Blijven klusjes liggen? Doe dit! 

(Last Updated On: March 23, 2022)

Blijven klusjes liggen? Doe dit! 

Wij hebben zo in huis verschillende klusjes die altijd maar blijven liggen. Zouden wij onze verbouwingen allang afgerond kunnen hebben?

Ja, eigenlijk wel… maar zo soms kom je gewoon niét toe aan die stomme, kleinere klusjes die allemaal nog moeten gebeuren. 

Wat er zo allemaal blijft liggen aan klusjes en hoe je dat oplost, lees je hieronder! 

klusjes-doen
klusjes-doen

Photo by Luis Villasmil on Unsplash

Vervelende klusjes

  • lampen ophangen
  • gras maaien
  • vuilbakken poetsen
  • plinten vastmaken
  • afgewaaide daktegels
  • lekkende kraan
  • ramen lappen
  • muren en plafond schilderen
  • je raam afkitten
  • gootsteen ontstoppen

 

Een lamp ophangen

Aha, een lamp ophangen. Zit jij ook al een hele tijd op peertjes te kijken terwijl je er een mooie lamp zou willen hangen? Bij ons was het eerste probleem dat we geen mooie lamp vonden (of, tenminste, dat we geen online meubelwinkel vonden die ons geen retourrommel verkocht als nieuwe lampen). 

Daarna lag de lamp te liggen en hing er niks aan het plafond. Waarom? We moesten kijken voor iets handigs om die lamp aan het plafond te kunnen hangen (gyproc).

Net daarom is het handig om verschillende soorten ijzerwaren in huis te hebben, dan kan je véél sneller aan dit soort klusjes beginnen. 

Nu nog een lamp in de keuken en we zijn er!

vervelende-klusjes
vervelende-klusjes

Photo by Kyle Arcilla on Unsplash

 

Plinten vastmaken en kitten

Beneden hebben we nog enkele plinten die vastgezet moeten worden en die we moeten afkitten.

Dat doen we het liefste pas als onze muren en plafond beneden geplamuurd en geverfd hebben, maar dat gaat nog wel eventjes duren voor we onze muren in orde hebben gezet. 

Een van de klusjes die nog gaat blijven liggen: de plinten vastmaken met wat Tec7 en daarna alles netjes afkitten met silicone. 

Daar hebben we eigenlijk alles voor in huis, maar het is dus wachten tot onze muren helemaal klaar zijn om erin te vliegen. 

 

Het schuifraam afkitten

Vorig jaar lieten we een schuifraam plaatsen en sinds ik in december de muren daarrond helemaal heb afgewerkt en heb geschilderd, zou ik dat schuifraam zeker eens in orde moeten maken.

De gordijnen moet ik nog een keer stomen of strijken (maar de vorige keer ben ik daar meer dan 6 uur mee bezig geweest… Daar heb ik niet bepaald zin in). 

Daarnaast moeten we ook de overgang van onze laminaatvloer en het schuifraam nog netjes afwerken door het op te kitten of er een mooi latje te installeren. 

Grond laten leveren

Nog eentje op onze lijst: we willen graag dit voorjaar onze tuin volledig af te maken. Door alle bouwwerken in het huis, is er veel grond verdwenen en moeten we de grond laten ophogen. 

Bloembakken maken

Een klusje dat we pas kunnen doen zodra de grond in de tuin opgehoogd is: bloembakken maken! Mijn vriend is super handig met hout, dus ik wil hem vragen om hele grote bloembakken te maken zodat ik al mijn dahlia’s daar in kan laten groeien. 

En dat wordt een flinke klus… ondertussen heb ik denk ik al meer dan 50 dahlia’s die staan te popelen om binnenkort in de grond te kunnen. Ahum… Mijn lief gaat aan de slag kunnen! 

 

Welke klusjes moet jij dringend eens aanpakken in huis? Het allerbelangrijkste is dat je al het voorbereinde werk doet en het materiaal voor de klus zelf in huis hebt, dan kan je het veel minder uitstellen!