Verhuistips voor een snelle verhuizing

(Last Updated On: June 13, 2022)

Verhuistips voor een snelle verhuis: Verhuizen is nooit prettig.

Dozen inpakken, zakken maken, spullen verhuizen en uiteindelijk ook weer uitpakken wanneer je bent aangekomen vergt veel werk. Om jouw verhuis wat makkelijker te maken hebben wij enkele goede tips op een rijtje gezet.


  1. Sorteer vooraleer je inpakt

Hoe minder je moet inpakken hoe beter. Daarom is het een goed idee om alles te sorteren vooraleer je verhuist. Kleding die je al een tijdje niet gedragen hebt en spullen waar je al even niet meer naar omgekeken hebt worden best verkocht of naar de kringloopwinkel gebracht.

Door de hoeveelheid spullen te verminderen die je moet inpakken bij je verhuis zorg je ervoor dat je sneller kan verhuizen en niet al te veel spullen moet uitpakken eens je op locatie bent aangekomen. Toen ik bijna 2 jaar geleden met mijn vriend ging samenwonen, ben ik echt heel erg grondig door mijn spullen gegaan, en alsnog heb ik de afgelopen 2 jaar best veel spullen verkocht of weggegeven. Zeker grondig doen, dus! 


  1. Huur een goede verhuiswagen met lift

Een tweede tip die ik je kan geven is om een goede verhuiswagen te huren met een lift. Op die manier is het makkelijker om meubels te verplaatsen en kan je deze sneller inladen en uitladen.

Daarnaast is het huren van een verhuiswagen ook erg belangrijk zodat je niet duizend keer heen en weer moet rijden met een koffer gevuld met dozen. Een verhuiswagen huren is goedkoper dan je denkt en het zal je heel wat moeite besparen.

Mijn verhuis was naar een andere provincie, dus wilde ik maar 1 keer met de verhuiswagen moeten rijden. Ik had een pakket gehuurd waarbij de verhuiswagen zat, dekens, karretjes voor vervoer én een chauffeur die ook meehielp met de lift en het verhuizen zelf. Oké, dat kostte misschien wel wat meer, maar toen de chauffeur hier vertrok nadat alles afgezet was, konden wij gelijk beginnen met meubels ineen zetten en hoefden we niet nog eerst de vrachtwagen terug te brengen, borg te regelen etc,…

Woon je in regio Den Haag? Kijk dan zeker eens naar deze verhuislift in Den Haag.


  1. Investeer in duurzame en sterke dozen

Het laatste wat je wil is dat je dozen uit elkaar vallen. Daarom is het erg belangrijk dat je investeert in duurzame en sterke dozen. Deze dozen zal je dan later kunnen gebruiken wanneer je de volgende keer verhuist, of kan je doorverkopen indien gewenst.

Mijn vader heeft zo een flinke collectie bananendozen: die zijn erg stevig en kunnen best veel gewicht aan. Maya vond het ook fantastisch om in die dozen te spelen zodra ze leeg waren 😉


  1. Stel een verhuisteam samen

Vele handen maken het werk lichter – en dat is ook zo wanneer je verhuist! Het is dan ook een goed idee om een verhuisteam samen te stellen. Beloof je vrienden wat lekkere cake of misschien wat frisse drankjes in ruil voor wat hulp bij het verhuizen.

Door een verhuisteam samen te stellen kun je snel en makkelijk verhuizen. Een kast met vier in de verhuiswagen lichten is namelijk heel wat makkelijker dan het op je eentje te doen.


  1. Overweeg professionele verhuizers in te huren

Kan jij geen verhuisteam samenstellen? Dan is het een goed idee om te overwegen professionele verhuizers in te huren.

Op die manier hoef jij erg weinig te doen en kan jij je 100% richten op het inpakken en uitpakken van je spullen. Je hoeft je rug niet te breken aan zware dozen of gigantische kasten en een professioneel verhuisteam brengt ook erg vaak een eigen verhuiswagen mee.

Bij onze verhuis hebben mijn ouders en schoonouders en schoonbroer geholpen (ik moest door regelgeving van de stad waar ik woonde, doordeweeks verhuizen) en natuurlijk ook mijn vriend. Toch waren we heel blij met de verhuizer/chauffeur van de vrachtwagen, die echt ook de handen uit de mouwen stak en veel materiaal bij had om alles goed te verhuizen. 


  1. Begin vroegtijdig met inpakken

Indien je gaat verhuizen begin je best vroeg met inpakken. Probeer een uurtje per dag in te pakken, te sorteren en dingen in dozen te stoppen. Op die manier heb je na enkele weken heel wat minder werk en moet je op de verhuisdag enkel nog de broodnodige dingen inpakken.

Pak alle spulletjes die je nog gaat gebruiken tot de laatste dag, als allerlaatste in. Pak ook enkele dozen in met spulletjes die je snel nodig zal hebben en schrijf het duidelijk op de doos.

Ga ook eens met de grove borstel door al je spullen en probeer flink wat items te verkopen als je ze niet nodig hebt. Zo heb je wat extra geld en het geeft enorm veel voldoening om minder en minder te moeten verhuizen!


  1. Verpak alle breekbare stukken in 1 doos

Breekbare spullen goed inpakken is belangrijk indien je liever niet met scherven aankomt. Probeer alle breekbare stukken in eenzelfde doos te pakken en gebruik heel wat verpakkingsmateriaal om jouw spullen zoals borden en vazen te beschermen.

Zet de breekbare spullen als laatste in de verhuiswagen of probeer deze kostbaarheden zelf in de wagen te vervoeren.

Nog een tip van mezelf: pak al je servies etc,. in in enkele keukenhanddoeken,… ik heb tijdens mijn verhuis ook kaarsenhouders, vazen etc ingepakt in dekentjes, lakens,… Je hoeft hier dus zeker geen kilo’s bubbelplastic voor in huis te halen en je kan vaak al ver komen met alles wat in je kasten ligt. 

verhuistips-snelle-verhuizing
verhuistips-snelle-verhuizing

 

Tips voor na je verhuizing: 

 

  1. Verander de sloten

Kan je de sloten veranderen na de verhuis? Meestal kan dit alleen maar als je de eigenaar bent van je huis of appartement, maar het is zeker iets dat we jou zeker aanraden. Heb je zelf geen nieuwe voordeur laten plaatsen? Dan is het een goed idee om de sloten te vervangen van de voordeur en achterdeur: je weet immers niet aan wie de vorige eigenaars hun sleutels allemaal gegeven hebben. Neem even contact op met een slotenmaker (zoals bijvoorbeeld deze slotenmaker in Den Haag)

(foto: Photo by HiveBoxx on Unsplash)

 

Lees ook: welke woonstijlen zijn er? 

Lees ook: onze beste verhuistips