Jouw keuken afwerken en beschermen doe je zo

(Last Updated On: March 13, 2023)

De keuken is een plek waar je vaak te vinden bent. Het is immers de ruimte waar je de maaltijden voor het gehele gezin klaarmaakt.

Door het bereiden van de maaltijden hebben de oppervlakten in deze ruimte te maken met een groot aantal invloeden van buitenaf. Je moet er daarom voor zorgen dat je de juiste bescherming toepast.

spatscherm-afwerken-keuken
spatscherm-afwerken-keuken

Photo by R ARCHITECTURE on Unsplash

Ook wil je de ruimte helemaal aanpassen aan de rest van het interieur. Er zijn daarom een groot aantal oplossingen die je toe kan passen in de ruimte. Maar waar moet je allemaal aan denken? En wat kunnen deze voor jou betekenen? 

Een spatscherm voor opspetterende vetdruppels

Een van de eerste oplossingen die je toe kan passen is het plaatsen van een spatscherm voor in de keuken.

Een spatscherm plaats je achter het fornuis op de muur en houdt de vetspetters tegen die tijdens het koken omhoog springen. Je kan hiermee voorkomen dat het vet in de muren trekt en je langer bezig bent met de schoonmaak.

Het is belangrijk dat je het spatscherm volledig aanpast aan de afmetingen van de muur. Zo haal je er niet alleen alle voordelen uit, maar zorg je er ook voor dat jouw keuken voorzien is van een goede afwerking.

Je merkt dat de ruimte direct beter wordt met het plaatsen van een spatscherm in de keuken.

Glas in meerdere kleuren aanschaffen

Het spatscherm voor in de keuken is in een groot aantal materialen te verkrijgen. Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om gebruik te maken van plexiglas.

Het is een relatief goedkoop materiaal, welke wel stevig genoeg is om invloeden van buitenaf op te vangen. Je kan het glas in een groot aantal kleurtinten aanschaffen, zodat je het glas helemaal op jouw keuken en de rest van het interieur aanpast.

Door vooraf goed te bekijken welke kleurtinten het beste bij de ruimte passen, zorg je ervoor dat je een eerste keuze hebt gemaakt.

Ook dien je vooraf de afmetingen duidelijk te hebben, zodat je geen extra werkzaamheden krijgt om alles op maat te maken.

 

Geef een unieke draai aan keukens

Een laatste mogelijkheid die je hebt met plexiglas is dat je deze ook kan voorzien van een mooie afbeelding. Je kan hierbij denken aan foto’s van het gezin of een van de huisdieren, maar ook een andere foto die je hebt gemaakt tijdens een van de vakanties.

Zo geef je er een persoonlijke draai aan en kan de keuken een ruimte worden waar je alleen nog maar kan genieten. Het glas zorgt ervoor dat het oppervlak achter het fornuis beschermd blijft en na het klaarmaken van de maaltijden hoef je alleen nog maar het scherm schoon te maken.

Jij bent van alle gemakken voorzien en hebt een goed uitziende keuken.