken, het liefst van al samen eventjes weg van het dagelijkse leven. 

Op het huwelijk van iemand anders

Doe ook nooit een huwelijksaanzoek terwijl je op het huwelijk van iemand anders bent. Oké, grote kans dat je helemaal meegesleept wordt door alle romantiek van die dag en je niet liever wil dan dat jij en je partner ook zo’n heerlijke dag meemaken en aan de wereld kunnen laten zien dat jullie volop voor elkaar kiezen, maar zo neem je alle focus weg van het koppel dat op dat moment aan het trouwen is… niet cool! 

Een aanzoek doen zonder ring

Ik begrijp het hoor… je bent helemaal enthousiast en wil niet liever dan gelijk de vraag stellen, zodat je partner je man of vrouw kan worden. 

Alleen… je hebt geen ring. Kijk, een aanzoek zonder ring, dat is écht not done. Na het aanzoek heb je namelijk helemaal niets als herinnering aan het aanzoek, en het hoort er toch echt wel bij. 

Zenuwen

Als je bloedzenuwachtig bent, kan er vanalles mislopen tijdens je aanzoek. Dat wil je natuurlijk ook zo veel mogelijk vermijden! 

donts-huwelijksaanzoek
donts-huwelijksaanzoek

Photo by Ethan Robertson on Unsplash

Is het legaal? 

Nog eentje waar je rekening mee moet houden: voor sommige soorten huwelijksaanzoeken, zal je echt een aanvraag moeten indienen. 

Ik denk maar aan: een bepaald park waar je wat wil organiseren, een flashmob die je wil doen (al zijn flashmobs anno 2022 toch echt wel heel erg passé),… 

Het is natuurlijk echt geen leuke herinnering als je tijdens je aanzoek lastiggevallen wordt door de politie of er iets anders misloopt, net omdat je toestemmingen had moeten aanvragen. Altijd goed even checken dus, op voorhand! 

Vergeten vast te leggen

Nog eentje die we vaak hoorden: we zijn vergeten om het moment zelf (of vlak erna) vast te leggen omdat we allebei zo overdonderd waren en op onze roze wolk zaten. Oeps! Kan de besten natuurlijk gebeuren, maar hou er wel rekening mee dat je vlak erna toch even een leuke selfie neemt, of vraag wat vrienden of een fotograaf om het moment leuk in beeld te brengen of misschien zelfs te filmen. 

Niet voorbereid zijn

Het zou voor zich moeten spreken, maar soms is het toch beter om het nog eens te herhalen: zorg ervoor dat je goed voorbereid bent! 

Ten eerste moet je echt je ring bij je hebben, dat maakt het allemaal veel échter en romantischer. Maar, zorg er ook vor dat je voor jezelf een klein draaiboek maakt van hoe jij wil dat je aanzoek zal verlopen. 

Dat hoeft natuurlijk niet helemaal van A tot Z gevolgd te worden, maar zo ben je veel beter voorbereid en weet je welke grote lijnen je graag wil bereiken. 

Zorg voor een plan B

Ook ontzettend belangrijk: zorg voor een plan B! Als jij graag in jullie parkje een aanzoek wil doen, maar het is net die dag ontzettend slecht weer… dan vallen je plannen letterlijk in het water. 

Zorg dus ook altijd voor een plan B als je graag je lief ten huwelijk wil gaan vragen. 

 

Hopelijk heb je wat gehad aan al deze tips en veel gemaakte fouten bij huwelijksaanzoeken. Heb jij nog extra tips of dingen om op te letten? Laat het ons zeker weten in de comments hieronder!