Bijzondere trouwringen

(Last Updated On: March 1, 2022)

Mijn vriend en ik willen graag ooit trouwen. Niet dat ik officieel al gevraagd ben, maar het staat wel op ons lijstje van ‘willen we graag binnen dit en 2 jaar doen’. We babbelen er in ieder geval soms eens over en we kijken al een beetje naar ringen (nuja, ik dan vooral… ik blijk een nogal moeilijke smaak in ringen te hebben).

Bijzondere trouwringen

Er zijn veel soorten trouwringen waar je uit kan kiezen, en net zo veel materialen om te kiezen. Ik vind het zelf nog erg moeilijk om het juiste materiaal te kiezen: zou ik gaan voor geelgoud, rosé goud of platina?

Misschien is zilver meer mijn ding? Ik weet wel al zeker dat ik een trouwring wil die een beetje opvallend is, en we gaan niet beginnen aan een verlovingsring. Mijn verlovingsring zou sowieso ineens mijn trouwring zijn.

Daarom ben ik dus op zoek naar een leuke ring die niet té klassiek of saai is en die ik over tientallen jaren (dat is toch ons plan ;)) nog iedere dag met veel liefde en plezier draag. Dus… ik schuim het hele internet af en kijk naar ringen.

Het liefst van al wil ik een trouwring met een of verschillende edelstenen (het hoeven niet persé diamanten te zijn) en misschien een bijzondere zetting. Ondertussen heb ik al een Pinterestboard vol allerlei trouwringen die ik prachtig vind!

Organische trouwringen

Een van de mooiste ringen die er tegenwoordig op de markt zijn, zijn de organische trouwringen: die zijn niet te strak vormgegeven en zijn ideaal als je geen standaard trouwring aan je ringvinger wilt dragen. Vaak ligt de inspiratie bij deze ringen bij de natuur, je zal dus vaak ringen zien in de vorm van takken, vlechtjes, twijgjes…

Fairtrade trouwringen

Geef jij om de wereld en om de omstandigheden waarin je spullen gemaakt worden? Dan zijn fairtrade trouwringen zeker iets voor jou! Het goud waarmee deze ringen gemaakt worden, hebben het Max Havelaar certificaat gekregen. Ook kan je kiezen voor een diamant die conflictvrij is.

trouwringen-fairtrade-gold
trouwringen-fairtrade-gold

Trouwring van gras

Een trouwring van gras? Als je graag een écht originele trouwring wilt, is dit zeker een optie: een ring gemaakt van gras! Niet alleen gras, dat is alleen maar de vorm van de ring.

Wist je dat je zelfs een van de 4 ringen gemaakt van gras kan kiezen en die dan later gemaakt wordt in goud. Van een natuurlijke, organische ring gesproken!

gras-trouwring
gras-trouwring

Pleister ring

Nog een bijzondere ring nodig? Deze ga je nog niet vaak gezien hebben: een ring, gebaseerd op een pleister! Hoe bijzonder zijn deze ringen?

Deze ringen worden volledig op maat gemaakt: je krijgt een pleister om en deze pleister wordt dan nagemaakt in goud. Je kan kiezen voor een strakke afwerking of voor de textuur van de pleister. Als je écht een weinig voorkomende en superbijzondere trouwring wilt, is dit echt helemaal jouw ding!

Zeshoekige trouwring

Nog een speciale ring: deze zeshoekige trouwringen! Ziet er misschien niet zo aangenaam uit om te dragen, maar dat is het zeker wel! De hoeken zijn exact zo geplaatst, dat je ze niet voelt zitten tijdens het dragen.

witgoud-roodgoud-zeshoekige-trouwring
witgoud-roodgoud-zeshoekige-trouwring

Wat denk je van deze speciale trouwringen? Zit er wat voor jou tussen? Laat het hieronder zeker even weten in de comments!