Bruidsmake-up: do’s and dont’s

(Last Updated On: March 29, 2023)

Dit zijn de dos & don’ts die je moet weten over bruidsmake-up

Doe jij zelf je bruidsmake-up, of vertrouw je liever op een professional? In beide gevallen zullen er een aantal dingen zijn die je niet mag vergeten.

Een bruidsmake-up look is namelijk net even anders dan je dagelijkse routine, en vergt wat extra aandacht. Dit zijn de do’s en don’ts die je moet weten, zodat jouw make-up op en top zal zitten op jouw trouwdag!

bruidsmake-up-tips
bruidsmake-up-tips

Schenk wat extra aandacht aan huidverzorging

Een mooie make-up look begint bij de verzorging van jouw huid. Producten liggen namelijk veel mooier op een gezonde en gehydrateerde huid.

Op de ochtend van de bruiloft is het aan te raden om te cleansen, tonen en hydrateren met een voedende crème. Je huid zal er nóg mooier uit zien als je deze drie stappen al zo vroeg mogelijk aan je huidverzorgingsroutine toevoegt.

Schenk ook wat extra aandacht aan het drinken van water en het volgen van een gezond dieet, om puistjes en onzuiverheden op de trouwdag te minimaliseren.

Pas op met waxen en facials

Waxen en sommige gezichtsbehandelingen zijn af te raden vlak voor de bruiloft. Kijk hiermee uit en plan ze minstens vijf dagen voor de bruiloft in.

Het waxen resulteert namelijk in overgevoeligheid en roodheid van de huid en dit kan lang aanhouden.

Ook sommige facials kunnen een reactie van de huid opwekken, dus informeer hier goed naar bij jouw huidtherapeut of schoonheidsspecialist.

Zo’n onrustige huid kan er voor zorgen dat de make-up niet mooi op de huid ligt en dat wil je natuurlijk niet hebben op je trouwdag.

Witte waas door zonnebrand

Hoewel zonnebrand ontzettend belangrijk is, adviseren we je in dit geval om op te passen. Zonnebrand kan namelijk voor een witte waas op de huid zorgen die zichtbaar wordt door de flitsen van camera’s.

Een tip is om een paar testfoto’s te maken om te kijken of jouw zonnebrand een witte waas op de foto’s oplevert. Zo verzeker je dat jouw prachtige make-up look tot zijn recht komt op de bruiloft foto’s.

Plan een oefenmoment in 

Staat een make-up oefenronde al op jouw checklist bruiloft? Of je nou zelf je make-up aan zal brengen, of het liever toevertrouwt aan een professional, een oefenmoment is een must.

Zo voorkom je make-up missers op de grote dag. Zoek vooral een paar inspiratie foto’s op die jij mooi vindt, zodat je kunt kijken of deze looks bij je staan. Doe tijdens het oefenmoment een shirt aan in dezelfde kleur als jouw trouwjurk.

Op deze manier zie je wat wel en niet staat bij de kleur. Ben je van plan om een self-tan te dragen tijdens je trouwdag voor een bronzy glow?

Breng dit dan ook aan bij het oefenen, zodat de juiste kleur make-up gematcht kan worden. Het perfecte moment voor een make-up test ronde is 3 tot 5 weken vóór de bruiloft.

Wedding proof trouwmake-up

Jouw ideale trouwmake-up is een look waarin jij je mooi en comfortabel voelt. Dat staat voorop. Maar, er zijn een paar vuistregels voor trouwmake-up die je in gedachten kunt houden bij het make-uppen.

Zo wordt het aangeraden om net iets fellere kleuren te gebruiken dan normaal. omdat een witte trouwjurk de kleur in je gezicht flets kan maken. Ook is het handig om water-proof producten te gebruiken, voor het geval je een traantje moet laten.

Make-up tasje to go

Tot slot, is het handig om een make-up tasje samen te stellen met producten voor een touch up. Hiermee zorg je ervoor dat je look heel de dag mooi blijft zitten!

Vraag eventueel aan één van je bruidsmeisjes of ze dit tasje bij zich houdt, zodat het altijd in de buurt is wanneer je het nodig hebt.

Of leg het bijvoorbeeld op een vaste plek op jouw trouwlocatie. Trouw je in Utrecht? Zoek dan op jouw trouwlocatie Utrecht een goed plekje voor het tasje waar je makkelijk bij kan!